Macbeth

 

Yönetmen: Justin Kurzel

Senaryo: Todd Louiso

Oyuncular: Michael Fassbender, Marion Cotillard, David Thewlis

 

Konu: 11. Yüzyıl İskoçya’sında Kral Duncan’ın ordusunda general olarak görev yapan Macbeth, asilere karşı çok önemli bir savaş kazanmıştır. Savaştan hemen sonra karşılaştığı üç kahin kendisine kral olacağını söylerler. Bu kehaneti aklından çıkaramayan Macbeth, hırslı eşinin de yönlendirmesiyle Kral Duncan’ı öldürür ve tahta geçer. Fakat Macbeth bununla yetinmeyecektir. Eline geçen güçle gitgide yalnızlaşan ve en yakın dostlarından bile şüphelenecek kadar paranoyaklaşan yeni Kral, kendisine engel gördüğü herkesi ortadan kaldırmaya kararlıdır.

 

Pan

 

Yönetmen: Joe Wright

Senaryo: Jason Fuchs

Oyuncular: Levi Miller, Hugh Jackman, Garrett Hedlund

 

Konu: Öksüz bir çocuk olan Peter Pan, büyülü bir ada olan Varolmayan Ülke’de (Neverland) yerli halkın kurtarıcı umudu olur. Nitekim kehanete göre adayı yöneten korsan Karasakal’a isyan edecek çocuk, uçabilme yeteneğine sahip olacaktır. JM Barrie’nin klasikleşmiş Peter Pan öyküsünün bu modern uyarlamasında Pan rolünde Levi Miller, Karasakal rolünde Hugh Jackman ve Kaptan Kanca rolünde Garrett Hedlund var.

 

Victor Frankenstein

 

Yönetmen: Paul McGuigan

Senaryo: Max Landis

Oyuncular: James McAvoy, Daniel Radcliffe, Jessica Brown Findlay

 

Konu: Mary Shelley’nin klasikler arasına girmiş gotik romanından daha önce pek çok kez uyarlanan film bu sefer, 2012 tarihli Doğaüstü filmine imza atan Max Landis’in senaryosuyla beyazperdeye gelecek. Filmin yönetmen koltuğunda ise Şanslı Slevin filminden sorna pek çok televizyon projesinde yer almış Paul McGuigan oturuyor. Filmin genç oyuncuları arasındaysa Jessica Brown Findlay ve Daniel Radcliffe yer alırken, James McAvoy, Andrew Scott, Roderick Turpin ve Mark Gatiss onlara eşlik eden isimler arasında.

 

Steve Jobs

 

Yönetmen: Danny Boyle

Senaryo: Aaron Sorkin

Oyuncular: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen

 

Konu: eknoloji devi Apple şirketinin kurucusu ve 20yy.’ın deha isimlerinden olan Steve Jobs’un yaşam öyküsünü yeni bir perspektif ile beyazperdeye aktaracak filmin yönetmenliğini Oscarlı isim Danny Boyle’ üstleniyor, senaryoyu ise yine Oscar ödüllü Aaron Sorkin. Apple’ın öncü kurucusu Steve Jobs’u Michael Fassbender, Macintosh’un eski pazarlama müdürü Joanna Hoffman’ı ise Kate Winslet canlandırıyor. Apple’ın kurucu ortaklarından Steve Wozniak’ı Seth Rogen canlandırırken, Jeff Daniels ise Apple’ın eski CEO’su John Sculley rolünde.

 

Star Wars: Güç Uyanıyor

 

Yönetmen: J.J. Abrams

Senaryo: Lawrence Kasdan

Oyuncular: Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac

 

Konu: Serinin altıncı filmi olan Star Wars VI’da Luke Skywalker ve arkadaşlarının Han Solo’yu kurtarmak için Tatooine’e yaptıkları yolculuğu ve mücadeleyi izlemiştik. Bu bölümde oğul Luke Skywalker babası Darth Vader ile karşı karşıya gelmişti. Seyirci olarak hikayenin bittiğine inanmıştık. Ama Star Wars / Yıldız Savaşları efsanesi herkesi şaşırtacak biçimde geri dönüyor. Bu yeni bölümde, Harrison Ford’un Han Solo’yu canlandırması hariç, seyirciyi neler beklediği ise başlı başına bir muamma! Yönetmen koltuğu ise yakın dönem bilimkurgu-aksiyon sinemasının yükselen ismi J.J. Abrams’a emanet.

 

Son Efsane

 

Yönetmen: Stephen Frears

Senaryo: John Hodge

Oyuncular: Ben Foster, Chris O’Dowd, Guillaume Canet

 

Konu: rlanda’lı bir spor muhabiri, ünlü sporcu Lance Armstrong’un Fransa Bisiklet Turu birinciliklerini performans arttırıcı maddeler kullanarak elde ettiğine inanmaktadır ve gerekli kanıtları bulmak için uzun soluklu bir maceranın içerisine atılır. David Walsh’un kitabından sinemaya uyarlanan filmin yönetmeni en son Philomena filmiyle izleyici karşısına çıkan Stephen Frears. Filmde ünlü bisikletçiye Ben Foster hayat verirken oyuncu kadrosunda Foster’a Lee Pace, Dustin Hoffman, Jesse Plemons ve Chris O’Dowd gibi isimler eşlik ediyor.

 

Momentum

 

Yönetmen: Stephen Campanelli

Senaryo: Adam Marcus

Oyuncular: Morgan Freeman, Olga Kurylenko, James Purefoy

 

Konu: Alex, gizemli bir hırsızdır ve eski ortağı tarafından son bir soygun için ikna edilir. Ancak Alex kısa bir süre sonra bu son soygunun sadece elmaslardan ibaret olmadığını farkeder. Alex, o soygun arkasındaki yalanları ortaya çıkarmalıdır ve onu bir hedef haline getiren erkeklerin ardındaki sırları keşfetmelidir. Momentum’un başrollerinde Morgan Freeman, Olga Kurylenko, James Purefoy, Jenna Saras gibi oyuncular yer alıyor.

 

Kırılma Noktası

 

Yönetmen: Ericson Core

Senaryo: Kurt Wimmer

Oyuncular: Luke Bracey, Edgar Ramírez, Ray Winstone

 

Konu: Johnny Utah belalı geçmişini ardında bırakarak FBI’da çalışmaya başlayan genç bir adamdır. Bir hırsızlık davasına atanır ve hırsızlık şebekesinin California’da olması nedeniyle oraya gider. Böylece hayata başka gözlerle bakmasını sağlayacak olan Bodhi ve son derece etkileyici bir genç kadın olan Tyler ile tanışmış olur. 1991 yapımı Keanu Reeves ve Patrick Swayze’nin rol aldığı Point Break filminin yeniden çevrimi olan yapıtın başrollerinde Luke Bracey ve Gerard Butler yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.