90 sayımızı çıkarıyoruz. Yani 90 aydır Cinedergi’yi yapıyoruz dile kolay inanın hiç bir yıl böyle zayıf bir Mart ayıyla karşılaşmadık. Ne kayda değer bir Türk filmi ne de yabancı film var.

Batman Süpermen’e Karşı olmasa ne yapardık bilemedim. Ama biz size yine de dolu dolu bir Cinedergi yapmayı becerdik. İlk önce Şahan Gökbakar ve kardeşi Togan Gökbakar ile konuştuk. Sonra Dünyanın En Güzel Kokusu filminin yönetmeni Mustafa Uğur Yağcıoğlu ve filmin güzel oyuncusu Esra Ruşan’a teybimizi uzattık. Ayrıksı film Senarist’in yönetmeni Hulusi Orkun Eser ile oyuncusu Dilara Büyükbayraktar Cinedergi’de yer alan bir diğer röportaj oldu. Kısa film dünyasının önemli köşesi Uzunun Kısası’nda ise Fırat ödüllü film Genç Pehlivanların yapımcısı Aslı Akdağ ile konuştu. Banu da yine ödüllü kısa film yönetmeni Ali Kemal Çınar ile konuştu. Semra Güzel Korver ise Bilge Olgaç ile ilgili muhteşem bir yazı yazmış. Okumanızı tavsiye ederim. Başarılı kalemimiz Didem Peker Başaran bu sefer sayfalarına Handan İpekçi’yi konuk etmiş. Benim kişisel olarak çok zevk aldığım Yırtık Perde köşesinde ise Beril Ayşe Teyzesi ile Truman Show’u seyretmiş. Meltem ise Farklı Açı köşesinde Sen Dünyaya Gelmeden filmiyle haşır neşir olmuş. Televizyon dünyasında Nergiz ilk önce Hayat Şarkısı dizisini odağına almış sonra da Kiralık Aşk filminden Kerem Fırtına ile röportaj yapmış. Yabancı dizilerin usta kalemi Şenay Tanrıvermiş ise American Crime Story dizisini sayfalarına taşımış. Durun daha dosyalarımız var. Batman Süpermen’e karşı herkesten önce Cinedergi’de Egemen Tokatlıoğlu kaleminden sizlerle buluşuyor. Melis son dönem ergen bilimkurgularını eleştirip önemli bir iş yapmış. Obduratör köşesinde Masis benim de çok sevdiğim Ryan Reynolds’u konu edinmiş. Banu Diren Sinemada farklı bir yazı yazmış ve ağaçların geçtiği filmleri toplamış, köklerinizi sıkı sarın demiş. Murat Kızılca ise Bilinmeyen köşesinde İtalyan korku sinemasının usta yönetmeni Lamberto Bava’yı bize tanıtmış. Susmayan köşenin ağır ağbisi Murat Tolga Şen Nagehan Alçı’ya kafa göz girmiş. Utku Oscar gecesinin görülmeyenlerini bizim için özetlemiş. Ve böyle kıt bir ayda hala konularımız bitmedi, vizyondakiler, portreler, eleştiriler, pekyakındalar ve daha neler neler. İyi okumalar.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.