Tolga Örnek’le röportaj yaparken her filminiz farklı bir yorumla karşımıza çıkıyor demiştim, o da herkes bana bunu söylüyor, deniyorum sadece demişti. Evet deneyen bir yönetmen kendisi. Belgeselle başlayan sinema dilini Kaybedenler Kulübü gibi fenomen olmuş bir radyo programının iki farklı kafasına kadar uzandırmayı başardı. Hep belli bir düzeyi oldu işlerinin ama genelde popüler bir sinema algısı yaratmaya çalıştı. Devrim Arabaları ve keza Kaybedenler Kulübü belki bu işlerin dışındadır derken Senin Hikayen geldi…

Son yıllarda artan şehirli insanın dertleri çokça sinemaya girmeye başladı. Özcan Deniz’in şehirli insan hikayeleri Su ve Ateş’le yarı feodal düzlemde devam ederken, Senin Hikayen daha çok kadın ve erkeğin toplum içindeki rolünü sorguluyor. Yani çiftler çocuk sahibi olmaya karar verirse neler kaybeder neler kazanır.

Tabii bir de hikayenin modern kadın ve erkeğin dışında babaanne ve dede modu var ki, o çatışmayı iyi kurmuş Örnek. Onun dışında Esra’nın çocuk sahibi olmaya karar verme hikayesi, onu uzatması ve hayata ilişkin tüm sorgulamaları bir anda yaşaması bana film büyük laflar ediyormuş gibi geldi açıkçası. Ya da Hakan’ın sarsaklıkları… Bir çifti çocuk sahibi olmaya karar vermelerinden, oluncaya kadar süreci kapsayan filmde en sevdiğim şeylerden birisi de babaanne karakteriyle Nevra Serezli bence. En gerçek, en sıcak karakter oymuş gibi geldi bana. O yüzden onu mutlu etmek için seferber olunana bir film hali de var yapımda. Neyse ki bazı filmler gibi mutlulukla kesilen dram fazlaca trajik tutulmuyor herkes payına düşeni alıyor hikaye içinde. Hatta mizah unsuru da çiftlerin büyük kararı atlattıktan sonra epey yardımcısı oluyor.

Senin Hikayen kadın ve erkek arasındaki durumları samimiyetle anlatmaya soyunuyor, çiftin cinsel durumları da yansıyor perdeye, çocuk olduktan sonraki çileleri de. Bu anlamda derdini iyi anlatmış diyebiliriz ama yine de film seyirci üzerinde pek cazibesine olduğuna inandıramıyor, öyle akıp geçen bir hikaye gibi duruyor.

Timuçin Esen’i sonuçta karizmatik hallerinin dışında izliyoruz, keyifli hallerine tanıklık ediyoruz, Selma Ergeç’i de böyle bir rolde görmedik sanki, yani mutlu ve sıradan hayatın dertleri içinde demek istiyorum. Senin Hikayen herkesin kendisinden bir parça bulacağı, daha çok şehir insanına odaklı bir film. Aşk ve aşk dertlerinden çok bir sonraki aşamaya odaklanıyor. Çocuk yapmaya kalkışırsanız ne olur diye soruyor ve cevabını da naif bir biçimde veriyor… Belki bir parça senin bedenin, senin kararın demeye getiriyor olabilir bir yerlerden!

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, 'Çevremi Seviyorum' adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com'un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı. Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.