Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali 6-14 Mayıs 2016 tarihlerinde 18. kez sinemaseverler ile buluşacak.

On sekiz yıl öncesinin alçakgönüllü sekiz filmlik gösterimi yılar içinde yüzlerce filmin gösterimini yapan binlerce kişinin film izlediği, sinema meraklıları ile ustaları buluşturan, Sinemaya emek verenleri hatırlatan, sinema üzerine yazanları, araştıranları ödüllendiren, kentteki sinema salonlarına yayılan bir film festivaline dönüştü.

Uluslararası Eskişehir Film Festivali, 6 Mayıs Cuma günü başlayacak. 18. Uluslararası Eskişehir Film Festivali bu yıl Yılmaz Güney ve Şerif Sezer’e “Onur Ödülü”nü taktim edecek. Festivalin ‘Sinemaya Emek’ ödülünün bu yılki sahipleri ise Selanik Film Festivali ve Toronto Film Festivali danışma kurulu üyesi Yiannis Zachopoulos ve Parla Şenol. “Sinema Kültürüne Katkı Ödülü” ise bu yıl festival filmlerine gösterdiği ilgi ve verdiği destek nedeniyle Başka Sinema’nın. Bu yıl ilk defa verilecek olan “Yılın Performansı Ödülü” ise Esme Madra ve Özgür Emre Yıldırım’ın olacak. Bu yıl 18.’si düzenlenen “Uluslararası Eskişehir Film Festivali” Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve  Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın desteği ile Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim elemanlarının gönüllü çabalarıyla düzenleniyor.

 

Festival programında Türk Sineması 2015-2016, Dünya Sinemasının Genç Yıldızları, Dünya Festivallerinden, Canlandırma Filmleri, Gece yarısı Sineması, Hayatımız Belgesel, Sinema Tarihinin Unutulmazları, Anısına ve Kısa Filmler başlıklarında kısa ve uzun metrajlı film sinemaseverler ile buluşacak.

 

Festival Yönetmeni Yrd. Doç. Dr. S. Serhat Serter, Eskişehir’de her yıl Mayıs ayında film festivalinin zamanının geldiğini bilen ve merakla bekleyen bir kitle olduğunu, festival kapsamında uluslararası festivallerde öne çıkan birçok filmin izlenebileceğini dile getirdi. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra sinema sanatı alanındaki bilgi-düşünce ve deneyimlerin aktarılabileceği, tartışılabileceği ortamların, atölye çalışmalarının da bulunduğunu belirterek, on sekizinci yılı aşmanın bir festival için çok önemli olduğunu vurgulayan Serter “9 gün sürecek olan Eskişehir Film Festivali’nin arkasında festival ekibinin aylarını alan uzun bir çalışma dönemi var. Festival ekibi kimi profesör kimi doçent kimi asistan olan Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşuyor. Üniversitenin farklı fakültelerinden de destek alıyor. Öğrenciler ise gösterim sırasında gönüllü olarak çalışmaya başlıyorlar. Ancak bu yıl afiş için Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü öğrencileri festival öncesi yaratıcılıklarını sergilediler. Bu yıl ki afiş 4. Sınıf öğrencisine ait. Festival ekibi üniversitedeki pek çok sorumluluklarının yanında festival organizasyonunu yaparken zamanlarını ve yaratıcılıklarını ortaya koyuyor” dedi. Serter ayrıca, sadece Eskişehir’deki değil, Türkiye’nin her yerindeki öğrencileri ve sinemaseverleri de Eskişehir’e festivale  ve festival etkinliklerine davet ettiğini ifade etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.