Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2

 

Yönetmen: Francis Lawrence

Senaryo: Danny Strong

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

 

Konu: Katniss Everdeen, uzaklardaki kasabasının yıkıma uğradığını öğrendiği an durumu görmek için evine geri döner. ‘Açlık oyunlarını’ kazananların kaldıkları yer hariç tüm kasaba otorite tarafından yerle bir edilmiş, bu felaket ortamında görebildiği tek canlı şey ise kedi Buttercup olmuştur. Katniss, Buttercup’ı da alıp 13. Bölge’ye gider. 13. Bölge’nin yöre halkı yeraltında gizlenerek yaşamakta, hükümet tarafından kullanılan nükleer silahların yıkıcı etkilerinden korunmaya çalışmaktadır. Katniss’in Devrim kampanyalarını güçlendirmesinin önündeki tek engel hükümet tarafından hile amaçlı tutulan Peeta’dır…

 

Düşlerin Terzisi

 

Yönetmen: Jocelyn Moorhouse

Senaryo: Jocelyn Moorhouse

Oyuncular: Kate Winslet, Liam Hemsworth, Hugo Weaving

 

Konu: Tilly Dunnage (Kate Winslet) güzel, yetenekli ve sıra dışı bir kadındır. Vicdanında taşıdığı büyük bir yükle, annesi Molly’yi (Judy Davis) bulmak için doğduğu kasabaya döner. Tilly artık kasabada bir yabancı sayılmakta ve katil olarak suçlanmaktadır. Geçmişin yaraları ile döndüğü bu yerde Tilly’yi kasabalıya yaklaştıran şey Tilly’nin eşsiz terzilik yetenekleri olur. Acılar yerini kahkahalara bırakırken Tilly modacı kimliğiyle kasabanın kadınlarını adeta baştan yaratır.

 

Pay The Ghost

 

Yönetmen: Uli Edel

Senaryo: Daniel Kay

Oyuncular: Nicolas Cage, Sarah Wayne Callies, Veronica Ferres

 

Konu: Cadılar Bayramı gecesinde oğullarının gizemli bir şekilde kaçırılmasıyla hayatları bir anda allak bullak olan genç çift Mike Lawford (Nicolas Cage) ve Kristen (Sarah Wayne Callies), bu olaydan bir yıl sonra açıklayamadıkları gizemli olaylarla ve korkutucu mesajlarla karşılaşırlar. Korkutucu ipuçlarıyla oğullarını New York’ta aramaları gerektiğini anlayan çift, her şeylerini yok sayarak bu gizemli dünyada oğullarını bulmak için ellerinden geleni yaparlar.

 

Ben, Earl ve Ölen Kız

 

Yönetmen: Alfonso Gomez-Rejon

Senaryo: Jesse Andrews

Oyuncular: Thomas Mann (II), Olivia Cooke, RJ Cyler

 

Konu: 17 yaşındaki Greg Gaines’ın sosyalleşmeyle ilgili sorunları vardır, lise hayatını mümkün olduğunca görünmez bir tip olarak geçirmeyi planlamaktadır. Ancak annesinin hiç de bu durumu kabullenmeye niyeti yoktur. Annesi Greg’in yakın zamanda kanser teşhisi konulan sınıf arkadaşı Rachel ile arkadaşlık kurmasını istemektedir. Greg annesinin bu teklifini isteksizce kabul etmek zorunda kalır ve böylece iki genç arasında hayal bile edemeyecekleri bir dostluk başlar.

 

Spectre

 

Yönetmen: Sam Mendes

Senaryo: John Logan

Oyuncular: Daniel Craig, Christoph Waltz, Monica Bellucci

 

Konu: Geçmişten gelen şifreli bir mesaj James Bond’u Mexico City’ye ve sonunda, kötü şöhretli bir suçlunun, yasaklı dulu, güzel Lucia Sciarra ile tanışacağı Roma’ya sürükler. Bond, sızdığı gizli bir toplantı sonucunda, Spectre olarak bilinen tekinsiz bir örgütün varlığını ortaya çıkartır. Bond, Spectre’nin ağını ortaya dökebilecek ipuçlarına ulaşmak için, eski düşmanı Mr White’ın kızı, Madeleine Swann’ı aramaktadır. Moneypenny ve Q’dan kıza ulaşmak için gizlice kendisine yardım etmelerini ister. Bond, Spectre’ye yaklaştıkça, ulaşmaya çalıştığı Christoph Waltz tarafından canlandırılan düşmanı ile kendisi arasında, kan dondurucu bir bağ olduğunu öğrenecektir.

 

Gizemli Gerçek

 

Yönetmen: Billy Ray

Senaryo: Billy Ray

Oyuncular: Julia Roberts, Nicole Kidman, Chiwetel Ejiofor

 

Konu: Bir tecavüz – cinayet vakasının romanını yazmaya başlayan emekli bir sorgu müfettişiy ile bir hâkim, kendilerini 25 yıla yayılan bir kovalamacanın içinde bulur. 2009 tarihli efsanevi Gözlerindeki Sır (El Secreto de Sus Ojos) filminin yeniden çevrimi olan yapımın kadrosunda Micheal Kelly, Nicole Kidman, Julia Roberts ve Dean Norris yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini ise Billy Ray üstleniyor.

 

Goosebumps

 

Yönetmen: Rob Letterman

Senaryo: Larry Karaszewski

Oyuncular: Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush

 

Konu: Büyük şehirden Küçük bir kasabaya taşındığı için mutsuz olan Zach Cooper, taşındıkları evin tam yanındaki evde yaşayan güzel kız Hannah ile karşılaşıp, Champ ile de kısa sürede arkadaş olunca yeni bir hayat için umutlanır. Ancak Zach, Hannah’nın gizemli babasının Goosebumps kitaplarının yazarı, R.L. Stine olduğunu öğrendiğinde, olayların normal gitmeyeceğini anlar. Zach, yan evdeki komşularını daha iyi tanıdıkça Stine’nın korkunç bir sırrı olduğunu da öğrenir; Stine’ın kitaplarını ünlü yapan yaratıklar gerçektir ve Stine onları kitaplarında kilitli tutarak okurlarını korumaktadır.

 

Lolo

 

Yönetmen: Julie Delpy

Senaryo: Julie Delpy

Oyuncular: Dany Boon, Julie Delpy, Vincent Lacoste

 

Konu: Paris’te İki Gün, New York’ta İki Gün ve Skylab ile tanıdığımız Fransız yönetmen ve oyuncu Julie Delpy, başrollerini Dany Boon, Vincent Lacoste ve Karın Viard ile paylaştığı romantik komedi Lolo ile beyazperdeye geri dönüyor. Yönetmenliğini, senaristliğini ve başrolünü Julie Delpy’nin üstlendiği film, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nin Venedik Günleri bölümünde yaptı. Film, annesini aşırı sahiplenen ve bu yüzden de annesinin yeni sevgilisine zorluk çıkartan ergen genç Lolo’nun hikayesine odaklanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.