Ben bu mesleğe başladığımdan beri Türk sineması hep bir ivme kazandı. Her yıl bir öncekinden daha fazla film çekildi. Ama bu ay gibisini ben meslek hayatımda yaşamadım, 17 Türk filmi.

Aralık ayında bizim bildiğimiz 17 tane Türk filmi vizyona girecek. Tabii belki Hasan Karacadağ arada bir film daha sokarsa bu sayı artabilir. Şaka şaka Karacadağ’dan en azından bu ay bir film beklemiyoruz. 2013’ün bu son ayında geride kalan ayları Merve Genç çok güzel bir almanak ile bize hatırlattı. Sineyorum köşesinde 2013’te neler yaşandı, kimleri kaybettik, hangi filmler ödüle uçtu bu yazıda bulabilirsiniz. Hazır Hasan Karacadağ demişken hemen dosyalarımızı söyleyelim. Utku Ögetürk Filmlovers köşesinde Türk sinemasındaki korku filmleri furyasını yazdı. Halil İbrahim Sağlam ise Sinefil Defteri köşesinde Tamam mıyız’dan yola çıkarak Çağan Irmak sinemasını konu etti. Egemen Tokatlıoğlu ise Karartma köşesinde Modern Zamanların Korku Ustası : James Wan’la bizi tanıştırıyor. Uzak doğu yazarlarımızı etkilemeye devam ediyor çünkü Murat Kızılca’da Bilinmeyen köşesinde Güney Koreli yönetmen Joon-ho Bong’u odağına aldı. Dergimizin önemli yazarlarından Aysun Akıncı Yüksel Türk sinemasındaki erkek saplantısını sayfalara taşıdı, Erkek Tarafı Testosteron onun da sabrını zorlamış anlaşılan. Melis Zararsız ise Melissinema’da François Ozon’un son filminden yola çıkarak yönetmenin sinemasını yazdı. Bu arada Ozon’un son filmi Jeune&Jolie’nin başrol oyuncusu Marine Vacht hem perdedeki performansıyla hem de resimleriyle bizim yüreğimizi uçurdu diyebiliriz. Hemen röportajlara dönelim. Bu ay 17 film olunca biz de röportaj çılgınlığına uğradık. Ama belirli bir sayıda tutmak için birçok röportajımızı da kullanamadık. Bu ay vizyona giren Senin Hikayen’in yönetmeni Tolga Örnek ve güzel yıldızı Selma Ergeç ile keyifli bir sohbet yaptık. Hemen arkasından İstanbul Film Festivali’nde izleyiciyle buluşan ve bu ay da vizyona girecek olan Özür Dilerim filminin başrol oyuncusu, aynı zamanda yapımcısı Güven Kıraç konuşmak için bizi seçen ünlü isimler arasında. Türk sinemasında müzikal hem de dans ağırlıklı müzikal komedi deyince Hö diyen bizler Mc Dandik filmiyle bu türlede tanıştık. Filmin herşeyi Ragga Oktay çok güzel bir röportaj verdi bize. Vizyona girmesi yılan hikayesine dönen Ferah Feza’da son anda bir karışıklık olmazsa vizyonda. Filmin yönetmeni Elif Refiğ Cinedergi’ye konuştu. Dizi köşemizde ise Gizem merve Kaboğlu bizi uçurdu. Aramızda Kalsın dizisinin oyuncusu Gamze Karaduman ile röportaj yaptı. Gizem köşesinde de Bugünün Saraylısı dizisini odağına aldı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Fırat Sayıcı, Alper Turgut, Banu Bozdemir hepsinin yazıları ve emekleri var bu dergide ama yerim kalmadı. Size iyi okumalar…

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.