Yeni yıla girmemiz ile birlikte 2016’nın gişe şampiyonluğuna koşacak filmleri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi, gişe filmleri yarışında çoğunluğu çizgi roman adaptasyonları alıyor. Superman’inden Joker’ine kadar iyisi ve kötüsü ile çizgi romanların neredeyse bütün büyük isimleri beyaz perdede arz-ı endam edecek gibi.

Bilim Kurgu ve fantastik sinema da farklı projelerle adından söz ettirirken, oyun uyarlamaları oldukça iddialı yapımlarla gişede şansını deneyecek. Bakalım bu kadar filmden kaçı yapımcılarını sevindirebilecek ve izleyicilere keyifli anlar yaşatabilecek.

CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR

Steve Rogers ve Tony Stark arasında her zaman bir sürtüşme olmuştur. Ancak ilk defa birbirlerine bu kadar uç noktadalar. Avengers’ın üstündeki baskı ile Steve Rogers kendi ekibini toplarken Stark ilginç bir şekilde devletin himayesindeki ekibe katılıyor. İkili arasında bir savaş başlatacak olan bu hareket bakalım Marvel evrenini nasıl değiştirecek.

DOCTOR STRANGE

Benedict Cumberbatch’ı Doctor Strange olarak seyredeceğimiz yapım yine Marvel evreninde geçiyor. Bir kaza sonucu tüm kariyeri tepetaklak olan Doktor Strange’in Himalayalar’da bulduğu bir keşiş sayesinde kazandığı yeni güçler ile kötülere dur diyecektir.

SUICIDE SQUAD

Joker’in dönüşü farklı tepkiler toplasa da Jared Leto’nun fragmanlardaki hali pek çoğumuzun ağzını sulandırmaya yetti. Film bir grup kötü adamın (Deadshot, King Shark, Captain Boomerang, Harley Quinn v.s.) devlet tarafından süper kahramanlar için çok tehlikeli olacağı düşünülen bir görev için bir araya getirilmesini anlatacak.

BOURNE 5

Henüz çok fazla bir bilgi verilmeyen filmde Matt Damon Bourne karakterini canlandırmak için geri dönüyor. Ayrıca orijinal filmlerin de yönetmeni olan Paul Greengrass gene kamera arkasında. Bir ufak bilgi de filmin muhtemel kötü adamı Vincent Cassel olacak.

DEADPOOL

Eski özel harekatçı Wade Wilson bir deney sonucu süper iyileşme gücü geliştirir. Kendini silahlandırarak hayatını mahfeden adamların peşine düşer. Fragmanları ile komedi aksiyon dalında yılın en iyilerinden bir olacağını gösteren Deadpool’un çizgi roman severler arasında da yeri bir başka.

WARCRAFT

Bilgisayar oyunu dünyasının en uzun süre popülerliğini koruyabilen yapımlarından olan Warcraft artık bir sinema filmi için hazır olduğunu gösteriyor. Zaten uzun zamandır romanları ile seri kendine bir fantazi dünyası yaratmıştı. Ergenliğimizi monitör başında harcamamıza neden olan Warcraft’ın fragmanı biraz fazla göz boyasa da bu fantastik dünyanın beyaz perdede nasıl görüneceği bir merak konusu.

INDEPENDENCE DAY RESURGENCE

Independence Day muhtemeldir ki sinema sektörünün gişe bölümünü şekillendiren filmlerden biri olmuştur. İlk filmden çıktıktan sonra gökyüzüne uzun uzun bakıp tehlikede olup olmadığımızı düşünmüştüm. Uzaylıların bu devasa yenilgiden sonra tekrar dünyaya gelecekleri belli idi. O gün geldi çattı, Dünya toplumları uzaylı teknolojileri ile Dünya’yı tehditten kurtaracak bir program başlattıklarını düşünseler de geçen zamanda uzaylı güçler de boş durmamış ve yeni saldırı teknikleri geliştirmişler. Bu devasa güce karşı gene bir avuç insan çözüm bulmaya çalışacak.

FINDING DORY

Animasyon sinemanın en güzel yapımlarından Finding Nemo’nun kısa süreli hafıza kayıplarından muzdarip karakteri Dory yepyeni bir macera ile geri dönüyor. Orijinal filmden bir yıl sonrasını konu alan yapıp Marlin, Nemo gibi eski demirbaşların yanında Dory’nin hayatında önemli yeri olan yeni karakterle de bizi tanıştıracak.

X-MEN: APOCALYPSE

Çizgi Roman uyarlamalarında güçlü iyi ve kötü karakterleri ile X-Men’in yeri her zaman farklı olmuştur. Serinin yeni bölümünde Marvel dünyasının en büyük kötü karakteri Apocalypse ile karşılaşıyoruz. Dünyayı kaosa sürükleyip yönetmek isteyen Apocalypse bunun için Magneto’yu eski arkadaşlarına karşı kullanacaktır. Raven ve Professor X genç X-Men ekibi ile bu büyük tehlikeden insanlığı korumaya çalışacaktır.

STAR TREK BEYOND

Abrams’ın yönetmen koltuğunu Justin Lin’e verdiği yeni serinin üçüncü filminde Chris Pine ve Zachary Quinto’nun yanında Idris Elba da Krall rolü ile boy gösterecek.

CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON: SWORD OF DESTINY

Yeşil Kader adlı eski bir efsanevi kılıç çalınır. Onu bulma işi ise Yu Shu-lien(Michelle Yeoh)’a verilecektir. Bu iş için eski nişanlısı Silent Wolf(Donnie Yen) ile bir araya gelmesi gerekmektedir. Woo-Ping Yuen’in yönetmenliğini yaptığı yapım Netflix ile beraber aynı anda sinemalara gelecek. İlk filmin üzerinden 16 yıl geçtiğine kim inanır?

ASSASSIN’S CREED

Yine bir oyun uyarlaması olan film Callum Lynch (Michael Fassbender)’in bir teknoloji sayesinde 15. yüzyılda İspanyasında yaşayan atası Aguilar’ın maceralarına ortak olmasını sağlıyor. Bir suikastci birliğinin üyesi olduğunu anlayan Callum bu organizasyonun sırlarını çözmeye çalışacaktır.

Obtüratör

Masis Üşenmez

 

1979 İstanbul doğumlu yazar ilk sinema deneyimini Superman ve Star Wars’la yaşayıp kendini çizgi roman ve bilim kurgu dünyasına atar. Biriktirdiği haftalıklarıyla Star Wars oyuncakları alıp kendi serüvenlerini yazmaya başladığı yıllarda ailesi tarafından Rus edebiyatına yönlendirilmeye çalışsa da orada da Stanislaw Lem, Asimov gibi yazarlarla takılarak bu türden kopamayacağını anlamış, lise yıllarında Arthur C. Clarke, Stephen King gibi yazarları hatmederek …

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.