Asıl adı joseph Alberic Fiennes olan İngiliz aktör kendisi gibi oyuncu olan Ralph Fiennes’ın kardeşi. 1970 doğumlu olan aktör 1998 yapımı Aşık Shakespeare; Kapıdaki Düşman, Sinbad, Luther, Vemedik Taciri gibi önemli yapımlarda rol almıştır.

Tabii dizi dünyasında da hatrı sayılır hayran kitlesi edinen oyuncu şimdiye kadar Flashforward dizisindeki FBI Ajanı Mark Benford karakteriyle başrolu üstlenip. 2011 yılında yayınlanmaya başlayan İrlanda/Kanada yapımı Camelot dizisinde de Merlin karakterini canlandırmıştır. American Horror Story dizisinin ikinci sezonunda yer alan oyuncu geçen yıl The Games Maker ve Herkül: Özgürlük Savaşçısı filmlerinde rol aldı. Onu bu ay Kim Farrant’ın yönettiği başrolünü Nicole Kidman’la paylaştığı Strangerland / fırtınanın Ortasında filmiyle izleyeceğiz. Filmde Catherine ve Matthew Parker’ı canlandıran oyuncular çocukları kaybolan ve ardından bir dolu gizemle ortada kalan anne ve baba. Bakalım filmin arka planından neler çıkacak ve artık orta yaşlarını süren yakışıklı oyucu karşımıza nasıl bir karizmayla çıkacak…

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.