Her yıl yaz aylarıyla birlikte süregelen dizilerin sezon finali yapmasına az bir süre kala ya da hemen ardından çok sayıda dizi izleyiciye merhaba diyor. Hemen hemen çoğu romantik komedi olan bu dizilerden bir kısmı reyting savaşında galip gelip sezonda da devam ederken, birçoğu kimi zaman iyi senaryo ve güçlü oyuncu kadrosuna rağmen kısa sürede izleyicisine veda ediyor. Bu sayıda sizler için bizlere merhaba diyen dizilerden ön plana çıkanlara ilişkin kısa tanıtımları derledim. Bunların içerisinden hangisi ya da hangileri uzun soluklu olacak izleyip hep birlikte göreceğiz.  

BU YAZIN DİZİLERİ BOL AŞKLI, SIRLI , TESADÜFLÜ…

YÜKSEK SOSYETE

Star TV’nin bu yaz izleyiciye merhaba diyen dizisi Yüksek Sosyete, Hazar Ergüçlü (Cansu) ve Engin Öztürk’ü (Kerem) başrollerde bir araya getiriyor. Dizide ayrıca ikiliye Zuhal Olcay, Meriç Aral, Ozan Dolunay, Hakkı Erkök, Hülya Gülşen Irmak ve Taner Barlas eşlik ediyor.   Perşembe akşamları izleyici ile buluşan dizi, temelde çok tanıdık olduğumuz zengin kız-fakir oğlan aşkı üzerine kurulu. Ana karakterlerin kendi kimlikleri dışında kimliklere büründükleri, başkalarının yerine geçtikleri ve bu süreçte tanıştıkları düşünüldüğünde ikili arasında zengin erkek-fakir kız görüntüsüyle başlayacak aşkın söylenen yalanlar, sınıf çatışması ve aileler yüzünden gireceği çıkmazlar üzerine kurulacağını söylemek yanlış olmaz diye düşünüyorum. Bu süreçte ikilinin kendileri ve çevreleriyle mücadeleleri güçlü kadrosuyla öne çıkan diziyi izlenir kılar kanımca.

ŞAHANE DAMAT

Star TV’nin yaz dizilerinden bir diğeri Osman Sınav’ın yapımcısı olduğu Şahane Damat. Burcu Özbek (Melike), Ali Ersan Duru (Mehmet), Nüket Duru (Peri-Diva) Erhan Yazıcıoğlu (Hayati), Mesut Yılmaz (Tahsin – Aşk Doktoru) , Hande Kaptan (Cennet), Anıl İlter (Engin), Köksal Engür (Remzi Dede) ve Selen Uçer’in (Kibar) kadrosunda yer aldığı dizi, Melike ve Mehmet’in yalan, şantaj ve tabii ki oyunla başlayan ve gerçek aşka dönüşmesi kaçınılmaz olan aşklarını anlatıyor. İstanbul’un karmaşası, Melike’nin sakarlıkları diziyi şimdilerde eğlenceli kılıyor. 

AŞK LAFTAN ANLAMAZ SHOW TV

Show TV’nin yaz dizisi Aşk Laftan Anlamaz, Çarşamba akşamları izleyici ile buluşuyor. Başrollerinde Güneş’in Kızları adlı dizideki başarılı oyunculuğu ile tanınan Hande Erçel (Hayat) ve Burak Deniz’in (Murat) yer aldığı dizide oyunculara Özcan Tekdemir (Aslı), Merve Çağıran (İpek) ve Oğuzhan Kabri (Doruk) eşlik ediyor. Konusu yazın diğer dizilerine benzer olarak tesadüfler, ufak sürtüşmeler ve yalanlar ile başlayan bir aşk hikâyesine dayanan dizinin sezona şimdilik hızlı bir giriş yaptığını söylemek mümkün. Tutunabilir mi? hep birlikte izleyip göreceğiz.

