İnanılmaz Örümcek-Adam 2

Yönetmen: Marc Webb

Senaryo: Stan Lee, Alex Kurtzman, Steve Ditko

Oyuncular: Emma Stone, Jamie Foxx, Andrew Garfield, Paul Giamatti, Stan Lee

Konu: 2012’de büyük sükse yapan İnanılmaz Örümcek Adam’ın devam filmi olan The Amazing Spider-Man 2’de Peter Parker’ın işi hayli zor ve her günü yoğun. Zira Örümcek Adam olarak kötü adamların peşini bırakmıyor. Ama bir yandan da büyük aşkı Gwen’e zaman ayırmaya çalışıyor. Lise mezuniyeti ise henüz ufukta görünmüyor.

Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol

Yönetmen: Justin Chadwick

Senaryo: William Nicholson

Oyuncular: Idris Elba, Naomie Harris, Mark Elderkin, Robert Hobbs, Theo Landey

 

Konu: Mandela, henüz genç bir hukuk öğrencisiyken, politikaya duyduğu büyük ilginin sonucunda Güney Afrika’da demokrasinin en önde gelen savaşçılarından biri olur. 1964 yılında çarptırıldığı hapis cezasıyla birlikte kontrol altına alınsa da 27 yılın ardından özgürlüğüne kavuştuğunda mücadelesine devam eder. 1993 yılında Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Mandela, bir yıl sonra ülkenin ilk siyahi başkanı olarak göreve gelir.

 

Baskın 2

 

Yönetmen: Gareth Evans

Senaryo: Gareth Evans

Oyuncular: Iko Uwais, Yayan Ruhian, Julie Estelle, Kazuki Kitamura, Ryuhei Matsuda

 

Konu: Jakarta’nın şiddet ve suç dolu sokaklarına geri dönüyoruz! İlk filmdeki ‘baskın’ın ardından iki saat geçmiş ve Rama ailesini korumak için her şeyi riske atmıştır. Kurnazlığını ve savaş yeteneklerini kullanarak, polisin kovalamaya cesaret edemediği suç çetesinin içerisine sızmıştır. Ailesinin tamamen kurtulmasını sağlayacak olan şey ise bir kez daha kanlı savaşın ortasına atılmaktır. Bir kez daha yeni temaslarda bulunur ve polis departmanının içerisindeki yozlaşmayla karşılaşır.

 

Kaptan Amerika: Kış Askeri

 

Yönetmen: Anthony Russo, Joe Russo

Senaryo: Christopher Markus, Ed Brubaker

Oyuncular: Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Chris Evans, Cobie Smulders, Sebastian Stan

 

Konu: S.H.I.E.L.D. üyesi bir arkadaşı saldırıya uğrayınca Steve, dünyayı tehlikeye atan bir entrika ağının içine çekilir. Kara Dul (Black Widow) ile güçlerini birleştiren Kaptan Amerika, kendisini susturmak için gönderilen profesyonel katillerle savaşırken bir yandan da giderek genişleyen bir komployu ortaya çıkarmak için çabalamaktadır. Bu kötü niyetli oyunun foyası meydana çıkınca Kaptan Amerika ve Kara Dul yeni arkadaşları Falcon’dan yardım isterler.

 

Nuh: Büyük Tufan

Yönetmen: Darren Aronofsky

Senaryo: Darren Aronofsky

Oyuncular: Emma Watson, Russell Crowe, Anthony Hopkins, Jennifer Connelly, Logan Lerman

 

Konu: Ölümcül bir sel felaketi dünyadaki tüm yaşamı tehdit ettiğinde Hz. Nuh Tanrı’dan aldığı kutsal bir emir doğrultusunda bir gemi inşa etmeye başlar. Bu devasa gemiye her canlı türünden örnekleri alarak insan ve canlı hayatının devamlılığını emniyet altına alacaktır. Öncelikli amaçlarından bir diğeri de eşi Naamah ile oğulları Ham, Shem ve arkadaşı Ila’nın hayatlarını kurtarmaktır.

 

Rio 2

 

Yönetmen: Carlos Saldanha

Senaryo: Carlos Saldanha

Seslendirenler: Anne Hathaway, Jamie Foxx, Jesse Eisenberg, Leslie Mann, Jake T. Austin

 

Konu: Rio 2′de, Blu, Jewel ve üç çocuğunu sihirli bir şehirde harika bir ev hayatı yaşarken buluyoruz. Jewel çocuklara gerçek kuşlar gibi yaşamayı öğretmeye karar verince, ailenin Amazonlara gitmesi konusunda ısrarcı olur. Blu yeni komşularına alışmaya çalışırken, Jewel’ı ve çocukları vahşi dünyanın ellerinde kaybetmekten korkmaktadır

 

Hızlı ve Korkusuz

 

Yönetmen: Mukunda Michael Dewil

Senaryo: Mukunda Michael Dewil

Oyuncular: Paul Walker, Kate Tilley, Leyla Haidarian, Gys De Villiers, Tshepo Maseko

 

Konu: Gezgin bir yabancı, seyahate çıktığı şehirde bir araba kiralar. Fakat kimin olduğunu bilmediği bu araba yerel polisle başına büyük işler açacak, dahası yozlaşmış emniyet-güç ilişkilerini ortaya çıkartacaktır. Senaristliğini ve yönetmenliğini Mukunda Michael Dewil’ın üstlendiği gerilim türündeki filmin baş rolünde ise 2013 Aralık’ında hayatını kaybeden Paul Walker yer alıyor.

 

Pislik

 

Yönetmen: Jon S. Baird

Senaryo: Jon S. Baird

Oyuncular: James McAvoy, Imogen Poots, Brendan Gleeson, Jamie Bell, Alan Cumming

 

Konu: Bipolar ve bağnaz yapılı bir uyuşturucu bağımlısı polis, kendi yoluna dair türlü manipulasyonlarla işlerini elinde tutmaya çalışır. Festival mevsimince promosyonunu güvence altına almaya gayret eder. Esas istediği ve amacı olan şey ise karısı ve kızını yeniden kazanabilmektir.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.