Şah Mat

 

Film, Amerikalı satranç duayeni Bobby Fisher’ın Rus rakibi Boris Spassky ile 1972 yılında karşılaştığı “Yüzyılın Maçı”nı konu alıyor. Yapımcı Gail Katz, milyonlarca insanın dikkatini çeken, bir satranç oyuncusunun bir boksör veya bir rock yıldızı kadar meşhur olduğu ve “Yüzyılın Maçı” olarak adlandırılan hadisenin neden filmi yapılmamış diye merak ettiğini söylüyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Pawn Sacrifice
Yönetmen: Edward Zwick
Senarist: Steven Knight
Oyuncular: Tobey Maguire, Liev Schreiber, Peter Sarsgaard, Lily Rabe
Gösterim tarihi: 2 Ekim

 

Bulantı

 

Ahmet, sevgilisiyle birlikte olduğu gece karısı ve küçük kızını trafik kazasında kaybeder. Kimseyi umursamayan biri olarak bu olaydan pek etkilenmeden yaşamına devam eder ama bir süre sonra, görünürde bir sebep olmaksızın kendinde ve yaşamında bazı değişimler olmaya başlar. Küçük terslikler, tuhaf aksilikler art arda gelmekte, çok sevdiği kadınlarla arası bozulmakta, hayat karşısında zorlanmakta ve beklenmeyen zafiyetler göstermektedir.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Zeki Demirkubuz
Senarist: Zeki Demirkubuz
Oyuncular: Zeki Demirkubuz, Şebnem Hassanisoughi, Öykü Karayel, Çağlar Çorumlu
Gösterim tarihi: 2 Ekim

 

Marslı

 

Mars’a gönderilen arstranotlardan Mark Watney şiddetli bir fırtına sonrası öldü sanılarak ekibi tarafından terk edilir. Ancak Watney hayattadır ve kendisini Mars’ta yapayalnız bulur. Elindeki sınırlı olanaklarla, zekasını ve dayanıklılığını kullanarak dünyaya yaşadığına dair bir sinyal gönderir. Bilim adamları ‘Marslı’nın eve dönmesi için uğraşırken, ekip arkadaşları da kurtarma operasyonunda yer alırlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: The Martian
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Drew Goddard
Oyuncular: Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara, Kristen Wiig
Gösterim tarihi: 2 Ekim

 

Tuhafa Bir Sihir

 

“Bir Yaz Gecesi Rüyası”ndan ilham alınarak yapılan zıpır bir peri masalı. Bu animasyonda güçlü bir iksir için verilen savaşta goblinler, elfler, periler ve diğer yaratıklardan oluşan renkli karakterlerin hikayesi, son 60 yılın popüler şarkılarından esinlenerek anlatılıyor. Lucasfilm Animation Singapore and Industrial Light & Magic, birinci sınıf bir animasyon ve görsel efektlerle büyüleyici bir ormanın altını üstüne getiriyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Strange Magic
Yönetmen: Gary Rydstrom
Senarist: Irene Mecchi
Oyuncular: Alan Cumming, Evan Rachel Wood, Elijah
Gösterim tarihi: 2 Ekim

 

Vesvese: Cin Tuzağı

 

Cinler insanlara vesvese vererek musallat olurlar. Alev ile ilişkisi güzel giden Murat’ın hayatı Ceren’i tanımasıyla tamamen değişir. Aşkına karşılık bulamayan Ceren’in yaptığı küçük bir büyü Murat’ın hayatının kötüye gitmesine neden olur. Alev ve Gülseven, Murat’ı bu musallattan kurtarmak için yoğun bir çaba içine girerler.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Sümeya Kökten
Senarist: Sümeya Kökten
Oyuncular: Okan Aydın, Duygu Yenilmez, Mustafa Ağdere. Defne Vardarlı, Layla Onlen
Gösterim tarihi: 2 Ekim

 

Kafes

 

