Oscar tarihinin en küçük dördüncü adayı olan Abigail Breslin bu ay korku filmi Haunted ile karşımızda. Çocuk yıldız olduğu günleri geride bırakan Breslin 18 yaşın bütün güzelliği ve kendi kabiliyetiyle ayakta kalmaya çalışıyor…

Hollywood’un çocuk yıldızları artık genç kadın oyuncular oldular. Bunların en önemlilerinden biri de Abigail Breslin. İlk filmi Sins-İşaretler’deki rolüyle dikkatleri çeken o dönemin çocuk yıldızı Little Miss Sunshine-Küçük Gün Işığım filmiyle ise doruğa çıktı. Abigail Breslin filmde o kadar başarılıydı ki Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığını kaptı. Bu adaylıkla Oscar tarihinin en küçük dördüncü adayı oldu. Daha sonra da büyük bütçeli filmlerde Breslin’i seyretmeye başladık. Mesela Nims Island-Macera Adası, Zombieland gibi filmleri örnek verebiliriz. Küçük yıldız bunun yanı sıra My Sisters Keeper-Kız Kardeşimin Hikayesi gibi ağır dramlarda da başarıyla oynadı. İşte bu geniş yelpaze Abigail Breslin’i kendi jenerasyonunun en önemli oyuncularından biri haline getirdi. Bu yıl ise Oscar adayı Osage County filminde muhteşem kadın oyuncularla birlikte rol aldı. Meryl Streep, Julia Roberts, Juliette Lewis gibi oyuncuların yanında kendini hiç ezdirmedi. Üç yaşında kameralarla tanışan Breslin’in macerası devam ediyor. Bu ayda Hauted adlı korku filmiyle karşımıza çıkacak. Artık 18 yaşında olan güzel yıldız farklı bir kategoride. Eski çocuk yıldız günleri geride kaldı. Ergenlik, şöhret ve aile baskısı birçok çocuk yıldızın yok olmasına sebep oldu. Drew Barrymore’un yaşadıkları ortada. Onun için Breslin bütün başarısına rağmen çok kritik bir döneme girdi. Bakalım bu ağır yükü kaldırabilecek mi? Biz ondan yepyeni filmler ve sarsıntılı günleri geçiştireceği doğru tavırlar bekliyoruz. Çünkü gerçekten kendi neslinin en kabiliyetli oyuncularından.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.