İstanbul Film Festivali başladı, tabii heryerde listeler havalarda uçuşuyor. Yazarlarımızdan Utku Ögetürk de sizin için festivalin en iyi filmlerini seçti.

Onun yazısını okumadan tercihlerinizi yapmayın. Türk sinemasının 100. Yılı dolayısıyla her ay yaptığımız 100. Yıl listelerinde bu sefer en iyi erkek karakterleri seçtik. 13 yazarımızda kendileri için önemli olan 10’ar karakter yazdılar listelerine, en fazla oy alan ise Anayurt Oteli’nin Ceberret karakteri oldu. Muhsin Bey ve Züğürt Ağa filmlerindeki canlandırdığı karakterlerle listede iki defa geçen Şener Şen ise en başarılı isim oldu. Yazarlarımız o kadar farklı karakterler seçmişler ki her birinin listesine bakmanızı öneririm. Röportajlarımızda ise Bu ay vizyona girecek Lal filminin yönetmeni Semir Aslanyürek Yılmaz Güney’in hayatındaki yerini anlattı. Cennetten Kovulmak filminin yönetmeni Ferit Karahan ile filmde oynayan eşi Gülistan Acet Kürt filmleriyle ilgili düşüncelerini bizle paylaştılar. Daha önce vizyonda bir gün kalıp alelacele vizyondan çıkan ve bu ay yine vizyon alacak olan Kızım İçin filminin başrol oyuncusu Yetkin Dikinciler filmin hikayesini ve sinema sektöründeki duruşunu anlattı. Korku filmi Ammar geçen ay vizyona girdi. Ama gişedeki başarısından çok yurt dışında ilgiyle karşılandı. Biz de başrol oyuncuları Duygu Paracıkoğlu ve Ozan Akbaba ile bu başarı hikayesini konuştuk. Geçen ayın önemli filmlerinden Sadece Sen’in oyuncuları Belçim Bilgin ve İbrahim Çelikkol son konuklarımızdı, eğlenceli bir röportaj oldu. Dosyalarımız ise bu ayın gündemini tutuyor. Baskın 2 filminin yönetmeni Gareth Evans’ın röportajını Murat kızılca’nın kaleminden okuyacağız. Nuh filminin ayrıksı yönetmeni Daren Aronofsky Halil İbrahim’in odağındaydı. Aramıza yeni katılan Masis Üşenmez ise 2014’te vizyona girecek ve bizi korkutacak en iyi korku filmlerinin bir listesini yaptı. Egemen Tokatlıoğlu ise belki de en nefret edilen süper kahraman Kaptan Amerika’yı masaya yatırdı. Bu kadar korku, vahşet, kavga arasında Melis imdadımıza yetişti ve Audrey Tautou’nun izinden aşk filmlerine uzandı. CineDizi köşemiz ise bütün hızıyla hem de içeriğini geliştirerek yoluna devam ediyor. Gizem Merve Kaboğlu köşesinde Saklı Kalan dizisini anlattı. Pis Yedili dizisinin yakışıklısı Melih Selçuk ile de bir röportaj yaptı. Banu da bu sayıda dizilere el atıp Benim Hala Umudum Var dizisinin güzel kadını Pınar Göktaş ile konuştu. Yabancı dizileri takip eden arkadaşımız Şenay Tanrıvermiş ise efsane bir diziyi Episode köşesine taşıdı. True Dedective’in sırlarını sizin için araştırdı. Daha bir dolu şey var ama yazacak yer kalmadı. Size iyi okumalar…

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.