Sinema dünyasının heyecanla beklediği 21. Altın Koza Film Festivali kapsamında yapılacak, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın finalistleri belli oldu. Yarışmaya başvuru yapan 45 eserden, 12’si jüri önüne çıkmaya hak kazandı. ‘En İyi Film’ seçilecek eser, 350.000 TL’lik ödülün sahibi olacak.

15 – 21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 21. Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak finalistler belli oldu. Her yıl yoğun ilgiyle karşılaşan yarışmaya başvuran 45 filmden, 12 tanesi jüri önüne çıkacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festival kapsamında gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın finalistlerine başarılar dilerken, Adana’nın sinemamıza verdiği desteğin artarak devam edeceğini belirtti.

Altın Koza’da yarışacak eserler şöyle;
Balık – Derviş Zaim
Beni Sen Anlat – Mahur Özmen
Deniz Seviyesi – Nisan Dağ, Esra Saydam
Firak – Halil Özer
Gittiler: Sair ve Meçhul – Kenan Korkmaz
İçimdeki Balık – Ertan Velimatti Alagöz
Neden Tarkovski Olamıyorum? – Murat Düzgünoğlu
Nergis Hanım – Görkem Şarkan
Silsile – Ozan Açıktan
Toz Ruhu – Nesimi Yetik
Yağmur – Kıyamet Çiçeği – Onur Aydın
Yola Çıkmak – Evren Erdem

Finalist filmlerden 7 tanesi ilk film olarak karşımıza çıkıyor. Filmlerden 8 tanesinin Türkiye prömiyeri ise, yine festival kapsamında gerçekleştirilecek.

SONUÇLAR 20 EYLÜL’DE BELLİ OLACAK
En İyi Film seçilecek eserin 350.000 TL’lik ödülün sahibi olacağı yarışmanın sonuçları 20 Eylül gecesi yapılacak Kapanış Töreni’nde belli olacak.

Ulusal Öğrenci ve Akdeniz Ülkeleri Kıs Film Yarışması

15 Eylül’de başlayacak Altın Koza Film Festivali’nde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın yanı sıra Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması düzenlenecek. Özel gösterimler, söyleşiler, sergiler ve atölye çalışmaları ise yine festival haftası boyunca sanatseverleri bekleyen diğer etkinlikler olacak.
Ülkemizdeki güzel sanatlar ve iletişim fakültelerine devam eden öğrencilerin katılabildiği yarışmada filmler; kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma dallarında değerlendiriliyor. Her kategoride en iyi film seçilen esere, 7.500 TL tutarında akçeli ödül veriliyor. Yarışmaya katılan genç sinemacılar festival tarihlerinde Adana da konuk edilerek sektörün profesyonelleriyle bir araya gelme fırsatı yakalıyorlar.

Ön değerlendirme kurulunda; sinema yazarı Senem Erdine, yönetmenler Mehmet Güleryüz ve Ahmet Sönmez’in görev yaptığı yarışmanın finalistleri şöyle:

Kurmaca dalında yarışacak filmler:
Saç – Ümit Tayam – Ege Üniversitesi
Bir Maç Günlüğü – Deniz Özden – Beykent Üniversitesi

Re – Efe Can Yıldız – Anadolu Üniversitesi
Dayımın Evi – Şerif Polat – Mersin Üniversitesi

