Sinemanın güzel kadın macerasının son ismi Elizabeth Olsen. Magie Gyllenhall’a benzerliğiyle dikkat çeken yıldız bu ayın önemli filmi Yenilmezler:Ultron Çağı filminde Wanda Maximof karakterini canlandırıyor

Birçok genç yıldız geliyor geçiyor. Kimi kalıcı oluyor kimi ise sedici o dönemde popülerliğin zirvesine oturuyor ama sinema için çok da birşey ifade etmiyor. Böyle çok isim var. Mesela Miley Cyrus, Paris Hilton gibi isimleri zörnek verebiliriz. Bir de bunların tersi işini ciddiye alan güzelliğinin yanında kabiliyetiyle de kariyerini zorlayan isimler var. Bu sayıda işte böyle bir isim konuğumuz. Elizabeth Olsen küçük yaştan itibaren oyunculuğu kafaya koymuş, önce tiyatro sonraysa sinemayla tanışmış. Ailenin tek oyuncu kızı Elizabeth değil, ikizler Mary-Kate ve Ashley Olsen’ın kardeşi aynı zamanda. Kardeşleri ne kadar skandal yaratsa da fiziken onlara çok benzeyen Elizabeth farklı bir kariyere imza atıyor. İlk filmi 2011 yapımı Marcy May Marlene ile dikkatleri üzerine çeken oyuncu dört yıl içinde 12 filmde yer alarak ne kadar üretken olduğunu da kanıtladı. Üstelik bu filmlerin çoğu yüksek bütçeli Hollywood filmleriydi. Oldboy, Kaptan Amerika: Kış Askerleri, Godzilla gibi filmlerden sonra serisi devam edecek olan Yenilmezler serisinde Scarlet Wich olarak 2019’a kadar bu serinin filmlerinde seyredeceğiz. Büyük bütçeli filmlerin oyuncusu olsa da bağımsız filmleri tercih ettiğini söyleyen güzel yıldız “Bağımsız filmlerde gerçekliği buluyorum. Onlar benim gerçek tercihim” diyor. Lise döneminde iyi bir voleybolcu olan Elizabeth daha sonra tiyatroya odaklanmak için voleybolu bırakmış. İyi de yapmış biz de böylece bu güzelliği istediğimiz kadar seyredeceğiz.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.