Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları

 

Yönetmen: Anna Foerster

Oyuncular: Kate Beckinsale, Theo James, Tobias Menzies

 

Konu: Cory Goodman’ın yazdığı, 2016’da vizyona girecek filmin yönetmen koltuğuna Anna Foerster oturuyor. Underworld serisinin beşinci filmi; Awakening’in devamı niteliğinde olan filmde Kate Beckingsale Selene rolüyle tekrar karşımıza çıkacak. Dördüncü filmde David karakteriyle karşımıza çıkan Theo James bu kez Kate Beckingsale ile başrolü paylaşıyor. Tobias Menzies yeni Lycan lideri Marius’u canlandırırken Clementine Nicholson ise Vidar’ın kızı Lena rolünde.

 

Ben, Daniel Blake

 

Yönetmen: Ken Loach

Oyuncular: Dave Johns, Hayley Squires, Dylan McKiernan

 

Konu: Daniel Blake, New Castle’da yaşayan bir marangozdur. Fakat sağlık durumu nedeniyle çalışamamaktadır. Sistemin çarpıklığı nedeniyle devlet yardımı da alamaz ve iş aramak zorunda kalır. Daniel bu zorlu süreçte bir anne ve onun çocuklarıyla dostluk kurar. Kendisi gibi bozuk sistemle ve boğucu bürokrasiyle mücadele eden ve iki çocuğuna tek başına bakan genç Katie ile yoldaş olacaktır.

 

Dog Eat Dog

 

Yönetmen: Paul Schrader

Oyuncular: Phillip Shaun DeVone, Nicolas Cage, Willem Dafoe

 

Konu: Temiz bir hayat sürmek isteyen ancak sistemin adaletsizliğine tahammül edemeyen lider ruhlu Troy, mafyaya çalışan ve banliyö hayatı ile dırdırcı karısından giderek uzaklaşan Diesel ve son olarak grubun zayıf halkası Mad Dog hapisten çıkmış 3 adamdır. Yeni sosyal hayatlarına adapte olmaya çalışan üçlü sistemin getirdiği dışlanma sebebiyle zor zamanlar geçirmektedir. Ekibin lideri olan Troy günün birinde iyi bir planla çıkagelir.

 

Müttefik

 

Yönetmen: Robert Zemeckis

Seslendirenler: Brad Pitt, Marion Cotillard, Lizzy Caplan

 

Konu: Romantik savaş türü Müttefik filmi birbirine aşık olan iki apayrı insanı temel alıyor. İstihbarat subayı Max Vatan 1942 yılında Kuzey Afrika’da düşman hattında savaşmaktayken, Fransız direniş savaşçısı Marianne Beausejour ile tanışır. İkili hemen birbirlerine aşık olurlar. Londra’da tekrar bir araya geldiklerinde ise aşkları savaşın büyük baskısına direnip direnememenin sınavını vermek zorunda kalacaktır.

 

 

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi

 

Yönetmen: Gareth Edwards

Oyuncular: Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn

 

Konu: Lucasfilm’in yeni “ara dönem filmlerinden ilki” olarak lanse edilen yapım bir grup beklenmedik kahramanın, imkansız görünen Ölüm Yıldızı planlarını çalma görevi için bir araya gelme hikayesini anlatacak. Film, Death Star’ın planlarını çalmak için bir araya gelen bir ekibin mücadelesini merkezine alıyor ve 1977 tarihli Yıldız Savaşları: Bölüm IV’ten öncesini anlatacak.

 

Gece Hayvanları

 

Yönetmen: Tom Ford

Oyuncular: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

 

Konu: Austin Wright’ın 1993 tarihli “Tony ve Susan” romanından uyarlanan film ayrılan iki karı kocanın hayatlarına odaklanıyor. İlk bölümde 20 yıl önce boşanmış eski kocasından kitap nüshaları almaya devam eden bir kadını izlediğimiz filmin ikinci bölümünde ise bir adamın aile ziyaretinin şiddete dönüştüğü anlara tanık oluyoruz.

 

 

Gizli Güzellik

 

Yönetmen: David Frankel

Oyuncular: Will Smith, Kate Winslet, Keira Knightley

 

Konu: Allan Loeb tarafından senaryosu yazılacak olan film Manhattanlı bir reklam yöneticisinin (Smith) trajik deneyimlerini anlatacak. Arkadaşları yaşadığı trajik deneyimin ardından depresyona giren arkadaşlarına yardım etmek için alışılmamış bir planla çıkageldiklerinde her şey beklenmedik bir yön kazanacak.

 

Çin Seddi

 

Yönetmen: Zhang Yimou
Oyuncular: Matt Damon, Pedro Pascal, Andy Lau

 

Konu: Çin Seddi dünyanın en büyüleyen ve gizemli yapılarından biridir. Çin’in kuzeybatısı boyunca uzanan bu savunma hattının Moğol ve Türk boylarının saldırısına karşı savunma amacıyla kurulduğu düşünülmektedir. Ancak Yimou imzalı film seddin aslında çok daha güçlü fantastik yaratıklara karşı kurulduğunu iddia ediyor. Matt Damon da günü kurtarmak için savaşan karakterlerden biri olarak öne çıkıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.