Mahalle Kahvesi – Ali Tansu Turhan – Bahçeşehir Üniversitesi
Perperok – Mert Daş – Akdeniz Üniversitesi
Tatmin – Mahmut Telci- Marmara Üniversitesi
Çapulcu Bahçesi – Sertaç Koyuncu – 9 Eylül Üniversitesi
Cafe de’ Kitap – Emrah Cevher -Mersin Üniversitesi
Pencere – Arzu Selime Sezer -Marmara Üniversitesi
Belgesel dalda yarışacak filmler:
Anadolu’nun Çatısında-Abdullah Mücahit Birol-Engin Uğan-Ege Üniversitesi
Kar Tutan Çocuklar -Mustafa Koçoğlu-İstanbul Üniversitesi
Benden Önce-Mehmet Emre Gül-Selçuk Üniversitesi
Çirok-Muhammet Beyazdağ            -Akdeniz Üniversitesi
Kara-Umut Biçici-Selçuk Üniversitesi
Çafi-Savaş Yavuz-Selçuk Üniversitesi
Karapol-Melih Kundakçıoğlu – Bahçeşehir Üniversitesi
Debbağ – Sadık Coşkun Akbaş – Onur Eğri – Şenay Yetüt- Çiğdem Coşkun-Gaziantep Üniversitesi
Canlandırma dalında yarışacak filmler:
Merdivenler –            Serdar Çotuk, Buğra Uğur Sofu -Dumlupınar Üniversitesi
Durak            – Buğra Uğur Sofu, Serdar Çotuk -Dumlupınar Üniversitesi
Haykırışa Serzeniş – Metin Vatansever – Anadolu Üniversitesi
Öz – Oğuz Çağrı Kara -Selçuk Üniversitesi
Oksijen -Murat Kılıç – Anadolu Üniversitesi
Salkım Söğüt -Ethem Onur Bilgiç – Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi
Deneysel dalında yarışacak filmler:
O2 (Oksijen)-Naci Anıl Konya-Selçuk Üniversitesi
Gölgenin Kanatları-Başak Ulusoy-9 Eylül Üniversitesi
Evcilik            -Ezgi Büşra Çınar-Akdeniz Üniversitesi
Mısır-Emre Tanrıseven-9 Eylül Üniversitesi
Rea-Kerem Akbaş-Ege Üniversitesi

Tatlı Rüyalar Şirketi-Adil Giray Çapan-Ege Üniversitesi

 

Orhan Kemal Altın Koza’da anılıyor…

Koza Film Festivali’nde anılıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 – 21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival kapsamında, edebiyatçının eserlerinden uyarlanan filmler izleyiciyle buluşacak. Yine Orhan Kemal eserlerinden uyarlanan filmlerin afişlerinden ve set fotoğraflarından oluşan bir sergi de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

 

 

Sinema – edebiyat ilişkisi Altın Koza’da…

Yüzüncü yılını kutlayan Türk Sineması’nın edebiyatla ilişkisi, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 – 21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek, 21. Altın Koza Film Festivali’nde masaya yatırılacak.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 15 – 21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 21. Altın Koza Film Festivali kapsamında, Türk Sineması’nın yüzyıllık öyküsünde sinema ve edebiyat ilişkisinin yazar Yekta Kopan moderatörlüğünde konuşulacağını söyledi. Başkan Sözlü, “Özellikle dünya çapında ünlü edebiyatçılarıyla tanınan Adana’da gerçekleşen festivalimiz, sinemamızın yüzüncü yıl kutlamaları çerçevesinde özel bir söyleşiye sahne olacak, tüm sanatseverleri bekliyoruz” dedi.

 

Oturumların konuşmacılarından biri, polisiye edebiyatımıza farklı bir soluk getiren yazar Ahmet Ümit olacak. Kendi eserleri de sinemaya uyarlanan Ümit, “Türk Sineması’nın Polisiye Edebiyatla İlişkisi” başlıklı konuşmasında geçmişten günümüze sinemamızın polisiye edebiyatla buluşmalarını derinlemesine analiz edecek.

 

Oturumların bir diğer katılımcısı yazar ve senarist Osman Şahin ise “Türk Sineması Edebiyatımızdan Nasıl Beslendi?” başlıklı oturumda, sinemamızın edebiyattan nasıl esinlendiğine ilişkin düşüncelerini dinleyicilerle paylaşacak.

 

“Yeni Türk Sineması ile Yeni Türk Edebiyatının İlişkisi” konusunda konuşacak yazar Hakan Günday, sinema-edebiyat yakınlaşmasını günümüz edebiyatı ve sineması özelinde tartışacak.

 

Adanalı gazeteci, yazar ve yapımcı Nebil Özgentürk ise “Adana’nın Türk Sinemasındaki Yeri” başlıklı oturumda, Çukurova’yı yazarları ve eserlerinin sinemaya sağladığı katkıya ilişkin görüşlerini paylaşacak.

 

18 Eylül Perşembe günü, saat 11.00-16.00 arasında Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşecek etkinlik kapsamında, yazarlar kitaplarını da imzalayacaklar.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.