GÜLÜMSE YETER

Show Tv’nin yaz döneminde izleyiciye merhaba diyecek bir diğer dizisi Gülümse Yeter’in başrollerinde Erdal Özyağcılar, Aslı Bekiroğlu, Yılmaz Kunt, Sermet Yeşil, Erkan Sever, Seray Kaya, Evrim Doğan, Uğur Kurul, Aslı Altaylar ve Pamir Pekin’in rol aldığı dizi aşk ve aile değerleriyle harmanlayacağı hikâyesi ile adından da anlaşıldığı üzere izleyicisini güldürmeyi vaat ediyor.

SEVİYOR SEVMİYOR

15 Haziran’da izleyiciye ATV ekranlarından merhaba diyen Seviyor Sevmiyor’un başrollerinde Zeynep Çamcı (Deniz), Gökhan Alkan (Yiğit), Gonca Sarıyıldız (İrem) ve Yiğit Kirazcı (Tuna) yer alıyor. Konusu itibariyle yine bir aşk hikâyesinden temellenen dizi çocukluk yıllarında aşk ve dostluk karışımı duyguları paylaşmış ama ayrı düşmüş olan esas kız Deniz ve esas oğlan Yiğit’in yıllar sonra yollarının tekrar kesişmesi ile yaşanan/yaşanacak olanları anlatıyor. Bu yazın dizilerinin birçoğunda olduğu gibi bu dizide de birbirinin yerine geçme, bu nedenle köşeye sıkışma, kaçak dövüşme öyküye aksiyon katıyor.

RENGÂRENK

ATV’nin temmuz ayının başında başlayacak bir diğer romantik komedi dizisi ise Rengarenk. Dizinin kadrosunda Selin Şekerci (Renk) ve Kaan Taşaner’in (Can) yanı sıra Ümit İbrahim Kantarcılar (Aras ), İbrahim Kendirci (Yiğit), Ferdi Sancar (Zeki Halay), İnci Türkay (Zerrin), Açelya Devrim Yılhan (Sedef) , Selin Yeninci (Neşe) , Merve Oflaz ( Saadet ) , Sertan Erkaçan (Ege), Cem Belevi (Pars), Şebnem Doğruer (Refika) ve Şükrü Türen (Mümtaz) gibi isimler yer alıyor. Henüz başlamamış olmasına rağmen fragmanından anladığımız üzere ülkenin şöhreti erken yaşta yakalamış yıldızı Renk’in hayatını, çıkmazlarını ve tükenmişlik sendromunu anlatacak görünmesi toplumsal gerçeklikle ilişki kurulabilir düşüncesiyle diziyi benim için izlemeye değer kılıyor. İşin içine birde aşka ve kadınlara inancını kaybetmiş Can girince keyifli bir dizi olabilir diye düşünüyorum.

N’OLUR AYRILALIM

Bu yaz döneminde ekranlara merhaba diyecek diziler arasında yapımcılığını Osman Sınav’ın yaptığı bir diğer dizi FOX TV izleyicileri ile buluşacak olan N’olur Ayrılalım. Başrollerinde Gürgen Öz, Nilay Duru, Aras Aydın, Nilperi Şahinkaya gibi akla gülümsemeyi, eğlenceyi getiren oyuncuların olduğu dizi ilişki yaşayıp ayrıldığı kızların hayatının aşkıyla evlendiğine inanılan Telli Baba ile onun bu durumunu televizyon şovuna dönüştürmeye çalışan Turgay’ın maceraları ve bu iki erkek arasında hayatının aşkını arayan Azize’nin hikâyesini anlatacak. Konusu itibariyle bu yaz başlayan dizilerden farklı olacakmış gibi görünen dizi komedi unsuru ve konusunun değişikliği ile izleyicinin dikkatini çekebilir diye düşünüyorum.

