Star Wars’u veya Mad Max’I bitti mi sandınız? Hollywood bu yıl ünlü serilerin yeni bölümleriyle müthiş bir dönüş yapıyor. Yeni uyarlamalar ve bitti sanılan efsane filmlerin devamları sizi koltuklarınıza çivileyecek.

Hollywood’un senaryo sıkıntısına düştüğü doğrudur. Kendine yeni çıkış yolları arayan endüstri, kendi bağımsız filmleriyle günü kurtarmaya çalıştı veya Uzak Doğu sinemasınının korku, mafya filmlerini yeniden yorumladı. Bununla kalmadı bu coğrafyanın oyuncularını, yönetmenlerini devşirdi. Ama istediği sonuca ulaşamadı. 2015 yılında ise başka bir stratejinin uygulandığını görüyoruz. Efsane olan, fakat bitti sanılan serilerin yeni bölümleri karşımıza gelecek. Mesela Star Wars, serinin yeni bölümü çekileceği duyulduğunda çok tepki topladı. Ama Star Wars sinemaya gelecek te biz mi gitmeyeceğiz? Aynı şey Mad Max, Terminatör, Yenilmezler ve Jurassic Park için de geçerli. İşte 2015’te kaçırmamanız gereken 10 film…

Terminator: Genisys

Yönetmen: Alan Taylor
Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, Jai Courtney
Vizyon Tarihi: 1 Temmuz

Konu: Genç Connor’ın geliştirdiği yapay zeka yakın gelecekte dünyayı ele geçiren üstün makinelere, robotlara dönüşecektir. Ve kendisini yok etmesi için savaşçı T-1000 günümüze gönderilecektir… 1990’ları sallayan hikayesiyle Terminatör serisi bu sefer yeni bir üçleme olarak ele anıyor. Serinin beşinci filmi Terminatör 5’in senarsitliğini ise ilk iki filme imza atan William Wisher üstleniyor.

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens

Yönetmen: J. J. Abrams
Oyuncular: Harrison Ford
Vizyon Tarihi: 18 Aralık

Star Wars/Yıldız Savaşları efsanesi herkesi şaşırtacak biçimde geri dönüyor. Bu yeni bölümde, Harrison Ford’un Han Solo’yu canlandırması hariç, seyirciyi neler beklediği ise başlı başına bir muamma! Yönetmen koltuğu ise yakın dönem bilimkurgu-aksiyon sinemasının yükselen ismi J.J. Abrams’a emanet.

Jurassic World

Yönetmen: Colin Trevorrow
Oyuncular: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins
Vizyon Tarihi: 12 Haziran

Sinema tarihinin en önemli serilerinden biri olan Jurassic Park’ın son filmini Safety Not Guaranteed filmiyle tanıdığımız Colin Trevorrow yönetecek. Konusu hakkında henüz bilgi verilmeyen filmin senaryosu aşamasında dört farklı yazarla birlikte çalışılıyor. Bu isimlerden biri ilk Jurassic Park filminde olduğu gibi sonrakilerinde de imzası bulunan Michael Crichton.

Mad Max: Fury Road

Yönetmen: George Miller
Oyuncular: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult
Vizyon Tarihi: 15 Mayıs

Mad Max geri dönüyor. Charlize Theron ve Tom Hardy’nin rol aldığı film, serinin dördüncü bölümü. Geleceğin dünyasında futuristik çizgisiyle dikkat çeken film özellikle set tasarımı ile göz dolduracak…

Hızlı ve Öfkeli 7

Yönetmen: James Wan
Oyuncular: Vin Diesel, Paul Walker, Tyrese Gibson
Vizyon Tarihi: 3 Nisan

Paul Walker’ın beklenmeyen ölümünden sonra dizi yeni karakterlerle devam edecek. Walker’ın son flimi olan Hızlı Ve Öfkeli 7’de Jason Statham tarafından canlandırılan Ian Shaw karakterinin intikam mücadelesine tanık oluyoruz. Filmin yönetmen koltuğunda sürpriz bir isim olarak James Wan bulunuyor. Genç yönetmen daha önce Saw ve Insidious gibi önemli filmlere imza atmıştı.

