Dile kolay Cinedergi’nin 100’üncü sayısı bu, yani 100 aydır bu işi yapıyoruz. Bu 100 ay içinde bize yazan, destek veren ve şu an bizle olmayan birçok arkadaşımız oldu. Uzun süredir yazanlarımız var ve inanın ben dahil hiç birimiz bu sevdaya maddiyat için düşmedik ve maddi bir katkısı da olmadı bize. Onun için şimdi edeceğim teşekkür çok daha anlamlı bence. Şu an yazan yazmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü biliyorum ki burada yazmalarının sebebi bir sinemayı çok sevmeleri, iki benim arkadaşlığımı kutsamaları. Neyse gelelim 100. sayı için yaptığımız en beğendiğimiz 100 film listelerine, 16 yazar 100 filmlik listelerini gönderdiler. Bu demek ki 1600 film eder. bunlarda ortak olan filmler var ama nereden baksanız en az 1000’den fazla farklı film ismi bulacaksınız bu listelerde. Böyle bir kaynak nerede? Bence böyle bir çalışmanın en yararlı tarafı bu. Aslında bizim Murat Tolga Şen’in Susmayan köşesindeki konuyu bu köşeye taşımak istiyordum ama yer kalmadı. Kısaca bir sinema eleştirmenini satın almak mümkün mü diye sormuştu Murat. Yahu ekmek, gazete alsanız daha mantıklı…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.