Çok dolu bir gündemi anlatan yazının başlığı belki bu olmamalıydı. Ama sinemanın gündemi ne kadar dolu olsa da televizyon dizileri aldı başını gidiyor.

Eninde sonunda bir sıkışma olacak. Diziler de durulacak ama ondan sonra elimizde ne kalacak. Çünkü televizyonun bütün avantajına rağmen söz konusu sinema sanatı olduğunda yetersizliği ortada. Benim korkum bu diziler çöktüğünde ikinci plana itilmiş olan sinemanın üzerinde de kaldırılması çok zor bir ölü toprağı atılmış olması. Çünkü sinema yönetmeni, oyuncusu ve kendine has senaryolarıyla ayakta duran bir sektör. Bütün oyuncular televizyonda yetişirse, yönetmenler mesleğe dizilerde başlarlarsa, yapımcılar televizyonun getirisine sinemanın ulaşamayacağını görüp sadece ticari gözle bu işe bakarlarsa, işte o zaman yandı gülüm keten helva. Biz de bu fırtınaya direnmeye çalışıyoruz ama bu ay üç tane dizi röportajıyla ne kadar direnebiliyoruz tartışılır. Nergiz Karadaş, Urfalıyım Ezelden dizisinden Bülent İnal ile, Merve Kaboğlu, Beyaz Karanfil’den Seda Demir, Arka Sokaklar’dan Can Nergiz ile konuştu. Nergiz Karadaş ise Dizi Fun köşesinde Kaderimin Yazıldığı Gün dizisini odağına aldı. Yabancı dizileri inceleyen Şaney Tanrıvermiş Episode köşesinde Satisfaction dizisini gündeme getirmiş. Dönelim sinemaya, Bu ayın en önemli filmi Kutluğ Ataman’ın Kuzu filminin başrol oyuncusu Nesrin Cavadzade dergimize konuk oldu. Onunla keyifl bir sohbet yaptık. Türk sinemasında tarihi filmlerin azlığı düşünülürse Kırımlı filmi üzerinde durmamız gereken bir yapım. Üstelik 2000 sonrası çekilen en iyi dönem filmi olduğunu da söyleyebilirim. Filmin başrolünde oynayan Murat Yıldırım ile konuştuk. Bu arada doyalarımız yine dopdolu. Geçen ay Malatya Film Festivali’nde oynayan üç yabancı filmin peşinden adaleti araştıran bir inceleme, Randevu İstanbul’daki önemli filmler, Altın Portakal kazanan filmlerin bir toplaması, Terminatör’den sinemanın geneline robot düşman/dostlarımız. Whiplash filmi özelinde caz eşliğinde adrenalin, Oliver Assayas ve onun gerilimi, The Search’e yapılan haksızlığın peşinden giden dosyalarımız sizin okumanızı bekliyor. Vizyondakiler, Pekyakında, portreler, özel köşeler ve film kritikleri, daha neler neler…

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.