Bu ay vizyona giren 5. Dalga filminin 19 yaşındaki çıtır güzeli Chloë Grace Moretz karanlık filmlerde oynamaktan hoşlandığını söylüyor.

Hollywood tam bir star fabrikası. Özellikle küçük yaştan itibaren bir çok ismi zirveye taşıması ve yıldız sistemini bu şekilde beslemesi bu endüstrinin en büyük başarısı. İşte o çıtır yıldızlardan biri Chloe Grace Moretz bu ayın konuğu. 1997 yılında doğan güzel yıldız kendinden büyük dört erkek kardeşe sahip. Babası estetik cerrah annesi ise hemşire. Chloe küçükken (yani gerçekten küçükken) ebeveynleri boşanmış. Chloe annesi ve kardeşleriyle New York’a taşınmış. Ağabeylerinden Trevor oyunculuk okumak istemiş. Chloe onun çalışmalarına yardım ederken gönlünü oyunculuğa kaptırmış. Bu arada ilk oyunculuğa 7 yaşında başlamış hangi ara ağabeyine yardım etmiş anlamadım ama Vikipedia’da böyle yazıyor gerçekten. Her neyse daha sonra ağabeyi ile birlikte 2003 yılında Los Angeles’a taşınmış. Şimdi 19 yaşında. bu zamana dek The Amityville Horror 2005, Aşkın 500 Günü 2009, Saftirik Greg’in Günlüğü 2010, Göster Gününü 2010, Let Me In 2010, Hugo 2011, Karanlık Gölgeler 2012, Movie 43 2013, Göster Gününü 2 2013, Carrie: Günah Tohumu 2013, Dark Place 2014, Equalizer 2014 ve bu ay seyredeceğimiz 5. Dalga filmlerinde oynamış. Çıtır kızımız bunlar yetmezmiş gibi aynı zamanda moda dünyasının da aranan bir ismi. Birçok moda dergisinin kapaklarında onu görmek mümkün. Bu ışıl ışıl parlayan güzelliğin, sapsarı saçların, mavi gözlerin arkasında ise kendi çapında dramlarda yatıyor. Babasının evi terketmesini hiç unutmayan Chloe’nun bir de doğum esnasında ölen bir kız kardeşi varmış. Bunun acısını yüreğinde hissettiğini söyleyen Chloe kardeşinin isminin baş harfini sağ bacağına dövme olarak yaptırmış. Belki de bu sebeplerden karanlık filmlerde rol almayı sevdiğini söylüyor. Oynadığı Kanıma Gir, Carrie, Karanlık Yerler gibi filmler de oyuncunun söylediklerini destekliyor.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.