Türk korku sinemasının duayeni Hasan Karacadağ’ın yeni filmi Dabbe 5: Zehr-i Cin korkmayı seven izleyiciyi bile zorlayacak bir yapım.

Türk korku sineması yönetmen Hasan karacadağ öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılabilir. Öncesi için o kadar az örnek var ki neredeyse yok bile denilebilir. Japonya’da sinema eğitimini alan ve 2005 yılında ilk Dabbe filmiyle karşımıza çıkan Karacadağ sinemamızda yadsınamaz bir akım yaratmış oldu. Dabbe filmi İslami bir bakış açısıyla korku filmlerine yeni bir soluk getirdi. Yurt dışında Exorcist ile zirve yapan şeytan çıkarma hikayeleri Karacadağ’ın sayesinde cin çarpması ve cin çıkarma gibi konularla sinemamıza uyarlanmış oldu. Bu hafta beşinci Dabbe’yi seyredeceksiniz. Ben korku filmi seyredemem. Bir sinema eleştirmeni olarak korku filmlerini seyredememek garip olabilir. Ama korkmaktan hoşlanmıyorum. Böyle rahatsız olacağım bir duruma da girmek istemiyorum. İlk Dabbe filmi geldiğinde açıkçası bir türk yapımından çok fazla korkmayacağımı düşünerek gitmiştim. Fakat öyle olmadığını gördüm. Bundan sonra gelen filmlere ise daha dikkatli olarak gittim. Ama bundan sonra artık Hasan Karacadağ filmlerine gitmeme kararı aldım. Bu Karacadağ’ın başarısızlığından değil tam tersine seydemeyeceğim kadar korkunç filmler çekmesinden dolayı alınmış bir karar. Özellikle bu hafta vizyona giren Zehr-I Cin tam bir felaket benim için. Seyretmeme imkan yok bu filmi. Özellikle konusunun gerçek bir hikayeden uyarlandığı iddiası daha da rahatsızlık duymama sebep oluyor. Kısaca filmin konusunu size anlatayım. Kocası Ömer’le mutlu bir hayat sürmekte olan Dilek için sakin ve sıradan geçen aydınlık günler, cehennem fırtınalarının gölgelerine gizlenmiş adı anılmaz cinnilerin ani bir saldırısıyla kararır. Herşey Dilek’in bir rüyasıyla başlar. Bu rüyada Belirsiz suretler şeytana dair bir takım sırları Dilek’in kulağına fısıldadıktan sonra ona musallat olurlar . Kocası Ömer rüyayı Dilek’in birkaç gün önce yaşadığı bir hırsızlık olayının psikolojik yansıması olarak görse de, Dilek kendisine git gide yaklaşan ve habis fısıltılarla onu bilinmez bir aleme doğru sürükleyen bu cinnileri artık hissetmeye başlamıştır. Korku şiddete dönüşmeye ve Dilek bedeninin kontrolünü kaybetmeye başlayınca, Cinler alemiyle ilgili ilim sahibi bir kişi olan Bitlis’li Belkıs Hoca’dan yardım almaya başlarlar. Kendine has yöntemlerle cinlerle temas kurabilen Belkıs Hoca, karşılaştığı bu vakanın tarihteki en korkunç bir cin kabilesiyle ilgili olduğunu anlayınca şok geçirir. Rüyalar yoluyla insan kanına giren ve orada bir zehir gibi dolanan bu cin kabilesini, musallat oldukları ruhlardan uzaklaştırmak neredeyse imkansızdır! Zaman, Dilek için karanlık bir boyutun tesiri altına girdikçe, çaresizlik yerini teslimiyete bırakacak mıdır? İyi bir hayat süren, sıradan bir insanın geçmişindeki karanlık anlar, geleceğini nasıl lanetler? Kana hükmeden zehr-i cin ve şeytanın en kindar kabilesi Dilek’in ruhunu neden kemirmektedir? Bu soruların cevabını öğrenmek için filmi seyretmek gerekiyor. Bu cesarete sahip olan buyursun seyretsin.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Hasan Karacadağ
Senarist: Hasan Karacadağ
Oyuncular: Nil Günal Çakıroğlu, Ümit Bülent Dinçer, Sultan Köroğlu Kılıç, Emir Özbek, Pelin Acar
Yapım: 2014, Türkiye

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.