Nisan geldi, festvivaller çiçek açtı. Hem Ankara hem Eskişehir film festivalleri Nisan’ın sonunda yüzümüzü güldürecekler. Tabii Türk sinema festivallerinin ağır topu İstanbul film festivalinin de yeri ayrı. Bu kadar festival olmasından mıdır nedir vizyon filmleri ise bu ay çok kısır.

Yazarlarımız bile yazacak konu sıkıntısı çektiler. Yine de böyle kısır bir ayda dergimizi yine doldurmayı başaran emekçilerimize teşekkürü bir borç biliriz. Röportajlarımız la başlayalım. Türk sinemasının inanç filmleri dediğimizde şu an tek geçeceğimiz yönetmen Kürşat Kızbaz ve Somuncu Baba filminin başrol oyuncusu Furkan Pala ile sizin için konuştuk. Olaylar Olaylar filmi ile kahkaha attıran Sadi Celil Cengiz bir diğer konuğumuzdu. Emicem Hospital filminin güzel yıldızı Wilma Elles ise hamileyken çektiği filmi ve yeni ikizleriyle hayatın nasıl gittiğini anlattı bize. Kızkaçıran filminin başrol oyuncusu Ceren Benderlioğlu eşiyle beraber rol almanın avantajlarını anlattı. Sol Şerit filminin yönetmeni İnci Balabanoğlu, yazarımız Gizem Merve Kaboğlu ile konuştu. Ve tabii bu aylarda bizi en çok sevindiren olaylardan olan yazarımız Meltem Yılmaz’ın romanı Soraya’nın Berlin’de büyük sükse yapması oldu. Kitabın filmi çekilecek, biz de hemen teybimizi ona uzattık. Semra Güzel Korver normal izleyicinin Belgesel algısı üzerine çok güzel bir yazı yazmış, okumanızı tavsiye ederim. Susmayan Köşe’nin konusu ise AVM sinemalarının sinema sanatını ettikleri. Banu Bozdemir Dirensinema’da direnmeye devam ediyor. Gizem Ertürk ise Nürnberg Kısa Film Festivali’nde kısa filmci yönetmenlerimizle konuşmuş. Dosyalarımıza gelince Başak Bıçak İçinden Mısır geçen filmleri yazdı, Halil İbrahim Sağlam Zack Snyder’ın sinemasına odaklandı, Masis Aşk ve Gurur ve Zombiler’in peşinden gitmiş, Murat Kızılca perdede birbirine giren kahramanların listesini çıkarmış. Televizyon dünyasında ise Nergiz Karadaş Tatlı İntikam dizisinin kritiğini yapmış, yabancı dizilerin üstadı Şenay Tanrıvermiş Night Manager dizisini sayfalarına taşımış. Utku ise İstanbul Film Festivali’nin mutlaka seyredilmesi gereken 10 filmini sizin için seçmiş. Bunun dışında Ankara Film Festivali’nin çok geniş bir tanıtım yazısını da dergimizin sayfalarının içinde bulacaksınız. Yok yok dedik, yine bütün dergi dolmuş, size iyi okumalar.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.