Film, 12 Eylül olaylarında haksız yere cezaevlerine atılan, işkenceye maruz kalan ve ortak noktaları vatan olan masum gençlerin hikâyelerini beyazperdeye taşıyor. O dönem gençlerin konulduğu cezaevi olan Ulucanlar Cezaevi’nde yapılan çekimlerdeki sahneler izleyenleri gözyaşlarına boğacak.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Mahmut Kaptan
Senarist: Mahmut Kaptan
Oyuncular: İsmail Hacıoğlu, Nilay Duru, Şefik Onatoğlu, Fırat Şahin, Barış Küçükgüler
Gösterim tarihi: 2 Ekim

 

Efsane

 

1950’li ve 60’lı yıllarda İngiltere’de terör estiren gangster ikiz kardeşler Ronald Kray ve Reginald Kray kardeşlerin gerçek hayat hikâyelerinin anlatıldığı Efsane (Legend), Kray kardeşlerin bir şehri hakimiyeti altına alışının ardında yatan sırları ve acımasız yeraltı suç dünyasının kapılarını aralıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Legend
Yönetmen: Brian Helgeland
Senarist: Steven Knight
Oyuncular: Tom Hardy, Emily Browning, David Thewlis, Christopher Eccleston
Gösterim tarihi: 2 Ekim

 

 

 

Mantıksız Adam

 

Abe Lucas, son dönemlerde yaşamaktan zevk alamayan, duygusal olarak dibe vurmuş bir felsefe profesörüdür. Abe, yaptığı hiçbir şeyle fark yaratamadığına inanmaktadır. Hayatında yeni bir sayfa açmak için küçük bir kasabada ders vermeye başlar. Burada tanıştığı Rita Richards, aynı üniversitede hocalık yapan, mutsuz bir kadındır. Abe’den onu mutsuzluğunun en büyük kaynağı olan evliliğinden kurtarmasını istemektedir.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Irrational Man
Yönetmen: Woody Allen
Senarist: Woody Allen
Oyuncular: Jamie Blackley, Joaquin Phoenix, Parker Posey, Emma Stone
Gösterim tarihi: 9 Ekim

 

Hayat Öpücüğü

 

Maceradan ve hastalıktan ölesiye korkan Metin bir gün yaşam dolu Hayat adında bir kadına rastlar. Kavgalarla başlayan ilişkileri bir hayat öpücüğü gibi ikisinin de hayatını değiştirir ve Metin bu aşk sayesinde yaşamanın hayatta kalmaktan daha fazlası olduğunu öğrenir. Yaşamı böylesine çok seven ve yaşamdan böylesine korkan bu iki insan bütün imkânsızlıklara rağmen birlikte mutlu olmayı becerebilecekler midir, hayata tutunabilecekler midir?

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Şenol Sönmez
Senarist: Saygın Delibaş, Fethi Kantarcı
Oyuncular: Ali Sunal, Hatice Şendil, Ayda Aksel, Ahmet Saraçoğlu
Gösterim tarihi: 9 Ekim

 

Geniş Aile: Yapıştır

 

Babaannesi Hafize’nin hastalanması üzerine tedavi için yeterli parayı bulmaya çalışan Cevahir’in eline bir define haritası geçer. Cevahir’in belalısı Koyu Bilal haritanın yarısını kaparak haritanın gösterdiği yere, Ayvalık’a doğru yola çıkar. Cevahir de Ulvi ile beraber Ayvalık yoluna düşer. Heyecan ve macera dolu bir define arayışına dönüşen yolculukta hepsi, kendilerini hiç beklemedikleri durumların, olayların ve belaların içinde bulurlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Ömer Uğur
Senarist: Cüneyt İnay
Oyuncular: Ufuk Özkan, Fırat Tanış, Bülent Çolak, Ahmet Sarsılmaz
Gösterim tarihi: 9 Ekim

 

Yanlış Kapı

 

