Modern bir Keloğlan masalı olarak lanse edilen Zengin Kız Fakir Oğlan, bilindik bir aşk hikâyesini komediyle harmanlıyor…

Sıradan bir banka çalışanı olan, Ufuk Özkan’ın (Nurhan) zengin bir aileye damat adayı olması ve kızlarını canından çok seven baba Hüseyin Avni Danyal’ın (Kemal) ise onu kızına layık görmemesi üzerine olaylar gelişiyor.

Başrollerinde, Hüseyin Avni Danyal, Ayda Aksel, Ufuk Özkan, Ecem Özkaya, Mahir İpek, Şeyla Halis, Kemal Kuruçay ve Gözde Okur yer alıyor. Daha birçok tanınmış simanın yer aldığı komedi dizisinin yapımcısı Birol Güven.

Çekimlerin yapıldığı Darıca’da oyuncularla konuştum. Bakalım yeni sezonda ne gibi sürprizle olacak.

ECEM ÖZKAYA

“Babalar kızlarına güvenmeli”

 “Zengiz Kız Fakir Oğlan” ikinci sezonuna girdi…

Bu dizide yer almamda Birol Güven’in çok etkisi var. Onu çok seviyorum ve güveniyorum. Bir de kadrosu çok güçlü. Ekibin çekimin ilk gününden itibariyle birbiriyle uyumu çok iyiydi. Çok doğru bir proje de yer alıyorum bu yüzden mutluyum. Çok candan çok yüreği gönlü açık insanlar. Çünkü aksiyle karşılaştığım için biliyorum. İnşallah daha çok sezonlar görürüz.

İffet dizisinde tanındınız… Neler değişti o günden bugüne?

İffet’te, hikâyem bittiği için ayrıldım. Zaten hemen ardından “Zengin Kız Fakir Oğlan” dizisine başladım. Faruk Teber’den çok şey öğrendim. Onunla çalıştığım için çok mutluyum. İffet gibi dram bir hikâyeden sonra komedi dizisi yapmak bana çok iyi geldi. Her set benim için yeni bir deneyim. Usta oyuncularla çalışma fırsatım oldu. İlk başrolüm. Birçok şey değişti. Her gün yeni şeyler öğreniyorum. Kendimi geliştiriyorum.

Biricik karakterini canlandırıyorsunuz. Biraz anlatır mısınız?

Biricik, Annesinin boncuğu, babası içinde iki kızı da çok kıymetli. Evde ki doğrucu başı diyebiliriz. Dediği dediktir. Ablasının kurduğu oyunları çözer ve bozar. Ablası Rüya ile ilişkilere bakışları çok farklı. Biricik, daha duygularımla hareket ediyor. Rüya’nın hayata bakışı daha para ve mantıksal üzerine kurulu. Biricik ayrıca kocası Nurhan’a deli gibi âşık.

Biricik nasıl bir âşık?

Kocası Nurhan, çok iyi kalpli ve biraz onun aşkına âşık bir karakter Biricik. Çevresinde ki hiçbir erkeğe benzemiyor. Farklı biri. Onun için ilgisini çekti. Yalanı sevmez. Aşk’ta sadakate çok önem verir. Biricik ailesiyle Nurhan arasındaki tek denge.

Oynadığınız karaktere benzer yönleriniz var mı?

Biricikle ecem arasında benzerlikler var. Ben evlenmeden önce ailemle yaşıyordum. Ev işleriyle işte temizlik yemek yapmak filan hiç ilgilenmiyordum. Biricik’te öyle. Ecem olarak bunları toparladım. Biricik biraz sıkıntı çekiyor.

Eşinizle ‘Cümbür Cemaat Aile’ dizisinin setinde tanıştınız. İlişkiniz nasıl evliliğe dönüştü? 

Makyaj odasında denk geldik bir gün. Havadan sudan konuşurken benim dinlediğim Beyrut müziğine takıldı. Sohbet oradan açıldı. O akşam bir şeyler içmeye gittik. Devamı geldi. Fikirleri ve bakışı… İçini açıp bakınca da hakikaten çok dolu ve çok iyi bir oyuncu. Mustafa’ya evlilik teklifinde bulunan da ben oldum. Önce çok şaşırdı. Sonra bu sürecin tadını çıkardık.

