Yaz aylarında Türk Sineması’nın geriye çekilip, Hollywood’un atağa geçmesi kuralı bu yıl da değişmiyor. Güzide! film sektörümüz sektör değil eş dost meclisi olduğu için yerimizde saymaya devam ediyoruz. Film festivallerimizin çoğunun da artık güvenilirliğini ve prestijini yitirmesinden dolayı heyecanlanacak pek de bir şey kalmadı. Herkesin adalet aradığı bir sektörde kimsenin adil olması büyük ironi… Bu bambaşka bir tartışmanın konusu, şimdilik Türk Sineması’nı bir kenara bırakıp, pop corn filmlerin tadını çıkaralım. Nasıl olsa Eyül ayında yine cadı kazanı kaynamaya başlar. Buyrunuz Temmuz ve Ağustos’un yıldızları…

Keyifli seyirler!

Roland Deschain (Idris Elba) in Columbia Pictures’ THE DARK TOWER.

7 Temmuz Haftasının Yıldızı

Örümcek-Adam: Eve Dönüş / Spider-Man: Homecoming

Tüm zamanların en büyük süper kahramanlarından Örümcek – Adam ikonu da Marvel sinema evrenine katılıyor. Eve Dönüş macerasında dünyayı kurtarma ile öğrencilik arasında gidip gelen Peter Parker, azılı düşmanı Akbaba ile ilk kez karşılaşıyor. Filmin başrolünde Tom Holland yer alırken, ünlü oyuncu Robert Downey Jr. da, Demir Adam rolüyle filmin cazibesini arttırıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Jon Watts oturuyor.

 

14 Temmuz Haftasının Yıldızı

Maymunlar Cehennemi: Savaş / War for the Planet of the Apes

İlki 2011 yılında gösterime giren ve büyük beğeni toplayan Maymunlar Cehennemi serisi üçüncü filmiyle seyirci karşısına çıkıyor. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini ikinci filmde olduğu gibi yeniden Matt Reeves’in üstlendiği film, Caesar önderliğindeki maymunlarla insanlar arasında büyük savaşı konu ediniyor.

 

21 Temmuz Haftasının Yıldızı

Dunkirk

The Dark Knight Rises ve Interstellar gibi başyapıtların mimarı ünlü yönetmen Christopher Nolan kendisinin yazıp yönettiği yeni filminde 2. Dünya Savaşı’nın kaderini belirleyen olaylardan biri olan Dunkerque Tahliyesi’ni anlatıyor. Merakla beklenen Filminin başrollerinde Mark RylanceKenneth Branagh ve Tom Hardy yer alıyor.

 

28 Temmuz Haftasının Yıldızı

Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu – Valerian and the City of a Thousand Planets

Luc Besson‘un merakla beklenen yeni filmi Valerian and the City of a Thousand Planets, 1967 yılında yayımlanmaya başlanan, Star Wars serisine de ilham verdiği söylenen Valérian and Laureline çizgi-roman serisinden sinemaya uyarlandı. Filmde kahramanlarımız, gizemli karanlık bir güç şehirlerini ele geçirmeden hem şehirlerini hem de tüm evrenin geleceğini kurtarmaya çalışıyor.

 

Temmuzun Sürprizi

Sarışın Bomba / Atomic Blonde

İster sanat ister anakım bir gişe filmi olsun oynadığı her rolden büyük bir keyif aldığım ve bana göre günümüzün açık ara en yetenekli kadın oyuncusu Charlize Theron’un başrolünde olduğu Atomic Blonde ayın en merak ettiğim filmlerinin başında geliyor. Antony Johnston‘ın aynı adlı romanından uyarlanan film kaçış ustalığı ve yakın dövüşteki yeteneğiyle bilinen MI6’in en ölümcül suikastçısı Lorraine Broughton’ın Soğuk Savaş döneminde Berlin‘e gönderildikten sonraki görevini anlatıyor.