Başarılı bir mimar olan Evan, eşinin ve çocuklarının evde olmadığı bir haftasonu civarda kaybolan masum görünüşlü iki genç kızın kapısını çalması ile kabus gibi bir hafta sonu yaşayacak ve hayatı alt üst olacaktır. Kanadalı sinema oyuncu Keanu Reeves’in adı “Dağlardan esen rüzgar” anlamına geliyor. 1999 yılında kült film The Matrix’de başrol oynadı. Bu filmle büyük bir Hollywood yıldızı olduğunu ispatladı.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Knock Knock
Yönetmen: Eli Roth
Senarist: Eli Roth
Oyuncular: Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana de Armas, Ignacia Allamand, Aaron Burns
Gösterim tarihi: 9 Ekim

 

Tehlikeli Yürüyüş

 

Film, Phillippe Petit adlı Fransız gösteri ustasının, New York’taki ünlü Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin arasına gerdiği ip üzerinde yürüyüşünün hikâyesini anlatıyor. Oniki kişi ayda yürüdü. Dünya Ticaret Merkezi kulelerinin arasındaki büyük boşluktaysa sadece bir kişi yürüyebildi. Philippe Petit, çılgın planını gerçek hayattaki akıl hocası Papa Rudy ve bir avuç insanın yardımıyla gerçekleştirdi.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: The Walk
Yönetmen: Robert Zemeckis
Senarist: Robert Zemeckis
Oyuncular: Charlotte Le Bon, Joseph Gordon Levitt, Ben Kingsley
Gösterim tarihi: 9 Ekim

 

Ejder kılıcı

 

Hikaye, günümüzden 2000 yıl kadar önce geçiyor. Romalı bir general olan Lucius, kötü ve hırslı bir lider olan Tiberius’un kendi babasını öldürüp en kardeşi Publius’u da kör etmesinin ardından Publius’u yanına alarak bir grup askerle Çin’e doğru kaçar. Burada Vahşi Kazlar Kapısı denen yerde Huo An adlı bir komutanla tanışır ve birbirlerinin saygısını kazanırlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Dragon Blade
Yönetmen: Daniel Lee
Senarist: Daniel Lee
Oyuncular: Jackie Chan, Adrien Brody, John Cusack, Sharni Vinson, Choi Si-won
Gösterim tarihi: 9 Ekim

 

Korku Terapisi

 

90’larda Minnesota’da geçen hikayede bir baba kızına cinsel tacizde bulunmakla suçlanır. Baba ne olup bittiğine dair hiçbir şey hatırlayamasa da suçlamaları kabul eder. Bir psikoloğun yardımıyla hafızasındaki boşlukları doldurmaya çalışan adam parçaları yavaş yavaş birleştirmeye başlar ve olayların içerisinde bir polisin de yer aldığını hatırlar. Yine de olaylar tartışmaya açık değildir ve yerel medya, soru işaretlerinin arkasında satanik bir tarikatın yer alma ihtimalini sorgulamaya başlamıştır.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Regression
Yönetmen: Alejandro Amenábar
Senarist: Alejandro Amenábar
Oyuncular: Emma Watson, Ethan Hawke, David Thewlis
Gösterim tarihi: 9 Ekim

 

Amy

 

2011 yılının Temmuz ayında henüz 27 yaşındayken hayata veda eden, yüzyılın en önemli yeteneklerinden biri olarak kabul edilen Amy Winehouse’un hayatını beyazperdeye yansıtan film, ünlü müzisyenin kendi anlatımı eşliğinde, daha önce görülmemiş arşiv görüntülerini de izleyiciyle buluşturacak. Filmin yönetmenliğini 2010 tarihli Senna belgeseliyle ses getiren yönetmen Asif Kapadia üstlendi.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Asif Kapadia
Senarist: Asif Kapadia
Oyuncular: Amy Winehouse, Mark Ronson, Tony Bennett
Gösterim tarihi: 16 Ekim

 

Gizli Dünya

 

Emma Donghue’nun çok satan kitabından sinemaya uyarlanan Gizli Dünya’nın başrolünde Brie Larson yer alıyor. 5 yaşındaki oğlu ile küçük bir odaya hapsedilen annenin dramını anlatan Gizli Dünya, kaçış için riskli bir plan yapan bu ikilinin odadan kurtulabilmek için uzak tutuldukları sosyal çevrenin acı kurallarıyla yüzleşmesine şahit olacağız.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Room
Yönetmen: Lenny Abrahamson
Senarist: Lenny Abrahamson
Oyuncular: Brie Larson, Joan Allen, William H. Macy
Gösterim tarihi: 16 Ekim

