The Homesman

 

Yönetmen: Tommy Lee Jones

Senaryo: Tommy Lee Jones

Oyuncular: Hilary Swank, Meryl Streep, Tommy Lee Jones, William Fichtner, Miranda Otto

 

Konu: Yıllardan 1885’tir. Nebraska’dan Iowa kentine sürülen 3 kadına, eşlik edecek isimlerden biri yine Nebraskalı olan Mary Bee Cuddy’dir. Sert bir mizacı olan Mary Bee’ye, hayatını kurtardığı George Biggs de yol boyu eşlik edecektir. İkili bu zorlu yolda güçlerini birleştirerek hareket eder…

 

Benim Komşum Bir Melek

 

Yönetmen: Theodore Melfi

Senaryo: Theodore Melfi

Oyuncular: Naomi Watts, Bill Murray, Terrence Howard, Melissa Mccarthy, Chris O’dowd

 

Konu: Bekar bir anne olan Maggie, 12 yaşındaki oğlu Oliver ile yeni evleri Brooklyn’e taşınır. Uzun saatler mesai yapmak zorunda kalan Maggie’nin oğlunu komşusu Vincent’a emanet etmekten başka şansı yoktur. Fakat Vincent, alkole ve kumara düşkünlüğü ile bilinen emekli, huysuz bir adamdır. Günler geçtikçe Vincent ve Oliver arasında sıra dışı bir ilişki doğacaktır.

 

Yaban

 

Yönetmen: Jean-Marc Vallee

Senaryo: Nick Hornby

Oyuncular: Reese Witherspoon, Laura Dern, Charles Baker, Gaby Hoffmann, Kevin Rankin

 

Konu: Cheryl Strayed’in anılarından yola çıkılarak beyazperdeye aktarılan Wild, bir felaket sonrasında hayatta kalabilmek için 1100 km yolu tek başına yürüyen kadının öyküsünü anlatıyor! Başrolde Reese Witherspoon’u izleyeceğimiz filmin yönetmen koltuğundaysa, geçtiğimiz yıl Dallas Buyers Club ile sinema severlerin radarına yakalanan Jean-Marc Vallee oturuyor.

 

Bir Başka Ben

 

Yönetmen: Isabel Coixet

Senaryo: Isabel Coixet

Oyuncular: Sophie Turner, Jonathan Rhys Meyers, Rhys Ifans, Claire Forlani, Ivana Baquero

 

Konu: Gençliğini yaşayan Fay’in kusursuz giden, keyifli bir hayatı vardır. Fakat bir gün birisinin kendisini gizlice takip etmesiyle huzurlu günleri de yavaş yavaş sona erecektir. Zira peşindeki kişi kendisine ikizi kadar benzeyen ve onun yaşamını, kişiliğini almaya çalışan bir kızdır! Yönetmenliğini Isabel Coixet’in üstlendiği filmin senaryosu da Cathy MacPhail’in aynı adlı romanından Coixet tarafından uyarlanmış.

 

Jupiter Yükseliyor

 

Yönetmen: Wachowski Bro.

Senaryo: Wachowski Bro.

Oyuncular: Mila Kunis, Channing Tatum, Sean Bean, Douglas Booth, Eddie Redmayne

 

Konu:             Öyle bir evren düşünün ki insanoğlu besin zincirinin en alt basamağını oluşturuyor. Hizmetçilik yapan sıradan genç bir kadın ise büyük bir suikastın hedefinde. Zira evrenin tek hakimi olan ölümsüz Kraliçe, çıkartılan genetik haritalar göre bu genç kadının kendi hükümdarlığının sonunu getireceğini düşünüyor…

 

 

A Most Violent Year

 

Yönetmen: J.C. Chandor

Senaryo: J.C. Chandor

Oyuncular: Alessandro Nivola, Jessica Chastain, Oscar Isaac, Ashley Williams, Catalina Sandino Moreno

 

Konu: 1981 yılının kışında, New York’ta geçen gerilim dolu hikaye, göçmen bir ailenin yaşamınıa odaklanıyor. New York’a yerleşen aile bir yandan işlerini büyütürken, diğer yandan şehrin yolsuzluk, şiddet ve suç sarmalında ayakta kalmaya çalışmaktadır. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini J.C. Chandor üstleniyor.

 

Still Alice

 

Yönetmen: Richard Glatzer, Wash Westmoreland

Senaryo: Richard Glatzer, Wash Westmoreland

Oyuncular: Kristen Stewart, Julianne Moore, Alec Baldwin, Kate Bosworth, Hunter Parrish

 

Konu: Alice Howland, Columbia Üniversitesi’nde ünlü bir dilbilim profesörüdür. Bir gün doktor muayenesinde kendisine Alzheimer’ın başlangıç evresinde olduğu teşhisi konur. Alice’in hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır. Geçirdiği hastalık, eşi ve üç çocuğuyla birlikte sürdüğü hayata yeni bir gözle bakmasını sağlayacaktır. İnsan ilişkilerini sorgularken öte yandan da en genç kızıyla olan ilişkisiyle de onu yeniden kazanmak için mücadele verir.

 

Mommy

 

Yönetmen: Xavier Dolan

Senaryo: Xavier Dolan

Oyuncular: Anne Dorval, Patrick Huard, Suzanne Clément, Alexandre Goyette, Antoine-Olivier Pilon

 

Konu: Dul kalmış bekar bir anne, sorunlu oğlunu tek başına büyütmeye çalışır. Gizemli bir komşu yanlarına taşınmaya karar verince, kadın kendisine en azından destek olacak birisini bulduğuna sevinir… Senaristliğini ve yönetmenliğini genç ve çarpıcı sinemacı Xavier Dolan’ın üstlendiği dram türündeki filmin kadrosunda ise Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon ve Suzanne Clément üstleniyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.