 

4 Ağustos Haftasının Yıldızı

Kara Kule / The Dark Tower

Dünyanın en ünlü yazarlarından biri olan Stephen King’in aynı adlı romanından uyarlanan The Dark Tower, ağustos ayının ilk hiti… Yaşadıklarımızdan farklı dünyaların da olduğunu gösteren, ihtiraslı ve yürekli hikayesiyle beğeni kazanan roman bakalım sinema perdesinde de benzer bir başarı yakalayabilecek mi hep birlikte göreceğiz… Başrollerinde Idris Elba ve Matthew McConaughey‘in rol aldığı film gizemli kara kule arayışını işliyor.

 

11 Temmuz Haftası’nın Yıldızı

Manifesto

Bazı şanslı sinemaseverlerin İstanbul Film Festivali’nde izleme fırsatı bulduğu Manifesto ayın güzel bir sürprizi olarak vizyondan göz kırpıyor. Her sinemaseverin izlemesi gereken bir film olmasının yanı sıra iletişim fakültelerinin de mutlaka izlenecekler listesine alacağını düşündüğüm Manifesto, sanat tarihine yön vermiş çeşitli manifestolardan oluşuyor. Alman sanatçı Julian Rosefeldt’in video art enstalâsyonunun uzun metrajlı bir film versiyonu  Cate Blanchett’i 13 farklı karakter ile izleme fırsatı sunuyor.

18 Temmuz Haftası’nın Yıldızı

Belalı Tanık / The Hitman’s Bodyguard

Yönetmenliğini Patrick Hughes’un üstlendiği film aksiyon komedi türündeki film düşmanını korumak zorunda kalan yetenekli Michael Bryce ile başı beladan kurtulmayan bir tetikçinin hikâyesini anlatıyor. Yönetmenliğini Patrick Hughes’un üstlendiği filmde senaryo Tom O’Connor’a emanet. Aksiyon komedisinin kadrosu ise Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek ve Gary Oldman gibi isimlerden oluşuyor.

25 Temmuz Haftası’nın Yıldızı

Terminator 2 3D

Bir süredir Avatar serisinin devam filmleri üzerine çalışan James Cameron‘ın 2014 yılından beri konuşulan Terminator’u tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de 3D olarak vizyona giriyor. Tüm zamanların en önemli aksiyon ve bilim-kurgu filmlerinden biri kabul edilen 4 Oscar’lı unutulmaz filmin başrolünde elbette Arnold Schwarzenegger var. Türün müdavimleri ve nostalji severlerin için hiç kuşkusuz güzel bir buluşma olacak…

 

Ağustosun Sürprizi

Çılgın Hırsız 3 / Despicable Me 3

Çılgın Hırsız ile 2013 ve 2015 yıllarının en başarılı animasyon hitleri olan Çılgın Hırsız 2 ve Minyonları yaratan ekip yeniden ortalığı kasıp kavurmak hazır. Gru, Lucy ve sevimli kızları Margo, Edith ve Agnes ile Minyonların maceralarını devam ettirmek üzere geri dönüyor. Küçük büyük tüm dünyada milyonlarca hayranı bulunan Çılgın Hırsız hiç şüphesiz Ağustos’un en sarı ve en tatlı sürprizi…

Gizem, 2007 yılında Trakya Üniversitesi Radyo – Televizyon Yayıncılığı Bölümü’nden mezun oldu. Okuldan hemen sonra, bir yıl Mirror isimli bir kültür sanat dergisinde editörlük yaptı. 2009 yılının başında Kanaltürk’te metin yazarlığı yapmaya başladı. 2010 başında ise Kanaltürk’te Klak isimli bir sinema programı hazırlamaya başladı, metin yazarlığını da sürdürüyor. 2008 yılından beri de sadibey.com’da yazılar yazıyor, röportajlar yapıyor ve bundan büyük keyif alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.