Sonunda Temmuz sayısını da gördük. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Temmuz, Ağustos ayını beraber çıkarıyoruz. Yani bundan sonra Eylül’de görüşeceğiz.

Dergimizde yenilikler bitmiyor. Öncelikle aramıza yeni kalemler katıldı. Didem Peker Başaran Türk sinemasının ünlü yönetmenlerini odağına alacak. Bundan sonra her sayımızda bir yönetmenimizi onun usta kaleminden takip edeceğiz. İlk yazısını Yeşim Ustaoğlu için yazdı Didem. Dizi köşemizde ise bir görev değişikliği oldu Gizem Merve Kaboğlu görevi Nergiz Karadaş’a devretti. Nergiz de daha ilk sayıdan dergimizin bütün yükünü üstlendi. Ulan İstanbul inceleme yazısını tavsiye ederim. Uğur Polat ile yaptığı röportaj da dikkat çekici. Röportajlara gelmişken yaz sezonunda Türk filmi vizyona girmiyor biliyorsunuz, biz de setlere daldık. Çakallarla Dans 3’ün çekimlerinde Didem Balçın ile, Kanunsuzlar filminde ise 80’lerin karizmatik oyuncusu Zafer Atlı ile konuştuk. Hızımızı alamadık daha sete çıkmayan Aşık Veysel filminin başrol oyuncusu İnanç Konukçu’ya teybimizi uzattık. Ve geçen ay çektiği ilk kısa filmle Avrupa’nın tozunu atan Derya Durmaz konuğumuz oldu. Farklı bir röportaj oldu okumanızı öneririm. Dosyalara gelince bu ayın büyük bütçeli filmi Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti dolayısıyla Melis muhteşem bir dosya yaptı. Evrimin nasıl tersine çevrildiğini onun kaleminden izleyin. Bu ay vizyona giren İnce Buz, Kara Kömür filminden yola çıkarak dünya sinemasının ayaklanan coğrafyası Uzak Doğu’ya Halil İbrahim göz attı. Hollywood’un sürekli arak yaptığı Uzak Doğu suç ve polisiye filmleri bu dosyada. Korku sineması da bu ay boş durmadı tabii. Murat Kızılca Occulus-Göz filminden yola çıkarak içinde ayna geçen korku filmlerini topladı. Entelektüelseniz günümüzde aktivizmin konu olduğu hiç bir şeye duyarsız kalamazsınız. Bu ay da böyle bir film vizyona giriyor. Night Moves, Utku Ögetürk’ün kalemine takıldı ve Utku Aktivist filmler dosyası yaptı. Egemen ise son dönemin en önemli erkek oyuncularından James McAvoy’u konu edindi. Drama, bilimkurgu, tarihi film hiç biri McAvoy’un elinden kurtulmuyor. Geçen ay kabuslarımızın ressamı Giger’ı kaybettik. Masis Giger’ın yarattığı korku yaratıklarını topladı. Tam bir sinefil dosyası. Episode köşemizde ise Şenay Tanrıvermiş Fargo’yu yazdı. Dirensinema’da Banu Gezi devriminin belgesellerine göz attı. Portreler, Kritikler, Vizyonlar, Pek Yakındalar ve daha neler neler. İyi okumalar.

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.