Boynuzlar

 

Yönetmen: Alexandre Aja

Senaryo: Keith Bunin

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Juno Temple, Heather Graham, Kelli Garner, David Morse

 

Konu: Ig Perrish, sevgilisi Merrin’in tecavüz edilip öldürülmesi sonrası polis tarafından bir numaralı şüpheli ilan edilmiştir. Çok içtiği bir gecenin ertesi sabahı uyandığında, aynada bir gariplik fark eder. Kafasının iki yanında boynuzlar çıkmaktadır. Neye uğradığını şaşıran Ig, ilerleyen günlerde insanların kafasındaki boynuzlardan çok etkilendiğini ve kimseye yapamadıkları itirafları boynuzlardan korktukları için kendisine yaptıklarını fark eder. Tüm bu garip süreçte, sevgilisi Merrin’in aslında başına ne geldiğini araştıracak ve cinayetin faillerini insanlardan öğrendikleriyle kendi yoluyla bulmayı deneyecektir.

 

Çekmeceler

 

Yönetmen: Mehmet Binay, Caner Alper

Senaryo: Caner Alper

Oyuncular: Ece Dizdar, Taner Birsel, Tilbe Saran, Nilüfer Açıkalın, Tuğrul Tülek

 

Konu: Otuz ikinci yaş günün gecesinde, kanlar içinde hastaneye kaldırılan Deniz’in, sıkça geçmişe döndüğü yoğun rehabilitasyon sürecinde, ruhundaki kilitli çekmeceler açılacak. Kız çocuk ve ergen cinselliğinin neresinden tutacağını bilemeyen aktör bir anne-babanın, kendi kompleksleri arasında kızlarının bedeninde ve ruhunda açtıkları yaralar ortaya çıkacak.

 

Pasolini

 

Yönetmen: Abel Ferrara

Senaryo: Abel Ferrara

Oyuncular: Willem Dafoe, Riccardo Scamarcio, Maria de Medeiros, Adriana Asti, Valerio Mastandrea

 

Konu: Abel Ferrara’nın yeni filmi, 1975 yılında hayatını kaybeden usta yönetmen Pier Paolo Pasolini’nin son günlerini ve ardında şüphe yaratan ölümünü ele alıyor. Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali kapsamında gerçekleştiren filmde Pasolini’ye hayat veren oyuncu Willem Dafoe.

 

Bir Varmış, Bir Yokmuş

 

Yönetmen: İlksen Başarır

Senaryo: Mert Fırat, İlksen Başarır

Oyuncular: Mert Fırat, Melisa Sözen, Mustafa Uzunyılmaz, Derya Durmaz, Hare Sürel

 

Konu: Duyduğu bir şarkının peşine düşen Nehir ile şarkıyı yapan Ozan’ın tüm zorluklara rağmen bitirmeyi başaramadıkları aşklarının hikayesinin anlatıldığı filmin başrollerinde Mert Fırat ve Melisa Sözen yer alırken onlara Hare Sürel, Mustafa Uzunyılmaz, Judith Lieberman, Onur Şirin, Anıl Altınöz ve Göktay Tosun eşlik ediyorlar.

 

Chappie

 

Yönetmen: Neill Blomkamp

Senaryo: Neill Blomkamp

Oyuncular: Hugh Jackman, Dev Patel, Sigourney Weaver, Sharlto Copley, Jose Pablo Cantillo

 

Konu: Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde geçen hikayenin başkarakteri Chappie isminde üstün zekaya sahip bir insan, hatta bir robot! Doğumu sırasında iki düzenbaz suçlu tarafından kaçırılan Chappie, tuhaf aile tarafından evlatlık edinilir. Doğumuyla birlikte kendine bahşedilen yeteneği ise hayatı boyunca başına türlü belalar açacak cinstendir.

 

Love, Rosie

 

Yönetmen: Christian Ditter

Senaryo: Juliette Towhidi

Oyuncular: Lily Collins, Sam Claflin, Tamsin Egerton, Art Parkinson, Jaime Winstone

 

Konu: Rosie ve Alex 5 yaşından beri birbirlerinin en iyi dostu olmuştur; bu yüzden aralarında aşka ve sevgili olmaya dair hiçbir ihtimal olmamıştır. Ama ne zaman olay sevgili seçimlerine gelse, birbirlerinin en büyük düşmanı olmuşlardır. 18 yaşında yapılan bir seçim, kaçırılan bir fırsat ise hayatlarını bambaşka yönlere sürükler. Ama aralarındaki bağ, kilometrelerce mesafeye, akıp giden zamana yenilmez. Bu arada hayal kırıklıklarıyla sonuçlanan ilişkiler, evlilikler, boşanmalar da cabası…

 

Sindirella

 

Yönetmen: Kenneth Branagh, Mark Romanek

Senaryo: Chris Weitz, Aline Brosh McKenna

Oyuncular: Lily James, Helena Bonham Carter, Cate Blanchett, Hayley Atwell, Richard Madden

 

Konu:             Annesinin ölümünün ardından babası başka bir kadınla evlenen Ella, iyi niyetle üvey annesine ve onun iki kızına elinden geldiğince yardım etmektedir. Ancak tüccar babasının beklenmedik ve erken ölümü, onu hizmetçiliğe ve hiç istemediği bir hayata sürükler. Günün birinde ormanda karşılaştığı ve sarayda bir çırak zannettiği, ancak prens olduğundan habersiz olduğu yakışıklı genç ise onun kalbini çalacak ve yeniden umutla dolmasını sağlayacaktır.

 

 

Focus

 

Yönetmen: Glenn Ficarra, John Requa

Senaryo: Glenn Ficarra, John Requa

Oyuncular: Will Smith, Rodrigo Santoro, Stephanie Honore, Margot Robbie, B.D. Wong

 

Konu: Nicky zamanının usta dolandırıcılarından biridir. Bir gün Jess Barrett adında genç güzel ve çekici bir kadın ile yolları kesişir. Sıradan bir kadın olmayan Jess, soygun konusunda en az Nicky kadar yeteneklidir! İkili büyük bir avın peşine düşme planı yaparken, hiç hesapta yokken birbirlerine de aşık olacaktır… Senaristliği ve yönetmenliği Glenn Ficarra ve John Requa ikilisine ait olan suç ve aksiyon filminde başrolleri Will Smith ve Margot Robbie paylaşıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.