Alışıla gelmişin aksine artık yeni yayın dönemi ya da yaz sezonu dışında ara dönemde de birçok dizi izleyiciye merhaba diyor ya da daha hikâyeyi anlamadan ekranlara veda ediyor. Konuları, aşkları, çatışmaları çoğu zaman birbirine benzer olan dizilerimize yeni yılla birlikte yenileri ekleniyor. Bu sayıda sizler için yeni başlayacak dizilere ufak bir merhaba demek istedik.

Bu Şehir Arkandan Gelecek

Ocak ayının ilk çarşambası ATV ekranlarından izleyicilere merhaba diyecek olan “Bu Şehir Arkandan Gelecek” adlı dizinin başrollerinde geniş bir hayran kitlesi olan Kerem Bürsin (Ali) ve Leyla Lydla Tuğutlu (Derin) yer alıyor. Adından da anlaşılacağı üzere İstanbul’un dizinin öznelerinden bir tanesi olacağı Bu Şehir Arkandan Gelecek adlı dizi tanıtımından anlaşıldığı üzere Ali ve Derin’in hikâyesi/hikâyeleri çerçevesinde şekillenecek, şehre küskün Ali yaşayacakları aşkla birlikte İstanbul’la barışacak görünüyor.

Dizinin esas oğlanı Ali küçük yaşta annesinin ölümüne tanıklık etmesinin ardından yaşadığı travmanın etkisiyle kentten nefret eden ve hayatını gemilerde çalışarak geçiren genç yakışıklı bir delikanlıdır. Ali’nin yıllar sonra istemeyerekte olsa İstanbul’a dönmesi ile bir başkasıyla nişanlı olan Derin ile yolları kesişir. Oyuncuların popülerliği ve hikâyenin daha başlangıçtan bir çatışma, yasak aşk, engel ile başlaması bu kesişmenin bu sezonun çok konuşulacak aşk hikâyelerinden bir tanesinin habercisi olduğunu gösteriyor aslında. Ali’nin diğer yandan kendi geçmişi yolculuğu dizinin heyecan yaratacak diğer bir unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Henüz bir şey söylemek için erken olmakla birlikte diziye ilişkin ilk izlenimim kısa sürede izleyicinin beğenisini kazanacağı yönünde. Bu noktada tek sıkıntı yayın günü itibariyle karşısında Poyraz Karayel gibi güçlü bir rakibin bulunması. Neler olacak bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Ölene Kadar

Yeni yıla ATV oldukça iddialı giriyor ve kadrosu oldukça güçlü olan bir diğer dizi Ölene Kadar izleyiciyle buluşmak için gün sayıyor. 12 Ocak Perşembe izleyiciye merhaba diyecek olan dizinin başrollerinde Engin Akyürek (Dağhan) ve Fahriye (Selvi) Evcen yer alıyor. Tanıtımlarından anlaşıldığı üzere Ölene Kadar adlı bu yeni dizi aşk, ihanet ve intikam çerçevesinde hayatları birden kesişen ve değişen insanların hikâyelerini anlatmak için geliyor. Dizi 11 yıl önce hüküm giymiş müebbet mahkûmu Dağhan ile onun müebbedine son veren avukat Selvi’nin hikâyesini anlatmaya hazırlanan dizi izleyiciye bol bol “adalet nedir?” sorusunu sorduracağa benziyor.

Nergiz Karadaş

 

Ankara doğumlu olan Nergiz Karadaş, 2007 yılında Başkent Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema bölümünü bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Radyo TV ve Sinema Anabilim dalında “Türk Sinemasında Bir Oyunculuk Analizi: Şener Şen Örneği” başlıklı yüksek lisans tezini tamamladı. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema-TV Anabilim Dalı’nda “1980 Sonrası Türk Sineması’nda Zenginlik Temsilleri Üzerine Bir Alımlama Çalışması” başlıklı doktora tezini tamamlamıştır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümünde Dr Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. İki yılı aşkın bir süredir Cinedergi’de dizi kritik yazarı olan Nergiz Karadaş’ın uluslar arası ve ulusal hakemli dergilerde, kitaplarda sinema ve kültürel çalışmalar ile ilgili yazılmış makaleleri bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.