Blake Lively Gossip Girl dizisine kadar başarısız olduğu sinema macerasına tekrar atılıyor. Bu ay vizyona girecek olan The Age of Adaline filminde Harrison Ford ile başrolü paylaşıyor.

Hollywood’ta güzel yıldızların hayatı bazen rolleriyle karışıyor. Blake Lively bu anlamda çok ilginç bir isim. Oyunculuk aileden gelen bir meslek Lively için. Babası yönetmen, annesi ise oyuncu koçu. Tabii her ikisinin de mesleğe başlangıçları oyunculuk. Hatta Blake Lively küçücük yaşta evde bakıcısı olmadığı için anne babasıyla oyunculuk kurslarına giderek başlamış mesleğe. Daha üç yaşında ilkokula gönderilmiş ama okul ilgisizliği yüzünden küçük Lively’i çıkarmış. Daha sonra altı yaşında tekrar başladığı okul hayatı da hiç iyi gitmemiş. İlkokulu bitirene kadar 13 okul değiştirmiş. Liseyi bitirdikten sonra ise üniversiteye gitmemiş ve oyunculuk macerasını ciddiye almış. Ciddiye almış ama oyunculuk onu çok ciddiye almamış asılnda. İlk filmi babasının yönetmenliğini yaptığı Sandman olmuş. O kadar başarılı olmuş ki sonraki yedi yıl boyunca hiç bir filmde yer alamamış. 2005’te The Sisterhood of the Traveling Pants, 2006 yılında komedi filmi Accepted’ta ve 2007 yılında Elvis and Anabelle filminde oynadı bu son filmi diğerlerine göre daha başarılıydı. belki de bu filmdeki performansıyla asıl ünlendiği Gossip Girl dizisinde kendine yer buldu. CW kanalında, 2007 Eylül’ünde gösterilmeye başlanan gençlik dizisi Gossip Girl, Blake Lively’ye uluslararası şöhreti getirdi. Ülkemizde de gösterilen Gossip Girl, genç oyuncuyu Holywood’un en çok kazanan isimlerinden birisi haline getirdi. Gossip Girl dizisiyle beraber kendi özel hayatı da magazin gazetecileri tarafından dizideki karakterlere benzer bir şekilde araştırılan, didik didik edilen güzel oyuncu, dizide beraber oynadığı genç oyuncu Penn Badgley bir ilişki yaşadı. Daha sonra ise Green Lattern filminin çekimlerinde Scarlet Johansson’un kocası Ryan Reynolds’la beraber oldu. Reynolds boşandıktan sonra beraberliklerinden bir çocukları da oldu. Bakalım The Age of Adaline filminde nasıl bir performans göstermiş?

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.