???????????????????

Woody Allen’ın son filminde dünyadan umudunu kesmiş Profesör Abe’i baştan çıkaran Jilly’i Emma Stone’dan daha iyi kim canlandırabilirdi ki?

***SUNDAY CALENDAR STORY FOR JANUARY 4, 2014. DO NOT USE PRIOR TO PUBLICATION**********NEW YORK, NEW YORK–DEC. 12, 2014–Actress Emma Stone is performing on Broadway in the production “Cabaret.” Photographed in New York on Dec. 12, 2014.(Carolyn Cole/Los Angeles Times)

Hollywood güzel, seksi, kadınları parlatmasıyla ünlü ama bunların yanına bir de kabiliyet koyduğunuzda işte karşıhnıza Emma Stone çıkıyor. Son filmi Woody Allen’ın Mantıksız Adam’da entelektüel profesörün aklını başından alıyor. Aslında profesör Abe dayanmaya çalışıyor ama ne mümkün. Woody Allen dönem dönem güzel oyunculara takılır, nasıl Scarlett Johansson’ı bir dönem filmlerinde oynatmışsa şimdi de meşaleyi Emma Stone devraldı. Allen’ın stone’un bir önceki filmi Sihirli Ayışığı’nda performansını çok beğenmişki bu filmde de karşımızda. Bütün bu başarının ardında kişisel bir kalite yattığı da gerçek. Mesela Stone’un en sevdiği müzik gurubu Beatles, örnek aldığı kadın oyuncular Diane Keaton ve Gilda Radner, en sevdiği filmler Manhattan ve Network. Şimdi bütün bunlara baktığımızda sanki Emma Stone 26 yaşında genç bir yıldız değil de 35’ine gelmiş olgun bir kişilik. En dikkat çekici kısmı ise komedi oyunculuğuna verdiği önem. Örnek aldığı kadın oyuncuların tarzı da komediye çok yatkın. “Komedyenlere hayranım. Özellikle kadın komedi oyuncularına. Her ne kadar kaderleri karanlık olsa, kariyerleri erken bitse de bu yolda yürüyeceğiz” diyerek kararlılığını ortaya koyuyor. O komedi oyunculuğunu diline dolasa da magazin dergileri ve siteleri onun güzelliğini görmeden edemiyorlar. 2010 yılında Maxim dergisinin en seksi 100 listesinde 49. sırada kendine yer buldu, 2011 de ise 42. oldu. Kısacası o seksiler listesinde yükselecek biz de ona filmlerde gülümseyeceğiz.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.