Room filmi ile Altın Küre ve Eleştirmenler ödülü alan, Oscar’a aday olan Brie Larson gerçek hayatta da bir ev kuşu…

Brie Larson Altın Küre ve Eleştirmenler ödülünü alarak Oscar iddiasının ciddiyetini ortaya koydu. Room’u seyretmeden önce pek şans tanımadığım genç sanatçı filmi seyrettiğimde gözümde büyüdü. Hollywood sinemasında son dönem bağımsız sinema tiplemesi diyeceğimiz bir oyuncu türünün devamı niteliğindeki tarzı aslında çok da görülmemiş bir tarz değil. Yine de Room filmi ilgimizi çektiğinden Brie Larson’ın özel hayatına, nereden geldiğine bir bakalım dedim. Asıl ismi Brianne Sidonie Desaulniers olan oyuncu Kalifornia’da doğdu. Anne babasının boşanması sonrası kardeşi ve annesi ile Los Angeles’a taşındı. San Francisco’da American Conservatory Theater’da oyunculuk eğitimi aldı. Ailesinin kökeni Fransız asıllı Kanada vatandaşı. Kendi soyadının zor telafuz edildiğini söyleyerek büyük büyük annesinin kızlık soyadı olan ”Larson”ı seçti. Tabii bu telafuz problemi kadar babasından ayrılmasına verdiği bir tepkiydi de. Lise döneminde okula gitmeyip evde eğitim aldı. Kendisinin genel geçer ilgi alanlarına hep uzak olduğunu, futbol maçlarına veya okul danslarına gitmek yerine evinde resim yapmayı veya odasının duvarlarını boyamayı daha çok tercih ettiğini söylüyor. Room filmindeki başarılı performansını düşününce oyuncunun karakteri niye bu kadar içselleştirdiğini anlayabiliyoruz bu sözlerinden. Bunun dışında müzikle de profesyonel anlamda ilgilenen larson’un bir albümü de bulunmakta. Bir çok dizide oynayan Larson 2010’da Scott Pilgrim Dünyaya Karşı ve 2012’deki Liseli Polisler filmleriyle tanınmaya başladı. Ardından 2013’de Joseph Gordon-Levitt’in yazıp yönettiği Kalbim Sende filminde Gordon’un kardeşini oynadı. Larson aynı sene oynadığı Short Term 12 filmiyle bir çok ödül ve adaylık elde etti ve oyunculuğuyla övgü aldı. Larson 2015 yılında gelindiğinde ise oyunculuk hayatını yükseltecek film olan Gizli Dünya filminde oynadı ve aynı anda ilk Altın Küre, BAFTA, ve Akademi adaylıklarını elde etti. Larson bu adaylıklardan 73. Altın Küre Ödüllerinde Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü kazandı.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.