kinopoisk.ru

Geçtiğimiz senenin en heyecan verici filmlerinden The Raid: Redemption’ın devam filmi The Raid 2: Berandal, ülkemizde 4 Nisan Cuma günü gösterime giriyor.

BEVERLY HILLS, CA–MARCH 13, 2014– Director Gareth Evans (seated) is photographed with actor Iko Uwais, during promotion of their new film “The Raid 2,” at the Beverly Wilshire Hotel, March 13, 2014. Uwais, born in Jakarta, Indonesia, practices the Indonesian traditional martial arts, Silat and also starred in Evans’ films, “Merantau,” in 2009 and “The Raid: Redemption,” in 2011. (Jay L. Clendenin / Los Angeles Times)

Gareth Evans’ın yönettiği Berandal’in oyuncu kadrosunda ilk filmin yıldızı Iko Uwais’in yanı sıra Tio Pakusadewo, Yayan Ruhian, Cecep Arif Rahman, Julie Estelle, Alex Abbad, Ryûhei Matsuda, Ken’ichi Endô ve Raiden Integra yer alıyor.

148 dakika gibi ağzımızın suyunu akıtan bir süreye sahip Berandal’in, dövüş filmi meraklılarınca sadece Nisan ayının değil, belki de 2014’ün en merakla beklenen filmlerinden biri olduğu muhakkak. Yönetmen Gareth Evans, Electric-Shadows sitesinden Rob Daniel’e yeni filmini anlattı. Biz de yeni filmde nelerle karşılaşacağımızın ilk ipuçlarını yönetmenin kendi ağzından sizlere aktarmak istedik. Keyifli okumalar!

“İlk filmden çok farklı bir film bu. Ana amacım ilkini tekrar ısıtıp sunmanın dışında bir şeyler yapmaktı. Sadece ambalajı değişmiş ama içeriği aynı bir devam filmi gördüğünüzde kendinize sorarsınız; elimizde zaten bu varken, neden daha farklı bir şeyler yapmıyorsun ki?

Raid evrenini daha da genişletmek istedim. The Raid’in sonunda sebepsizce ortaya atılmış gibi duran karakter isimleri var. Ama bu isimler devam filminde önemli bir rol oynuyorlar. Ana karakter Rama’dan Bunawa’yı bulması isteniyor çünkü o güvenilir bir polis. Burada filmde çok önemli bir yer kaplayan Bunawa ile tanışıyoruz.

The Raid’in kötü adamı Tama, Rama’ya şöyle demişti: “Reza’nın seni buraya benden para koparmak için gönderdiğini mi sanıyorsun? Seni buraya ölmen için gönderdi.” Şimdi Reza’nın kim olduğunu öğreneceğiz. Polis kuvvetlerinin üst kademeleri hakkında daha detaylı bilgiye sahip olacağız ve yolsuzluğun ne kadar büyüdüğünü göreceğiz.

Ayrıca iki film arasında sembolik bağlantılar da kurduk. Tama’nın The Raid’deki binayı kiraya vermesine müsaade eden adamın ofisinde benzer bir tablo var. Belki de ilk filmde Tama’nın ofisinde bulunanı da o hediye etmiştir.

Artık sadece tek bir binanın içinde değiliz. Sokaklara çıktık ve aksiyonu birbirinden farklı yerlere taşıdık. Ve artık daha fazla karakterimiz var. Devam filminin daha büyük bir bütünün parçası olmasını istedim.

Zaman akışı da daha farklı. İlk filmin tamamı bir gün içinde geçiyordu. Devam filmi üç, dört seneye yayılıyor.

The Raid 2’da bir araba takip sahnemiz de var. The Raid’de rol alan oyunculardan Joe Taslim, daha sonra Fast & Furious 6’te oynadı. Bana devamlı bu filmi beraber gidip sinemada görmemiz lazım diyip duruyordu. Ama ben “Siktir, şu anda bir araba takip sahnesi çekiyorum, dolayısıyla Fast 6’i görüp karşılaştırma yapmak istemiyorum.” dedim. Fast 6’de iki dakikadan daha az bir sürede altı arabayı bir tankla çarpıştırıyorlar. Benim zaten toplam altı arabam var ve hiçbirini o derece parçalama lüksüne sahip değilim.

Yani öyle arabaları döndürelim, çarpıştıralım ve kopup gidelim gibi mevzulara dalacak bir bütçemiz yoktu. Bu yüzden bir araba kazasının, arabanın içinde bulunan insana ne gibi etkileri olur sorusuna daha fazla odaklandık. Umarım bu bizim biraz daha fazla kendimizi göstermemize yardımcı olur çünkü bir ya da iki sahnede, normalde bir araba takip sahnesinde görmediğiniz şeyler göreceksiniz.

Bu sefer film hakkındaki düşünceler bölünecektir çünkü bazıları ilk filmin aynısını görmek istiyor. Ama umarım burada daha farklı, daha taze şeyler denemeye çalıştığımızı görenler de olur. Ve umarım yaptığımız şeyden mutlu olurlar.

Her şeye seyirci karar verecek. Bakalım göreceğiz!”

Kaynak: Electric-Shadows

Çeviri: Murat Kızılca

 

1971 Beylerbeyi, İstanbul doğumlu. 2008 yılında Öteki Sinema ekibine katıldı. 2012-2013 yılları arasında Popüler Sinema için vizyon filmleri yazdı. Kasım 2013’ten itibaren aylık online sinema dergisi CineDergi için Bilinmeyen isimli köşeyi hazırlıyor. Kasım 2014’ten beri aylık kültür sanat dergisi kargamecmua için sinema yazıları kaleme alıyor. Halen yazmaya devam ettiği Öteki Sinema’da bir yandan da editörlük görevini sürdürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.