 

Kara Düzen

 

Güney Boston bölgesinin en azılı suçlularından olan Whitey Bulger, aynı zamanda eyalet senatörünün de erkek kardeşidir. Kendisini temiz çıkartmak için, bir mafya ailesine karşı FBI muhbiri olmayı kabul eder… Yönetmenliğini Scott Cooper’ın üstlendiği filmin uyarlama senaryosunda da Cooper’ın imzası var.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Black Mass
Yönetmen: Scott Cooper
Senarist: Mark Mallouk
Oyuncular: Johnny Depp, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch
Gösterim tarihi: 16 Ekim

 

Kızıl Tepe

 

Genç yazar Edith Cushing, yakışıklı ve çekici kocasının, tanıdığından çok daha farklı biri olduğunu keşfedecek ve kan kırmızısı toprağa sahip bir dağın tepesindeki eve sürüklenecektir. Gerçek, Kızıl Tepe’de tutku ile karanlık; gizem ile delilik arasındaki çizgide yatmaktadır. Yöntmenliğini Guillermo del Toro’nun üstlendiği film Charlie Hunnam, Jessica Chastain, oluşan kadrosuyla göz dolduruyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Crimson Peak
Yönetmen: Guillermo del Toro
Senarist: Guillermo del Toro
Oyuncular: Mia Wasikowska , Jessica Chastain, Tom Hiddleston
Gösterim tarihi: 16 Ekim

 

My Little Pony: Arkadaşlık Oyunları

 

Canterlot Lisesi’nin öğrencileri zorlu rakipleri Crystal Prep Akademi’ye karşı yarışacakları geleneksel “Arkadaşlık Oyunları” için hazırlanırken Twilight Sparkle’ın karşı takımda yer aldığını keşfederler. Televizyon serisi olarak başlayıp filme dönüştürülen “pony”lerin maceraları My Little Pony: Equestria Girls serisinin üçüncü halkası olan bu yeni filmle birlikte devam ediyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: My Little Pony: Equestria Girls – Friendship Games
Yönetmen: Ishi Rudell
Senarist: Josh Haber
Oyuncular: Tara Strong, Ashleigh Ball, Andrea Libman
Gösterim tarihi: 16 Ekim

 

Yaktın Beni

 

İtfaiye çalışanı olan Selam, ailesini kaybettikten sonra kendi düzenini kurup hayata geri dönmeyi başarmıştır. Selam’ın önündeki en büyük hayal ise yıllardır birlikte olduğu İpek ile dünya evine girmektir. Selam bu hayaline adım adım yaklaşırken yıllardır görmediği dayısı Macit’in çıkagelmesiyle işler karışır. Selam’ın evine yerleşmeye karar veren Macit’in, Leyla’ya aşık olması ise bu karmaşaya tuz biber eker.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Can Yücel
Senarist: Uğraş Güneş
Oyuncular: Uğur Yücel, Sarp Apak, Meltem Cumbul
Gösterim tarihi: 16 Ekim

 

Babalar ve Kızları

 

Film, Pulitzer Ödüllü yazar Jake Davis’in hikayesini ele alıyor. Jake Davis eşinin bir trafik kazasında hayatını kaybetmesi sonrasında beş yaşındaki kızıyla tek başına kalır. En büyük problemi ise New York’ta eğitim gören küçük kızının eğitimiyle ilgilenmektir. Jake aynı zamanda ani sinir patlamalarıyla boğuşmaktadır. Aradan yirmi yıl geçer… Katie zorlu çocukluğunun neden olduğu psikolojik sorunların sonuçlarıyla yüzleşmeye başlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Fathers and Daughters
Yönetmen: Gabriele Muccino
Senarist: Brad Desch
Oyuncular: Russell Crowe, Amanda Seyfried, Aaron Paul
Gösterim tarihi: 23 Ekim