HAYAT SEVİNCE GÜZEL

Fox TV ekranlarından pazartesi akşamları izleyiciyle buluşan ege dizisi Hayat Sevince Güzel’in oyuncu kadrosu oldukça iyi. Dizide; Ekin Mert Daymaz ( Savaş Göçer), Algı Eke (Zarife Toprak), Burak Çelik (Barış Göçer), Öykü Çelik (Emine Toprak), Osman Soylu (Lemi Filozof), Macit Koper (Halil Toprak), Ali Erkazan (Muhtar Soylu), Hakan Meriçliler (Şinasi Göçer), Damla Aslanalp (Zeynep Akın), Ali Düşenkalkar (Rüstem Özkan), Sema Atalay (Şefika Göçer) ve daha birçok isim yer alıyor. Hayat Sevince Güzel’in hikâyesi Göçer ailesinin yaptığı soygunla İstanbul’da başlıyor ve ailenin İzmir’e kaçmasıyla hikâye bir Ege köyünde devam ediyor. Dizi, yaz boyunca arada kalınan aşklar, tatlı komik çekişmeler ve köy ahalisinin halleri ile izleyicini eğlendirmeyi amaçlıyor gibi duruyor.

NO: 309

Fox TV’nin Çarşamba akşamları izleyiciyle buluşan yaz dizisi NO:309 Başrollerinde Demet Özdemir (Lale Yenilmez) ve Furkan Palalı’nın (Onur Sarıhan) yer aldığı dizide aynı zamanda Sumru Yavrucuk (Songül Şen), Nurşim Demir (İsmet Sarıhan), Gökçe Özyol (Kurtuluş Yorulmaz),  Cihan Ercan (Erol Sarıhan), Özlem Tokaslan (Yıldız Sarıhan), Suat Sungur (Fikret Sarıhan), Sevinç Erbulak (Betül Sarıhan) ve daha birçok isim yer alıyor. Dizinin konusu ana hatlarıyla şöyle; çiçekçi anne Songül’ün çiçek adlarını verdiği üç kızından bir tanesi olan Lale, aldatılmanın etkisiyle aşka kapılarını kapatmak istese de annesi buna izin vermemiş ve onu yeni birisiyle tanışmaya zorlamıştır. Bu randevu dedesinden kalan mirası almak için evlenmek ve çocuk sahibi olmak zorunda olan Onur ile yollarının yanlışlıkla kesişmesine neden olur. Bu tesadüf ve gecenin devamında yaşananlar sonucunda kader ağlarını örer ve Lale hamile kalır. Onur ise bu durumdan habersiz başka bir kızla nişanlanmıştır. Lale’nin hamileliğini öğrenmesiyle bu sefer onunla nikâh masasına oturmak için hazırlıklara başlar. No: 309’da da diğer dizilere benzer olarak sınıf farkı, tesadüfler, gizlenen sırlar işleri karışık ve kimi zaman komik hale getirir. Kore dizisi Fated To You Love’dan uyarlama olduğu sosyal medyada çokça konuşulan dizi, şimdilerde izleyiciler tarafından beğenilmiş duruyor.

Bu dizilerden hangisi ya da hangileri reyting savaşını kazanıp yeni sezonda da bizlerle olur izleyip hep beraber göreceğiz.

NERGİZ KARADAŞ

 

 

Ankara doğumlu olan Nergiz Karadaş, 2007 yılında Başkent Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema bölümünü bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Radyo TV ve Sinema Anabilim dalında “Türk Sinemasında Bir Oyunculuk Analizi: Şener Şen Örneği” başlıklı yüksek lisans tezini tamamladı. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema-TV Anabilim Dalı’nda “1980 Sonrası Türk Sineması’nda Zenginlik Temsilleri Üzerine Bir Alımlama Çalışması” başlıklı doktora tezini tamamlamıştır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümünde Dr Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. İki yılı aşkın bir süredir Cinedergi’de dizi kritik yazarı olan Nergiz Karadaş’ın uluslar arası ve ulusal hakemli dergilerde, kitaplarda sinema ve kültürel çalışmalar ile ilgili yazılmış makaleleri bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.