Ülkenin gündemi o kadar siyasete bağlandı ki insanların aklında ne sinema kaldı ne başka bir şey. Hani neredeyse bir yönetmene filmin ne oldu desek adam hele şu referandum geçse de bir bakalım diyecek.

Zaten siyasi filmler iyice çekilemez oldu. Bu ortamdakimsenin aklına artık sinema gelmiyor. Böyle bir dönemde inanın Cinedergi’yi de yapmak çok zevk vermiyor. Hani ben de artık yazarlara durun şu referandum bir geçsin diyesim var. Ama el mahkum yaptık yine bir şeyler yazarlarımızın sürekliliği olmasa bu dergi bu kadar devam eder miydi bilemiyorum. Neyse biz size dosyalarımızdan bahsedelim biraz. Pınar Karahan sinemamızdaki BKM gerçeğini masaya yatırdı. böyle deyince kolay bir şey gibi algılanıyor. Halbuki gazetede yazan bir yazar için bir sinema şirketinin hakkını vermek hep zor olmuştur. Pınar bu zorluğun altından hakkıyla kalkmış. Diğer yeni yazarımız Polat Öziş’de benim ricamla bir o kadar zor bir dosya yaptı. Türk sinemasındaki militarist filmleri kategorize etti. Şu yaşadığımız dönemde ne derseniz yanlış anlaşılabilir ama o da profesyonel bir bakış açısıyla
işi becerdi.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.