Eşiniz Mustafa Üstündağ ile yeniden kamera karşısına geçmek ister misiniz?

Eşimle sinema filminde beraber oynamak istiyorum ama buna daha zaman var. Öyle bir proje olmalı ki buna deymeli. Zaten aynı işin içinde bir kere olduk ve sonunda da evlendik. Çok iyi bir iletişimiz var ve çok mutluyum bundan. Mustafa evde hocalık yapıyor bana. Çok soru soruyorum ona sürekli film seyrediyoruz.

Dizinin vermek istediği mesaj nedir?

Kız babalarına diyebilirim ki kızlarınıza güvenin onların karşısına çıkan erkeği beraber tanımaya çalışın. Bu çok önemli. Yalan söylemeye teşvik etmesinler. Dizinin de kendi içinde mesajı var zaten Zengin kız fakir oğlan her şey den önce her insanın dokuz ay anne karnında olduğu kimsenin kimseden bir farkı olmadığı, gerçek bir sevgide paranın çokta önemli olmadığı bir şey anlatılıyor. Aşksa zaten sınır tanımıyor.

UFUK ÖZKAN

Çekimleriniz nasıl geçiyor?

Çekimlerimizin çoğu Darıca’da gerçekleşiyor. Hikâyemiz zengin bir kızla fakir bir oğlanın aşkını anlatıyor. Aslında bir keloğlan hikâyesi.

Nurhan’ı anlatır mısınız nasıl bir karakter?

Nurhan bir takım şansızlıkları var. Sakarlıkları var. Ne kadar iyi niyetli de olsa elini bulaştırdığı her şeyi sakarlıklarından dolayı mahvedebiliyor. Mesela bu eve tanıştırılmak üzere geliyor ama evin bir şekilde altını üstüne getiriyor. Evin damadı ama kayınbabası nefret ediyor. Yeşilçam havasında dizi çekiyoruz.

Oynadığınız karakterle benzer yönleriniz nelerdir?

Cevahir ile Nurhan arasında çok fark var. Cevahir günü kurtarmaya çalışırken her yeri patlatan tusunami etkisi yaratan deli dolu bir karakterdi. Nurhan ise daha içine kapalı daha disiplinli daha çalışkan ve terbiyeli tek kusuru var sakar olması. Ama halen insanlar sokakta zengin kız fakir cevahir diyorlar.

Diziniz neden bu kadar ilgi gördü?

Mint yapımın geçmişi istikrarı ve senaryosudur. Bu dizide oynamamın sebebi de budur.

Komedi projelerinin aranılan isimlerindensiniz?

Evet. Komedi oynamak kolay değil. Herkes dramda oynayabilir ama komedi denince durulmalı. Enerjin çok yüksek olmalı. Bu yüzden sürekli komedi projelerinde yer alıyorum.

MAHİR İPEK

Çekimler nasıl geçiyor?

Keyifli geçiyor çekimler. Son derce insani koşullarda ve iş saatlerinde dizimizi çekiyoruz. Şu ana kadar çalıştığım dizilerin içerinde çalışma şartları olarak en düzgün olan bir dizi olduğunu söyleyebilirim.

Karakterinizi anlatır mısınız?

Sarp; biraz hırslı, biraz üçkâğıtçı, parada gözü olan, kendi işi kötü gittiği için rüyamla beraber olmayı tercih eden, gözü hep dışarıda olan, evdeki ilişkileri tamamıyla samimiyetsizlik üzerine kurulmuş bir karakter. Aslında çeşitliliği olan renkli bir karakter. Bir oyuncunun oynamaktan zevk alabileceği bir karakter. Kayınbabasının gözüne girmek için yalakalıklar yapıyor. Bu bazen bizim sinirimizi bozuyor uzun süre gülmekten çekim yapamıyoruz. Toparlanmak için zaman gerekiyor.

