Ünlü Amerikalı oyuncu Olivia Wilde bu ay vizyona giren Lazaruz Effect filminde bilimsel bir deney sonucu ölümden dönen zoe karakterini canlandırıyor.

Bazı oyuncular vardır güzellikleri ve endamlarıyla öyle bir hava oluştururlar ki perdede yaptıklarından daha çok bu etkileriyle zirveye otururlar. Olivia Wilde tam da böyle bir isim. Oynadığı filmlere baktığınızda öyle ahım şahım bir yapım görmüyorsunuz. Alpha Dog, In Time, Kovboylar ve Uzaylılar gibi orta karar filmlerde yer almış. Ama sanki hep hafızalarda muhteşem filmlerde oynamış gibi bir his yanatıyor insanda Olivia Wilde. Özel hayatına baktığımızda da aynı şey söz konusu. Bu sayfalara konuk ettiğimiz isimlerin birçok ilginç hikayesi vardı. Ama Wilde’ın en ilginç tarafı Olivia Jane Cockburn olan gerçek ismini Oscar Wild’ın anısına Olivia Wilde olarak değiştirmesi. Amerikalı bir anne ile İskoç bir bananın kızı olan Olivia ABD’de doğmuş daha sonra gençliğini İrlanda’da geçirmiş. Yıldızı ilk olarak televizyonda parlamış. The O.C. ve House dizilerinde tanınmış. Daha sonra beyaz perdeye The Girl Next Door filmiyle adım atar. Rush ve geçen yılın Oscar adayı Her son yıllarda kariyeri için dehe dikkatli seçimler yaptığının kanıtı gibi Olivia Wilde’ın. Filmlerinde çoğunlukla kahverengi saçlarıyla seyrettiğimiz yıldız aslında sarışın. Herkes sarışın olmak isterken Wilde’ın bu saç koyultma ısrarı da ilginç. Bunun sebebi sorulduğunda Wilde “Ben doğal sarışınım ama hep kendimi bir esmer olarak hissettim’ diyor. Bu ay vizyona girecek olan Lazarus Effect filminde ise bilim kadını Zoe’yi canlandıran Wilde ölümden döndükten sonra kişiliği değişen bir karakter olarak karşımıza çıkacak. Yıllardır magazin dergilerinin en güzel kadın listelerine giren Olivia Wilde o güzelliğiyle bizi nasıl korkutacak o da merak konusu.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.