2016’ya girdik, 2015 trajedileri ve arada bizi gülümseten küçük anılarıyla geçti gitti. İnsanın en güçlü yönü ne zekası ne de başka birşey.

İnsanın en güçlü tarafı asla umudunu kaybetmemesi. Umut kaybedilirse herşey kaybedilir. Onun için hem kendi adıma hem de bütün okuyucularıma yepyeni umutlar duyacakları günler diliyorum. Tabii bu umudun birazını da sinemamıza saklamak istiyorum. Ne yazık ki bu yıl üretilen filmler biraz umut kırıcıydı. Her yıl yaptığımız gibi yılın en iyi filmlerini yazarlarımız değerlendirdi ve listelerini yaptılar. Bu yılın “en’leri” ile ilgili dosyamızda bütün fikirlerimizi yazdık. Onun için burada tekrarlamaya gerek yok. Geçelim röportajlarımıza. Kocan Kadar Konuş: Diriliş filminin başarılı çifti Ezgi Mola ve Murat Yıldırım ilk konuklarımız oldu. Hemen ardından Saklı filminin güzel yıldızı Türkü Turan ve yönetmen Selim Evci ile konuştuk. Cesaretli bir filme imza atan ikili 2016 için beslediğimiz umutların sebeplerinden biri. 2016’ın hemen başında ayrıksı bir korku filmiyle karşılaştık. Can Evrenol filminin yurt dışında getirdiği yankının sebeplerini bizle konuştu. Korku filmlerinin meraklısı olan yazarlarımız da bu filme gösterdikleri ilgiyle sürpriz bir yapımla karşı karşıya olduğumuz ortaya çıktı. Banu ise Antalya Film Festivali’nde büyük sükse yapan Kalandar Soğuğu filminin yönetmeni Mustafa Kara ile konuştu. İlginç bir röportajdı. Bu ay vizyona girecek olan Creed filminden yola çıkarak Rocky serilerini odağına alan Masis eski efsaneyi diriltti. Rocky rüzgarı bununla da dinmedi. Her okuduğumda büyük haz duyduğum Beril’in Ayşe teyzesi de Rocky ile ilk sınavını verdi. Bakın bakalım maçı nakavtla kim kazandı. Demin dergimizde yazan korku filminin usta kalemlerinden bahsetmiştik, işte o isimlerden Murat Kızılca 2015’te vizyona giren en iyi korku filmlerini bir dosyada topladı. Nergiz Karadaş Dizifun köşesinde Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan dizisini yazırken kısa film dünyasına da daldı ve Ömer Çapoğlu ve Serdar Önal ile Wong Kar Wai üzerine kısa bir film hakkında konuştu. Tabii ki artık bir klasik haline gelen Fırat Sayıcı’nın Uzunun Kısası köşesi de kısa film gündemini elinde tutmaya devam ediyor. Azad filminin yönetmeni Yakup Tekintanğaç ile Fırat konuştu. Didem ise elit yönetmenleri kendi dağarcığından anlattığı dizi yazılarına Aslı Özge ile devam etti. Kısa, uzun metraj derken dergimizin belğesel dünyasına hakim yazarı Semra Güzel Korver üstat Hasan Özgen ile önemli bir röportaj yaptı. Kısacası yolumuza devam ettik. Vizyonlar, pekyakında, kritikler ve portre sayfalarımızla yeni yılda yeni bir merhaba diyor ve iyi okumalar diliyorum size…

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.