A Girl Walks Home Alone at Night

 

Yönetmen: Ana Lily Amirpour

Senaryo: Ana Lily Amirpour

Oyuncular: Sheila Vand, Arash Marandi, Marshall Manesh, Mozhan Marnò, Amin Nazemzadeh

 

Konu: A Girl Walks Home Alone at Night oldukça ilginç bir vampir filmi çeşitlemesi ile karşı karşıya olduğumuzun sinyallerini çakıyor adeta! Tamamı siyah beyaz formatta perdeye aktarılan filmde, İran’ın hayalet şehirlerinden biri olan lanetli Bad City’e konuk oluyoruz. Vahşi bir vampir filminden ziyade, varoluşçu bir yapımla karşımıza çıkan yönetmen Amirpour, vampir kavramı üzerinden yalnızlık olgusunu perdeye taşımayı hedefliyor.

 

The Age of Adaline

 

Yönetmen: Lee Toland Krieger

Senaryo: J. Mills Goodloe

Oyuncular: Blake Lively, Harrison Ford, Amanda Crew, Michiel Huisman, Ellen Burstyn, Richard Harmon

 

Konu: Bir çağ değişirken doğmuş olan bir kadın, geçirdiği bir kaza sonucu hiç yaşlanmamakla ‘ödüllendirilir’. Yıllar boyunca insanlardan uzak, izole bir hayat süren kadın sonunda ölümsüzlüğünü kaybetmeye değecek bir adamla tanışır… Yönetmenliğini Lee Toland Krieger’in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Blake Lively, Ellen Burstyn ve Harrison Ford yer alıyor.

 

Cake

 

Yönetmen: Daniel Barnz

Senaryo: Patrick Tobin

Oyuncular: Anna Kendrick, Jennifer Aniston, Lucy Punch, Brittany Robertson, Mamie Gummer, Sam Worthington

 

Konu: Claire, toplumdan git gide uzaklaşmış, evinde kendi kendine yaşayan bir kadındır. Dış dünyayla kalan yegane bağlantısı evde ona hem yoldaş olan hem de işleriyle ilgilenen Silvana’dır. Claire sıkıntılarından kısmen kronik-ağrılı hastaların oluşturduğu terapi grubuna giderek uzaklaşmaya çalışır. Hayata bağlılığını sorguladığı sırada, terapi grubundaki arkadaşı Nina’nın ani intiharı Claire’in de yaşamını ve dengesini alt üst eder.

 

The Cobbler

 

Yönetmen: Thomas McCarthy

Senaryo: Thomas McCarthy

Oyuncular: Adam Sandler, Dan Stevens, Dustin Hoffman, Steve Buscemi, Ellen Barkin, Glenn Fleshler

 

Konu: Max Simkin nesillerdir ailesinin işlettiği ayakkabı dükkanının başında duran bir ayakkabı tamircisidir. Tek hayali ise bu rutinini kırıp yeni yerler görüp dünyayı gezmektir. Max fazlasıyla sıkıcı bulduğu bu hayattan, dükkanda bulduğu babasından kalan bir makineyle değişecektir. Sihirli güçleri olan makine sayesinde müşterilerinin ayakkabılarını ayağına geçirdiği anda onların kılığına bürünen Max, başta eğlenceli gelen bu özelliği biraz abartınca başına türlü dertler açmaya başlayacaktır.

 

Black Sea

 

Yönetmen: Kevin Macdonald

Senaryo: Dennis Kelly

Oyuncular: Jude Law, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn

 

Konu: Film, suların altında yolculuk etmekte olan bir denizaltıda geçiyor ve bu birimde çalışmakta olan insanların birbirlerinin kusurlarını kabul ederek yaşamayı öğrenmesine odaklanıyor. Buradaki zorlu yaşam koşullarında hayatta kalmaya çalışan insanlar, korku ve insanoğlunun karanlık karakteristikleriyle baş etmek zorundadır. Gittikçe gerginleşen atmosfer, ekip üyelerinin de vahşete doğru ilerlemesine neden olur.

 

Hızlı ve Öfkeli 7

 

Yönetmen: James Wan

Senaryo: Chris Morgan, Gary Scott Thompson

Oyuncular: The Rock, Jason Statham, Paul Walker, Vin Diesel, Lucas Black, Michelle Rodriguez

 

Konu: Tüm hızıyla devam eden Fast & Furious serisinin 2014 yılında yapımı tamamlanacak olan son filminde yeni isimlerle karşılaşıyoruz. Serinin altıncı filminde yaşanan olayların ardından devam eden filmde Jason Statham tarafından canlandırılan Ian Shaw karakterinin intikam mücadelesine tanık oluyoruz. Filmin yönetmen koltuğunda sürpriz bir isim olarak James Wan bulunuyor. Genç yönetmen daha önce Saw ve Insidious gibi önemli filmlere imza atmıştı.

 

Sonsuz Savaş: Aşk

 

Yönetmen: Roland Joffé

Senaryo: Roland Joffé

Oyuncular: Josh Hartnett, Tamsin Egerton, Alice Englert, Mahesh Jadu, Claire van der Boom

 

Konu:             2020’de geçen hikayede karısı Laura ile birlikte bir İngiliz ticaret gemisinin enkazını keşfetmek için dalan Jay Fennel’in öyküsü ele alınıyor. Bu tehlikeli dalış sırasında Laura tuzağa düşer, kocası Jay ise onu kurtarmaya çalışırken kazaya uğrayıp komaya girer. Başarılı bir deniz arkeologu olan Jay’in beyin ölümü gerçekleşmiştir. Hikaye sonrasında 1778 tarihine geri dönüp benzer bir hikayenin başkarakteri olan James Stewart’ın öyküsüne odaklanır.

 

 

Hayvan Düşü

 

Yönetmen: Jonas Alexander Arnby

Senaryo: Rasmus Birch

Oyuncular: Lars Mikkelsen, Sonja Richter, Jakob Oftebro, Gustav Dyekjær Giese, Sonia Suhi

 

Konu: 16 yaşındaki Marie, ailesiyle birlikte küçük bir adada yaşamaktadır. Fakat annesi ileri seviyede hastadır ve babası hem annesine bakar hem de evi geçindirmeye çalışır. Fakat bir anda çevrede şüpheli ölümler gerçekleşir ve Marie bu esnada vücudunda birtakım değişiklikler fark eder… Yönetmenliğini Jonas Alexander Arnby’nin üstlendiği filmin senaryosu ise Rasmus Birch’e ait. Danimarka yapımı gerilim filmin başrolünde Sonia Suhl yer alırken, kadroda kendisine Lars Mikkelsen, Sonja Richter ve Jakob Oftebro eşlik ediyor.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.