 

Evlenmeden Olmaz

 

Birbirlerine aşık bir çift olan Zeynep ile Yavuz, ilişkileri daha ciddi bir noktaya taşınırken yollarını ayırmak zorunda kalırlar. Zira Zeynep evlenmeyi isterken Yavuz’un evlilik korkusu daha baskın çıkmıştır. Ancak ilişkileri sona erse de birbirlerini unutamazlar. Zeynep bir gün işi nedeniyle arkadaşlarıyla birlikte Evlenmeden Olmaz adında bir çöpçatanlık bürosuna gider ve Adnan isimli bir çöpçatanla tanışır.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Yasemin Türkmenli
Senarist: Özge Aras
Oyuncular: Cansel Elçin, Özge Özberk, Hakan Eratik
Gösterim tarihi: 23 Ekim

 

Mustang

 

İnebolu’da geçen bir hikayeyi ele alan Mustang, beş kız kardeşin özgürlükleri için verdikleri mücadeleye odaklanıyor. Lale ve kardeşleri oynadıkları bir oyunun çevreleri tarafından beklenmedik bir skandala dönüştürülmesi sonucu adeta ev hapsine mahkum olurlar. Bu durum öyle bir noktaya sürüklenir ki evde evlilik planları dahi yapılmaya başlanır. Ancak beş kardeş üzerlerinde kurulan bu baskıları yenip özgürlüklerine kavuşmak için yeni yollar arayacaktır.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Deniz Gamze Ergüven
Senarist: Deniz Gamze Ergüven
Oyuncular: Güneş Nezihe Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Tuğba Sunguroğlu
Gösterim tarihi: 23 Ekim

 

Otel Transilvanya 2

 

Eskiden yalnızca canavar misafirleri kabul eden Otel Transilvanya yeni gelişmelerin ardından kapılarını insan ziyaretçilere de açmaya başlamıştır. Ancak Drakula’nın başka bir büyük sorunu vardır. Yarı vampir yarı insan olan sevgili torunu Dennis vampir özellikleri göstermiyordur. Mavis ile eşi Johnny insan soyundan gelen akrabalarını ziyarete gittiklerinde Drak da canavar arkadaşlarıyla işbirliği yaparak torunu Dennis’i eğitim kampına almaya karar verir.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Hotel Transylvania 2
Yönetmen: Genndy Tartakovsky
Senarist: Robert Smigel
Oyuncular: Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez
Gösterim tarihi: 23 Ekim

 

Paranormal Activity 5: Hayalet Boyutu

 

Serinin 5. filminin yapılacağının onaylanmasıyla meraklı bekleyiş başladı. Henüz konusuyla ilgili geniş bir bilgi olmasa da, Katie Featherston’ın yine ve yeniden şeytan tarafından ele geçirilmiş olan Katie rolüyle karşımızda olacağı ve serinin ilk filminin yönetmeni Oren Peli’nin filmin yapımcılığı ve senaristliğini de üstleneceği açıklandı.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Paranormal Activity: The Ghost Dimension
Yönetmen: Gregory Plotkin
Senarist: Adam Robitel
Oyuncular: Chris J. Murray, Brittany Shaw, Ivy George
Gösterim tarihi: 23 Ekim

 

Rock The Kasbah

 

Başarısız bir müzik yapımcısı, tehlikede olan kariyerini son bir fırsatla kurtarma şansını yakalar. Bir turne için Afganistan’a gidip bir aksilik sonucu parasız ve pasaportsuz kaldığında yolu genç bir kadınla kesişir. İşin ilginç yanıysa genç kadının olağanüstü bir sese sahip olması ve müzik alanındaki inanılmaz yeteneğidir. Birlikte Kabil’in yolunu tutup yerel yetenek şovu olan ‘Afghan Star’a katılmak için yola çıkarlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Barry Levinson
Senarist: Mitch Glazer
Oyuncular: Bill Murray, Zooey Deschanel, Bruce Willis
Gösterim tarihi: 23 Ekim

