Mükemmel Bir Gün

 

Yönetmen: Fernando León de Aranoa

Senaryo: Fernando León de Aranoa

Oyuncular: Benicio Del Toro, Tim Robbins, Mélanie Thierry

 

Konu: 1995’te Kosova bölgesinde halkın temiz su ihtiyacı için gönüllü olarak çalışan bir ekip, her gün farklı belalarla boğuşmaktadır. Fakat anonsun geldiği o gün bir kuyunun içinde hiç beklemedikleri bir sürpriz ile karşılaşırlar: Bir ceset! Kuyuya atılmış olan bu ceseti bir an önce çıkartmak için ellerinden geleni yaparlar ama savaşın etkisi altında olan Kosova’da bu basit görev düşündükleri kadar kolay değildir. Yaşadıkları talihsizlikler ve bürokrasi işleri çığrından çıkartacaktır…

 

Knight of Cups

 

Yönetmen: Terrence Malick

Senaryo: Terrence Malick

Oyuncular: Christian Bale, Natalie Portman, Cate Blanchett

 

Konu: Dramatik bir film olan ‘Knight of Cups’ gerçek aşk arayışına odaklanıyor. İngiliz aktör Christian Bale tarafından canlandırılan başkarakter Rick, kusursuz gerçek aşkın peşinden koşarken sadece bu aşkın uyandırabileceği büyülü hisleri yaşamayı amaçlıyor. Bu arayış tutku dolu bir aşk üçgeninin içinde fazlasıyla hayat buluyor. Suskun geçen sinema kariyerinde ‘The Thin Red Line’, ‘Badlands’, ‘The New World’ ve ‘The Tree of Life’ gibi unutulmaz başyapıtlara imzasını atan Amerikan yönetmen Terrence Mallick’in sıradaki projelerinden olan film, diğer filmlerinden aşina olduğumuz insan olma, ölüm ve aşk gibi temaları yoğun bir şekilde işliyor.

 

Triple 9

 

Yönetmen: John Hillcoat

Senaryo: Matt Cook

Oyuncular: Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Aaron Paul, Kate Winslet

 

Konu: Bir çete grubu ve görevini kötüye kullanan bir polis memuru ortak bir plan yaparlar. Hedefleri cinayetle bir başka bir polisi ortadan kaldırmaktır. Böylece önlerinde, ülkenin bir ucuna gerçekleşecek sevkiyatı engelleyecek hiçbir engel kalmayacaktır. Yönetmenliğini John Hillcoat’un üstlendiği filmin senaryosu Matt Cook’a ait. Filmin oyuncu kadrosundaise Aaron Paul, Kate Winslet ve Gal Gadot gibi isimler yer alıyor.

 

Dedektif Galban

 

Yönetmen: Declan Dale

Senaryo: Gee Malik Linton

Oyuncular: Keanu Reeves, Ana de Armas, Mira Sorvino

 

Konu: Yönetmenliğini Declan Dale’in ve senaristliğini Gee Malik Linton’ın üstlendiği filmin başrollerinde Keanu Reeves, Ana de Armas, Mira Sorvino yer alıyor. New York Şehir dedektifi Scotty Galban’ın kendi iş arkadaşının cinayetini araştırırken az sayıdaki kanıtların içinde bir fotoğrafta genç bir öğretmen olan, Isabel De La Cruz’u görür. Galban cinayeti çözmeye yaklaştıkca , Isabel’in de bir şahit olduğuna inanmaktadır. Olaylar gizemli Isabel’in bazı olaylara şahit olmasıyla daha farklı bir şekil alır. Dedektif Galban arkadaşının cinayetini çözmek isterken gizemli olayların içinde kendisini bulur.

 

Batman v Superman: Adaletin Şafağı

 

Yönetmen: Zack Snyder

Senaryo: Chris Terrio

Oyuncular: Ben Affleck, Henry Cavill, Jesse Eisenberg

 

Konu: 2013 yazının bol gişeli hiti Man of Steel’in devamı olacak yapımda bu sefer Superman ve Batman beraber yer alacaklar! Warner Bros. yapımcılığında ve yine Zack Snyder yönetmenliğinde hayata geçirilen projede senaryo yine David S. Goyer’ın kaleminden çıkacak. Henry Cavill’i tekrar Superman olarak izleyeceğimiz filmde kendisine Diane Lane, Laurence Fishburne ve Amy Adams eşlik edecek. Frank Miller’ın 1986 tarihli kitabından Batman ile Superman’ın karşı karşıya geliyor. Filmin senaryosunun da kısmen bu bölümden uyarlanacağı açıklanmıştı.

 

Concussion

 

Yönetmen: Peter Landesman

Senaryo: Peter Landesman

Oyuncular: Will Smith, Gugu Mbatha-Raw, Alec Baldwin

 

Konu: Yönetmen Peter Landesman Amerikan futboluna dair bir dram filmiyle karşımıza çıkıyor. Amerikan Futbolu oyuncularının yaşadıkları ciddi sakatlanmaların, kritik seviyedeki kafa yaralanmalarının ve travmalarının, yaşam boyu sakat bırakan beyin sakatlıklarının trajik boyutunu perdeye taşımayı hedefleyen Landesman, bir dergi haberinden yola çıkarak oluşturduğu öyküde, bu türden hasarların tekrarlanmasının, oyuncular ve onların yaşamlarını nasıl etkilediğini vurguluyor. Başrolde Will Smith’i izleyeceğimiz filmde ünlü aktöre Alec Baldwin, David Morse, Luke Wilson gibi önemli isimler eşlik ediyor.

 

Kronik

 

Yönetmen: Michel Franco

Senaryo: Michel Franco

Oyuncular: Tim Roth, Sarah Sutherland, Robin Bartlett

 

Konu: Meksikalı yönetmen Michel Franco’nun hem yönetmenliğini hem senaristliğini üstlendiği Kronik, prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nden En İyi Senaryo ödülüyle ayrıldı. Filmin başrollerinde başarılı oyuncu Tim Roth, Bitsie Tulloch ve David Dastmalchian yer alıyor. Kronik, Tim Roth’un canlandırdığı, bir bakımevinde ölüm döşeğindeki hastalarla ilgilenen bir erkek hemşirenin hikayesine odaklanıyor.

 

Kung Fu Panda 3

 

Yönetmen: Jennifer Yuh

Senaryo: Glenn Berger

Oyuncular: Jack Black, Angelina Jolie Pitt, Dustin Hoffman

 

Konu: Efsanevi ve muhteşem” maceralarına devam eden Panda Po, bu sefer biri doğaüstü bir güç diğer ise evine oldukça yakın bir tehlike olan, iki büyük tehditle baş etmek zorundadır. Yönetmenliğini ikinci filmde de olduğu gibi yine Jennifer Yuh’un üstlendiği sevilen animasyon yapımda senaryo gene Jonathan Aibel ve Glenn Berger ikilisine ait. Filmin orijinal seslendirme kadrosunda Po’ya Jack Black hayat verirken, kendisine Dustin Hoffman, David Cross, James Hong, Angelina Jolie, Lucy Liu, Seth Rogen ve Mads Mikkelsen’den oluşan efsane bir ekip eşlik ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.