Bu ay sinema adına neyi merak ediyorsunuz? İf başladı mesela. O zaman hemen sizi Utku’nun İf seçkisi yaptığı Filmlovers köşesine alalım. Oscarlar bu ayın sonunda verilecek.

Birçok tartışma var Oscarlarla ilgili. Onları merak ediyorsanız Zamanın Ruhu’ndaki benim röportajı okuyun. 2016 yılında Hollywood bize neler getirecek? Belki de bunu merak ediyorsunuzdur. Masis’in Obduratör köşesinde büyük bütçeli 2016 filmleri seçkisini bulacaksınız. Belki de siz korku filmi tutkunusunuzdur. O zaman hemen Egemen’in Karartı köşesinde 2016’da seyredeceğiniz korku filmleri nelermiş bakalım. Oscarlarda belli ki The Revenant rüzgarı esecek. Halil İbrahim’in kaleminden The Revenant’ın yönetmeni İnarritu filmlerinin toplamına bir göz atın. Olmadı Başak Sinetarih köşesinde Thi Revenant’dan yola çıkarak insanın doğa ile sınavını inceledi. Peki Türk sinemasında neler olacak bu ay? Yüksel Aksu’nun Cem Yılmaz’ı başrol oynattığı İftarlık Gazoz filminin yönetmeni ve oyuncularıyla yapılan röportaj ilginizi çeker sanıyorum. Yıllardır Kötü Kedi Şerafettin’in maceralarını çizgi romanlardan izledik. Bu ay ise sinemadaki macerasına bakacağız. Fare Rıza’yı seslendiren Güven Kıraç ve yönetmenleri Mehmet Kurtuluş ile Ayşe Ünal Cinedergi’ye konuştu. Dedemin Sesi filminin efsane oyuncusu Ayşen Gruda da Cinedergi’yi seçen isimler arasında. Türk sinemasında star yok diyoruz, elimizdeki birkaç ismin ise hayatını bağlı oldukları menejerler yönlendiriyor. İşte ünlü isimlerin arkasındaki menejerlerden Duygu Başara sırlarını bizle paylaştı. Televizyon dünyasında ise Dizifun’un sihirli kalemi Nergiz Karadaş Kördüğüm dizisini eleştirdi. Gizem Merve Kaboğlu ise televizyondaki evlilik programlarının başka bir türevi olan Kısmetse Olur rezaletini gözler önüne sermiş. Meltem Yılmaz ise elini hiç sakınmamış bütün Türk dizilerine giydirivermiş. Episode köşesinde ise Şenay Man Seeking Woman ile sayfalarına geri dönmüş. Murat Kızılca da onun işine el atmış geçen yılın ilgi çeken BBC dizisi Happy Walley’i sayfalarına taşımış. Murat Kızılca yine beni sinir etmiş, Siyad’tan başlayıp Fipresci’ye kadar gitmiş. Banu Bozdemir ise Dirensinema’da yeni Emek’i ezip geçmiş. Belgesel dünyasının usta kalemi Semra Güzel ise İsmet yazıcı’yı sayfalarına konuk etmiş. Daha çok konu var ama sayfada yer kalmadı. Hadi size iyi okumalar.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.