 

Solace

 

Afonso Poyart’ın yönettiği film, korkunç cinayetler işleyen ve ardında hiçbir iz bırakmadan kimliğini saklamayı başaran bir seri katilin peşine düşen genç bir FBI dedektifinin hikayesini ele alıyor. Genç dedektif bu zorlu davada, kızının ölümünün ardından hayata küsüp emekli olan uzman tıpçıya ihtiyacı vardır ve onu davayı çözmek için birlikte çalışmaya ikna etmesi gerekmektedir.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Afonso Poyart
Senarist: Ted Griffin
Oyuncular: Anthony Hopkins, Colin Farrell, Jeffrey Dean Morgan
Gösterim tarihi: 23 Ekim

 

Son Cadı Avcısı

 

Cesur bir cadı avcısı olan Kaulder, Kraliçe Cadı ve takipçilerini öldürmeyi başarır. Ancak Kraliçe ölümünden hemen önce Kaulder’i ölümsüzlükle lanetlemiş, karısı ve çocuklarını da ebediyen ondan ayırmıştır. Türünün kalan tek örneği olan Kaulder yüzyıllarını cadı avlayarak geçirir. Kraliçe Cadı habersizce dirilip intikam için katilinin peşine düşene kadar her şey yolundadır. Kraliçe, Kaulder’in peşine düştüğünde ise insan ırkının kaderini tayin edecek olan bir savaş başlayacaktır.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: The Last Witch Hunter
Yönetmen: Breck Eisner
Senarist: Cory Goodman
Oyuncular: Vin Diesel, Rose Leslie, Elijah Wood
Gösterim tarihi: 23 Ekim

 

Takım: Mahalle Aşkına

 

Gökdelenlerin arasında kalmış bir mahallede halı saha işleten Turgay ve eski bir futbolcu olan ağabeyi Tufan, fazlaca borçları olmasına rağmen sahanın bulunduğu araziyi almak isteyen inşaat firmasına direnirler. Maddi krizden kurtulmak için ise bir fikir bulurlar. Yakın zamanda yapılacak olan ve kazanana büyük bir ödülün verileceği sokak futbolu turnuvasına katılmaya karar veren iki kardeşin sağlam bir takım kurması gerekir.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Emre Şahin
Senarist: İnan Temelkuran
Oyuncular: Fırat Tanış, Yağız Can Konyalı, Beyza Şekerci
Gösterim tarihi: 23 Ekim

 

Abbas’ın Melekleri

 

Abbas isimli pısırık bir mafya babası, sağ kolu tarafından tuzağa düşürülür. Çocukluk arkadaşı olan dört sakar kadın ise koruması olarak işe alınması çeşitli maceraların yaşanmasına neden olur. Yusuf Atıcı’nın yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Sevil Uyar, Berrak Deniz, Doğan Akkaya, Dost Elver, Cengiz Küçükayvaz, Şenol İpek ve Deniz Gönen gibi isimler bulunuyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Yusuf Atıcı
Senarist: Yusuf Atıcı
Oyuncular: Doğan Akkaya, Sinan Bengier, Sevil Uyar
Gösterim tarihi: 30 Ekim

 

Çok Pişmiş

 

Paris’te bir restoranda çalışan Şef Adam Jones, kötü alışkanlıklarından vazgeçemeyince sahip olduğu her şeyi kaybetme aşamasına gelir. İki Michelin yıldızlı şef bir noktadan sonra kendi mutfağını oluşturup hatalarını telafi etmeye karar verir. Bunun için ekibine üstün yetenekli şefleri ve güzel Helene’yi katmak zorundadır…

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Burnt
Yönetmen: John Wells
Senarist: Steven Knight
Oyuncular: Bradley Cooper, Sienna Miller, Daniel Brühl
Gösterim tarihi: 30 Ekim

 

Collide

 

