Kayıp Şehir ile ekranlarda boy gösteren, Ulan İstanbul ile kalpleri kazanan, Paramparça ile evlerimize konuk olan oyuncu Ayta Sözeri, Tehlikeyle Flört’te bambaşka bir rolle beyazperdede…

İlk kez bir komedi filminde oynayan Sözeri ile CineDergi adına filmin gösterimi öncesi kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Kahkahası bol bir röportaj okumak isteyenler, buyurunuz:

Bu filmde ilk defa seni dırdırcı bir ev kadını rolünde görüyoruz.

Evet, sen benim arkadaşımsın biliyorsun rolün hiç benimle ilgisi yok. Dırdırcı olmanın dışında bir de mülkiyetçi bir ev kadını. Mala, paraya çok düşkün bir kadın.

Bir de çocuklar var…

Hep hayalimdi, çocuğum olursa yaramaz olsun diye ama bu filmde anladım ki yaramaz çocuklarla ilgilenmek çok zor. (Gülüyor)

Onlarla karşılıklı oynamak nasıldı?

Ben en çok çocuk oyunculardan korkarım ne yapacaklar, ne söyleyecekleri belli değildir. Bu kez biraz daha rahattık, yönetmenin çocuklarıydı, biraz daha eğitilmişlerdi. Onlarla beraber çalışırken çocuk olmayı öğrendim. Timsah savaşı yaptık, çok keyifliydi. Çocukların oynadığı sahnelerde çekim yapmadık oyun oynadık sanki.

Tehlikeyle Flört’ü neden izleyelim?

Bir; Türkiye’de yapılan bir film olduğu için izlenmeli, iki; bu kadar sıkıntılı bir ortamda gülmek için izlemeli, üç ya gidin izleyin işte kardeşim… (Gülüyor)

FİLMLE BERABER ROCK MÜZİK DİNLEMEYE BAŞLADIM

Türkiye’de bir ilk, bir rock grubunun adıyla onlar kullanılarak hikaye kuruluyor.

Evet, hayranları çok olan bir grup ama rock müzik dinlemediğim için ben tanımıyordum. (Gülüyor) Filmle beraber müziklerini dinlemeye başladım.

Sen de şarkı söylüyorsun, bu filmde senin de sesini duyacak mıyız?

Yok duymayacaksınız bu kez…

Seni ilk kez sinemada komedide görüyoruz. Bundan sonra da görebilecek miyiz?

Beni biliyorsun ben background’u komedi olan bir kadınım. Çok komik bir filmde en az komik olan veya çok dramatik bir filmin içindeki en komik kadın olmayı seviyorum. Bunun gibi uçlar var, neden olmasın… Komedi olunca çalışmak da ayrıca komik oluyor. Burada da varoluşu komik bir kadını izliyoruz.

HAYATIM BİR KOMEDİ FİLMİ OLURDU

Tehlikeyle flört bir yırtma hikayesini anlatıyor. Herkesin bir yırtma çabası vardır, sizin şimdi anlamsız gelen yırtma girişimleriniz oldu mu?

Hayatımı yakından bilen insanlardan birisin, benim belki de haftada bir bir yırtma hikayem var. (Gülüyor) Bugün de başıma piyano düşmedi mesela… (Gülüyor)

Hayatınız bir senaryo olsa şimdi kendinizi o senaryonun neresinde görüyorsun?

Ortasındayım…

Bu filmin adı ve türü ne olurdu peki sizce?

Herkes çok dramatik bir hayatım olduğunu sanıyor ama inan bana karnına ağrılar girecek kadar güldürecek, komik bir film olurdu.

Bir de bu filmi izleyen biri olsaydınız Ayta hakkında ne düşünürdünüz?

Keşke Ayta olsam derdim. (Gülüyor)

O kadar mı eğlenceli?

Evet… Birçok şey yaşadım ama hiçbir şey için ah demiyorum. Onun arkasından da öyle eğlenceli bir şey olmuş ki onu hatırlayıp gülebiliyorum.

 

 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldum. atv haber merkezi’nde ve Radyo Marmara’da yaptığım stajlarla deneyim kazandım. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nda “Eleştirel haber okuryazarlığı” eğitimi, İstanbul Film Akademi’de Filmlerle Psikoloji Sinematerapi Atölyesi ve Gümüşlük Akademi’de Ümit Ünal’la Senaryo Bakışı atölyelerine katıldım. One Dergi’de başlayan yazın kariyerime Televizyon Gazetesi.com’da ve Dipnot.tv’de muhabir, yazar ve editör olarak devam ettim. 2008 yılından bu yana televizyon üzerine yazılar yazıyor ve röportajlar gerçekleştiriyorum. Süre zarfında 2. ve 3. Antalya Televizyon Ödülleri’nde “önjüri üyesi” sıfatıyla görev üstlendim. 4 yıl boyunca Dipnot Tablet Dergi’de okurla buluştum, şimdilerde Cine Dergi’de yazı ve röportajlarımla yer almaya devam ediyorum. Kariyerimin bir diğer ayağı olan e-ticaret alanında sektörün lider şirketlerinden birinde 3 seneyi aşkın süre Editör ve Pazarlama İletişim Uzmanı olarak çalıştım. 2016 yılında atv ekranlarına gelen Kaçın Kurası adlı dizinin senaryo ekibinde yer aldım, dizi ve film senaryoları yazmaya devam ediyorum. Gizem Kaboğlu yazıları www.gizemkaboglu.com adresinde arşivlenmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.