Bacanağı Nurhan ile anlaşamıyor gibi…

Damatlar arasında bir çekişme olacak. Nurhan’ın gelmesi biraz huzursuzluk veriyor çünkü en sevilen damat o olmak istiyor. Ve beklentileri çok fazla. Onun ki sadece saf aşk, benim ki ise çıkar ve işleri kurtarma.

Dizinizin bu kadar sevilmesinin sebebi nedir?

Çok fazla dizi var Televizyonda ama Mint yapım genel bir çizgisi var ve bu çizgiyle de doğru orantılı bir izleyici kitlesi var. Bu dizide o kitleye hitap eden bir dizi. Biz zaten ilk bölümden itibaren çok fazla pozitif geri dönüş aldık. Bunun sebebi samimiyet.

Başka projeniz var mı?

Heberler devam ediyor. Ankara sanat tiyatrosundayım. Sezonun açılmasına az kaldı. Oyuncular sendikasına üyeyim. Bence o sendikanın kurulması da oyuncular için hayırlı olduğunu da düşünüyorum. Oyuncular bugüne kadar haklarını bilmeden yaşıyordu. Mehmet Ali Alabora çok çalışkan bir adam. Bütün dünyada ki sendikalar üzerine çok ciddi bir araştırma yaptı. Bunun üzerine yeni bir yapılanmanın içerisine girildi.

HÜSEYİN AVNİ DANYAL

Bu projeye neden evet dediniz?

Çok uzun yıllardır ağır adamlar ve ağır ağabeyler oynamaktan sıkıldım. Oynadığım karakterlere izleyici kimi zaman kötü adam dedi, ama bence kötü adam değil. Şartlar ya da zorunluluklar insanları o hale getirdiğinden her insanın öyle davranacağını düşündüğüm karakterler. Ben böyle bakıyorum olaya.

Şimdi sizi komedide izlemek ters köşe oldu…

Komedi de oynamak çok keyif verici. Komedi oynamayı özlemişim. Dizi de hem kız babası hem de Karadenizliyim. Gerçek hayatta da bir kızım var ve Karadenizliyim.

Baba olmak oyunculuktan zor mu?

Çocuklar için zor. Çünkü kız çocuğuna erkek çocuk gibi davranmıyorsunuz farklı davranıyorsunuz. Ama kız çocukları da belli bir yaştan sonra babaya daha düşkün oluyor. Çocukların gözünde dizideki baba biraz sert ve engelleyici ama benim açımdan tüm babaların yapması gereken çok normal bir davranış. Tabi birde Karadenizli asabiyeti var üzerinde.

Dizide Damatlarınıza zor anlar yaşatıyorsunuz…

Damatlar sevilmez çünkü kızını paylaştığın birisi. Büyük damat Sarp, yalakalıkta belli bir noktaya gelmiş. Her şeyi yapıyor. Nurhan ise sürekli olaylar yaratıyor. Al birini vur ötekisine.

Her rolde izledik sizi… Yapmak istediğiniz başka ne kaldı?

Oyuncu dediğin her role girmeli. Drama da oynadım ardında bu komedi dizisinde oynuyorum. Bu diziden sonra Keşke bir Müzikalde de oynayabilsem. Türkiye de hiç çekilmedi vestern . Çok aklım kalır keşke iyi bir vestern dizisi çekilse de oynasam. Ama uzunca bir süre ağır abi rollerini oynamayacağım. Çünkü bizim seyircinin çabuk kanıksaması ve çabuk yerleştirmesi var. Biraz daha bu rollerde oynasaydım. Hep akıllarında kötü ağır ağabey olarak kalabilirdim.

Zengin Kız Fakir Oğlan İçin ne söyleyebilirisiniz?

İkinci sezonu çekiyoruz.Güzel bir ekibiz. Hepsi çok yetenekli. Ve bu işe yansıyor pozitif bir enerjisi var. Hayatın yorgunluğu ağırlığı, acıları, kederleri arasında birazcık gülümsemek ve aile içerisinde gelişen komik olayları izlemek istiyorlarsa buyursunlar bizi izlesinler.

BUKET KAHRAMAN

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.