Hobbit: Beş Ordunun Savaşı

 

Yönetmen: Peter Jackson

Senaryo: J.R.R. Tolkien

Oyuncular: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage

 

Konu: The Hobbit üçlemesinin son bölümü olan üçüncü filmde, Bilbo Baggins’in heyecan dolu macerasını noktalamasını ve eve dönüş yolunu buluşunu seyredeceğiz. Ejderha Smaug ile karşı karşıya geldikten ve günahkar Hobbit Gollum’dan meşhur güç yüzüğünü aldıktan sonra sağ salim eve ulaşıncaya kadar Bilbo’yu halen onlarca yeni serüven bekliyor.

 

Paddington

 

Yönetmen: Paul King

Senaryo: Paul King

Oyuncular: Ben Whishaw, Nicole Kidman, Hugh Bonneville

 

Konu: Perulu genç bir ayı, “İngiliz” olan her şeye karşı ilgi duymaktadır ve kendisine bir yuva bulmak için soluğu Londra’da alır. Fakat Paddington istasyonunda kaybolunca, şehir hayatının hiç de beklediği gibi olmadığını anlayacaktır. Tesadüfen tanıştığı Brown ailesi ona yuvalarını açar. Sevimli ayıcık tam şansının yaver gittiğini düşünürken, modern hayata karşı acemiliğinden başına türlü belalar açacaktır…

 

The Water Diviner

 

Yönetmen: Russell Crowe

Senaryo: Andrew Knight

Oyuncular: Russell Crowe, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan

 

Konu: Avusturalyalı bir adam Çanakkale Savaşı’nın ardından Türk topraklarının yolunu tutar. Yegane amacı savaşta bir daha haber alamadığı 3 oğlunun izini bulmaktır… Yönetmenliğini ünlü oyuncu Russell Crowe’un üstlendiği filmin senaryosu ise Andrew Anastasios ve Andrew Knight ikilisine ait. Filmin oyuncu kadrosunda Crowe’un yanı sıra Olga Kurylenko ve Türk oyuncular Cem Yılmaz, Yılmaz Erdogan da yer alıyor.

 

Pasolini

 

Yönetmen: Abel Ferrara

Senaryo: Maurizio Braucci

Oyuncular: Willem Dafoe, Ninetto Davoli, Riccardo Scamarcio

 

Konu: Film, 1975 yılında hayatını kaybeden usta yönetmen Pier Paolo Pasolini’nin son günlerini ve ardında şüphe yaratan ölümünü ele alıyor. Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali kapsamında gerçekleştiren filmde Pasolini’ye hayat veren oyuncu Willem Dafoe. Oyuncu kadrosunda Dafoe’ye Maria de Medeiros, Riccardo Scamarcio ve Giada Colagrande gibi isimler eşlik ediyor.

 

Exodus: Tanrılar ve Krallar

 

Yönetmen: Ridley Scott

Senaryo: Adam Cooper

Oyuncular: Christian Bale, Joel Edgerton, Aaron Paul

 

Konu: Ünlü yönetmen Ridley Scott’ın yönetmenliğini yaptığı film, Hz. Musa’nın hayatının önemli dönüm noktalarını konu ediniyor. Tevrat’ın bazı bölümlerinden esinlenerek yazılan hikaye, Musa’nın doğumu ve Mısır kraliyet ailesi tarafından evlat edilişiyle başlıyor. Sonrasında ise firavuna baş kaldırıp Mısır’da köle olarak çalıştırılan İbraniler’i serbest bırakılmasını sağlamasıyla başlayan ve ölümüne kadar geçen sürece odaklanıyor.

 

Jimmy’s Hall

 

Yönetmen: Ken Loach

Senaryo: Ken Loach

Oyuncular: Barry Ward, Simone Kirby, Andrew Scott

 

Konu: Aktivist Jimmy Gralton, yaşadığı kasabada açtığı ‘salon’la ifade özgürlüğünün imkansız olduğu bir dönemde, çevre halkın bir araya gelip çeşitli konular üzerinde tartışabileceği, öğrenebileceği, kendilerini ifade edebileceği bir ortam yaratmış olur. Giderek popülerliği artan bu mekan, başta Katolik Kilisesi olmak üzere bazı çevrelerin tepki ve sansürüyle karşılaşır. Jimmy Gralton bu nedenle hayatının on yılını Amerika’da sürgünde geçirir ve 1932 yılında evine geri döndüğünde farklı bir irlanda’yla karşılaşır.

 

The Captive

 

Yönetmen: Atom Egoyan

Senaryo: Atom Egoyan

Oyuncular: Ryan Reynolds, Rosario Dawson, Scott Speedman

 

Konu: Küçük kızı kaçırılan bir baba, onu canlı olarak kurtarmak için kızını kaçıranların izini sürer… Yönetmenliğini Atom Egoyan’ın üstlendiği ve senaryosunu David Fraser ile beraber kaleme aldığı gerilim dolu filmin başrolünde Ryan Reynolds yer alırken kadroda ayrıca Scott Speedman ve Rosario Dawson gibi isimler yer alıyor.

 

Kuzu

 

Yönetmen: Kutluğ Ataman

Senaryo: Kutluğ Ataman

Oyuncular: Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Nursel Köse

 

Konu: Doğu Anadolu’da bir köyde yaşayan 27 yaşındaki Medine, beş yaşındaki oğlu Mert’in sünneti şerefine vereceği yemek için kuzu kesmek zorundadır. Ne var ki gerekli olan parayı bir türlü denkleştiremez. Bütün aile bir olup çalışması gerektiğini söyleyen Medine’nin bu halleri kocası İsmail’i endişelendirmektedir. Mert’in ablası Vicdan ise tüm ilginin Mert’e geçmiş olmasından dolayı kıskançlık nöbetleri geçirirken, Mert’i eğer kuzu bulamazlarsa kendini kurban edeceklerine inandırır.

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.