Jupiter Yükseliyor

Yönetmen: Andy Wachowski, Lana Wachowski
Oyuncular: Mila Kunis, Channing Tatum, Sean Bean
Vizyon Tarihi: 6 Şubat

Öyle bir evren düşünün ki insanoğlu besin zincirinin en alt basamağını duruyor. Jupiter Jones dünyaya geldiğinde ileride sıra dışı olaylar yaşayacağına dair birçok işaret vardır. Aradan yıllar geçer ve artık genç bir kadındır. İnsanların evine temizlikçi olarak gider. Bir gün genetik mühendislik ürünü eski asker Caine dünyaya iner; amacı ise Jupiter’i bulmaktır. Zira evrenin tek hakimi olan ölümsüz Kraliçe, çıkartılan genetik haritalara göre bu genç kadının kendi hükümdarlığının sonunu getireceğini düşünmektedir…

Avengers: Age of Ultron

Yönetmen: Joss Whedon
Oyuncular: Chris Evans, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo
Vizyon Tarihi: 1 Mayıs

İlk filmin başarısının ardından ikinci film için kolları sıvayan Avengers ekibi bu filme bütün kahramanları dahil ediyor; bu kez Thor, Iron Man, Kaptan Amerika ve Hulk’ın yanısıra Hawkeye, Nick Fury ve Black Widow da maceraya katılıp sürprizini koruyan beklenmeyen düşmanlara karşı savaşıyor.

Pan

Yönetmen: Joe Wright
Oyuncular: Levi Miller, Garrett Hedlund, Hugh Jackman
Vizyon Tarihi: 24 Temmuz

Kefaret ile Aşk ve Gurur filmleriyle tanınan ve Hanna filmiyle de aksiyon arenasında maharetlerini sergileyen Joe Wright’ın kamera arkasına geçtiği bu yeni Peter Pan filmi, ağırlıklı olarak Blackbeard’ın gemisinde çalışan Hook ve Peter Pan’ın arkadaşlıklarının başlangıcını temel alınacak.

Sindirella

Yönetmen: Kenneth Branagh
Oyuncular: Lily James, Richard Madden, Cate Blanchett
Vizyon Tarihi: 13 Mart

Klasik Cinderella hikayesi bu modern uyarlamasında Cinderallayı Lily James oynarken, kadroda kendisine Cate Blanchett (Tremaine), Helena Bonham Carter (Koruyucu Peri), ve Richard Madden (Prens) eşlik ediyor. Yönetmenliğini Kenneth Branagh’ın üstlendiği filmin senaristleri ise Aline Brosh McKenna ve Chris Weitz.

Kingsman: Gizli Servis

Yönetmen: Matthew Vaughn
Oyuncular: Colin Firth, Taron Egerton, Samuel L. Jackson
Vizyon Tarihi: 13 Şubat

Gary “Eggsy” Price, çok küçük yaşta babasını bir askeri görevde yitirir. Bu gizli görev neticesinde ailesine bir madalya takdim edilir ve aileye bir kereye mahsus olmak üzere yardım istemeleri için bir telefon numarası verilir. Aradan 17 yıl geçer, işsiz Eggsy annesinin evinde yaşamaktadır. Bir gün trafikte kargaşaya neden olur ve tutuklanınca karakoldan kurtulmak için madalyayı kullanır. Onu bu olaydan kurtaran ajan Harry Hart ise hayatını Eggsy’nin babasına borçludur. Şimdi Harry, bu sıradan gibi görünen gence, gizli bir bağımsız istihbarat servisi ajanı olmanın yollarını öğretecektir.

Tomorrowland

Yönetmen: Brad Bird
Oyuncular: Britt Robertson, George Clooney, Hugh Laurie
Vizyon Tarihi: 22 Mayıs

Konusu hakkında henüz bir bilgi verilmeyen filmin yönetmen koltuğunda The Incredibles ve Ratatouille filmlerinin yönetmeni Brad Bird oturuyor. George Clooney’I yine bilimkurgu türünde seyretmek ilginç olacak. George Clooney dışında filmde yer alacağı duyurulan oyuncular Hugh Laurie ve Raffey Cassidy.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.