Kötü giden bir soygunun ardından acımasız bir çetenin lideri olan Hagen’dan kaçmaya başlayan Casey Stein’ın eski patronu, uyuşturucu satıcısı Geran’ı aramak dışında bir çaresi kalmamıştır. Ancak Geran’ın başı daha da büyük bir belaya girer. Hayatının aşkı Juliette’i Hagen tehdidinden korumaya ve en kısa sürede hayatını kurtarmaya çalışırken esaslı bir kovalamacanın içerisinde bulur.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Eran Creevy

Senarist: Eran Creevy

Oyuncular: Nicholas Hoult, Anthony Hopkins, Ben Kingsley

Gösterim tarihi: 30 Ekim

 

Frankenstein

 

Xavier Samuel ve Carrie Anne-Moss’un başrollerinde yer aldığı Frankenstein önceden yapılmış Frankenstein hikayelerinden bambaşka. Bu hikayede karşımızda 3 boyutlu yazıcı ile oluşturulan ve sonra öldü diye çöpe atılan bir Frankenstein var. İnsani duygular sergileyen ve daha önce izlediğimiz Frankenstein’lardan çok daha farklı olan bu versiyon günümüze uyarlanmış halde.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Bernard Rose

Senarist: Bernard Rose

Oyuncular: Xavier Samuel, Carrie-Anne Moss, Danny Huston

Gösterim tarihi: 30 Ekim

 

Git Başımdan

 

30’lu yaşlarının sonundaki Latif, yıllardır annesiyle birlikte yaşayan, aynı kadınla birlikte olan ve aynı işte çalışan sıradan bir adamdır. Latif bir gün sevgilisi Reyhan’a ayrılmak istediğini söylemeye karar verir ancak konuşma beklediği gibi gelişmediği gibi üstüne kendisini Reyhan’a evlilik teklifi ederken bulur. Düğün günü gelip çattığında ise iç sesi ona düğünden kaçmasını söyler.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Şahin Altuğ

Senarist: Şahin Altuğ

Oyuncular: Şahin Irmak, Bülent Emrah Parlak, Aslı Tandoğan

Gösterim tarihi: 30 Ekim

 

Güneş Tepedeyken

 

Üç farklı aşk öyküsü ve üç farklı zaman dilimi… Peki aşk, gerçekten de etnik nefretin önüne geçebilir mi dersiniz? Dalibor Matanic’in yazıp yönettiği bu duygusal dram örneği, yasak aşk kavramına yepyeni bir bakış açısı getirirken, onun tehlikeleriyle birlikte, insanı güçlü kılan taraflarını içeriğine taşıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: Zvizdan
Yönetmen: Dalibor Matanic
Senarist: Dalibor Matanic
Oyuncular: Tihana Lazovic, Goran Markovic, Nives Ivankovic
Gösterim tarihi: 30 Ekim

 

Mavi Gece

 

Başarılı bir doktor olan Emel, varlıklı ve sevgi dolu bir adam olan kocası Murat ile birlikte sıradan bir hayat sürmektedir. Çiftin yaşadığı en büyük problem ise istemelerine rağmen çocuklarının olmamasıdır. Maço bir adam olan Zeki ise çıkardığı sorunlarla hem karısını hem de çevresindekileri bezdiren bir taksi şoförüdür. Zeki ve karısı da tıpkı Emel ile Murat gibi çocuk sahibi olamamaktadır.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Ahmet Hoşsöyler
Senarist: Ahmet Hoşsöyler
Oyuncular: Fırat Tanış, Ayça Varlıer, Gökhan Mumcu
Gösterim tarihi: 30 Ekim

 

Nefesim Kesilene Kadar

 

Dram türündeki film bir tekstil atölyesinde ortacılık yapan Serap’ın hikayesini ele alıyor. Mecbur kaldığı için ablası ve eniştesinin yanında yaşayan Serap’ın hayattaki tek umudu uzun yol şoförü olan babasıyla birlikte yaşamaktır. Serap bunun için birikim yaparken babasının zannettiği kadar hevesli olmadığını fark eder…

 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Emine Emel Balcı
Senarist: Emine Emel Balcı
Oyuncular: Esme Madra, Rıza Akın, Sema Keçik
Gösterim tarihi: 30 Ekim

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.