11 aylıkken kamera karşısına geçen bu ay da Adam Sandler ile Karışık Aile – Blended filminde seyredeceğimiz Drew Barrymore Hollywood’un bütün çirkin yüzünü yaşamış ama bu sınavdan sağlam çıkmış oyunculardan…

Drew Barrymore 1980’den beri Hollywood’ta var olmuş bir isim. Aslında kameralarla daha da önce tanışmış. Barrymore’un aile mesleği de diyebiliriz oyunculuk için. Dedesi, babası ve birçok akrabası da oyuncu sarışın yıldızın. İlk kez 11 aylıkken kamera karşısına geçmiş, bir köpek maması reklamında seçmeleri kazanmış bebek Barrymore. 1980’de Altered States filmiyle ilk filmini yapmış ve 7 yaşındayken E.T. de oynayıp o yaşta dünyaca ünlenmiş. Birçok yerde bu ün sonrasında içki ve alkole olan bağımlılığı yüzünden bir çöküş yaşadığı söyleniyor. Olayın tam da gerçeği böyle değil aslında. Barrymore doğduğu yıl annesi be babası ayrılmış. Aile zaten Hollywood’un içinde olan isimlerden kurulu. Hatta Drew Barrymore’un vaftiz babası Steven Spieelberg. Barrymore’un annesi o dönemde partilerin en sıkı takipçisiymiş. Büyük bir sorumluluk örneği gösterip bebeğini de bu partilere sürüklermiş. Bu yaşam biçimi E.T. den sonra daha da abarmış ve kızımız 9 yaşında içkiye, sigaraya başlamış daha sonra da kokaine. Kısacası ün yüzünden şımarmaya vakti olmamış çünkü bir annenin kurbanıymış. Daha sonra 14 yaşındayken biyografisini yazmış, tedavi olmuş, Barrymore trajediden kurtulmuş kurtulmasına ama bu dönemin kariyerinde hala etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü Drew Barrymore güzelliğinden daha çok kabiliyeti ve farklı tarzıyla kendini kanıtlamış bir isim. Hafif etine dolgun, sempatik bir yüz ve sıcacık bir gülümsemeyle onu tarif edebiliriz. Yoksa vamp bir kadın olduğunu söylemek çok zor. Ama yaşadığı trajediler, Playboy’a verdiği çıplak resimler ve daha bir çok olay onu olmadığı bir düzeye çıkarıyor. Zaten onun için Barrymore romantik komedilerin vazgeçilmez ismi. Özellikle Hugh Grant ile oynadığı Music and Lyrics ve Adam Sandler ile kotardığı 50 İlk Öpücük romantizmi sevenlerin unutamayacağı filmler. İşte bu ay vizyona girecek olan Blended’ta Barrymore yine Adam Sandler ile karşımıza gelecek.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.