Kasım ayı sezonun sıkışmaya başladığı dönemdir. Her hafta birkaç Türk filmi, bağımsız yabancı filmler veya büyük bütçeli Hollywood yapımları dolar vizyona. Böyle olunca da bize çok iş çıkar tabii.

Lafı hiç dolaştırmadan dergimizde hangi röportajlar var onunla başlayalım. Öncelikle Hint filmi Black’in uyarlaması olan Benim Dünyam’ın bütün yıldız isimleriyle Merve Genç konuştu, Uğur Yücel, Beren Saat, Ayça Bingöl, Hazal Ergüçlü, Turgay Kantürk hepsi Merve’ye başka yerde duymadıklarınızı söylediler. Ben ise iki röportaj yaptım, Aşk Ağlatır filminin yönetmeni Mehmet Taşdiken, başrol uyancuları Ceyda Ateş, Melih Selçuk sorularımı cevaplandırdı. Hemen ardından ise Antalya film festivalinde gerekli ilgiyi görmediğini düşündüğüm Sev Beni filminin yönetmen çifti Mehmet Bahadır Er, Maryna Er Gorbach ve başrol oyuncusu Viktoria Spesivtzeva ile önemli bir sohbet yaptık. Ukrayna’daki kadınların ve Türkiye’deki erkeklerin sevgisizliğinden kaynaklanan çarpıklığı masaya yatırdık. Dergimizde bir yeniliğe gittik. Artık çok önemli kalemler kendi köşelerinde gündemde olan konuları kendi tarzlarıyla işleyecekler. Kadromuzu size saymalıyım çünkü yeni isimler katıldı. Beyaz Perde’nin editörü Melis Zararsız MELİSİNEMA, Utku Ögetürk FILMLOVERS, Murat Kızılca BİLİNMEYEN, Başak Bıçak SİNEMANIN TARİHİ, Aysun Akıncı Yüksel JOKER, Egemen Tokatlıoğlu KARANLIK, Halil İbrahim Sağlam GENÇ BAKIŞ ve Esra Başak Narin SİNEMASAL köşelerinde büyülü yazılarıyla sizlerle olacak. Tabii eski ustalar da yazılarına devam ediyorlar, Banu Bozdemir, Alper Turgut, Gizem Kaboğlu hap bizim kadromuzdalar. Arada ben de bir iki şey attıracağım J. Vizyonlar, pekyakında, festival dünyası, portre sayfaları ve birçok konu da dergimizin içinde bulunmakta. Susmayan Köşe, Murat Tolga Şen ise bizden biraz izin aldı, iş yoğunluğu yüzünden biraz susacak. Ama daha gür bir sesle yine sinema dünyası üzerine yazılarına daha sonra devam edecek. 6 yıllık dergimiz kendi içinde yaptığı yenilikler ile hala genç kalıyor. İhtiyar delikanlının sizi eğlendirmesi ve düşündürmesi ümidiyle, iyi okumalar.

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.