Bu ay dergimizi biraz geç yayına soktuk. Ama bunun nedeni hem Antalya Altın Portakal’ı beklememiz hem de kendi içimizde yaptığımız yenilikler.

Gelelim Antalya’ya Banu orada yaşananları yazdı sizin için. Durumun vahametini iyi özetledi. Bunun yanında herşey kötü değildi. Mesela En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Zeynep Çamcı yazarımız Gizem Merve Kaboğlu’nun kıskacından kurtulamadı. Ben de festivalin sürpriz filmi olan ve bu ay da vizyona girecek Üç Yol filminin güzel Hırvat yıldızı Kristina Krepela ile sohbet imkanı buldum. Bu ay vizyona giren bir başka film Benimle Oynarmısın filminin yönetmeni Aydın Bulut Banu’nun sorularını cevapladı. Gezi olaylarından sonra içine çekilen ama bizim çok sevdiğimiz oyunculardan Şebnem Sönmez ricamızı kırmadı ve sorularımızı cevapladı. Son filmi Sürgün İnek’teki rolü ve dönemimiz üzerine ilginç bir sohbet oldu. Son iki sayıdır çok değerli insanlar dergimizde yazmaya başladı. Geçen ay Esra Başak Narin’in ilk yazısını sizle paylaşmıştık bu sayıda da Hollywood’un kızdırılmaması gereken kadınlarını odağına almış Narin. Bu ay ise çok önemli bir ismi daha kadromuza kattık. Aysun Akıncı Yüksel artık yazılarıyla bizle beraber olacak. İki kadının aşkı üzerinden Mavi En Sıcak Renktir filmiyle kapıyı açıyor Aysun. Artık dergimizin gediklilerinden Başak Bıçak ise yine harika bir inceleme ile sayfalarımızda yerini aldı. Pasolini’den Il Decamon üzerine güzel bir yazı okunmak için sizi bekliyor. Popüler filmlerin modern kalemi Egemen Tokatlıoğlu ise korkunç bebek Chuky’e kafayı takmış. Biz de onun sayesinde eski korkularımızla yüzleştik. Portre sayfalarımızda ise Captain Philips ile Tom Hanks, Don Jon’daki kışkırtıcı rolüyle Scarlett Johansson yer alıyor. Tabii köşe yazarlarımızda bütün hızlarıyla tartışma yaratacak konulara el atmaya devam ediyorlar. Susmayan Köşe ile Murat Tolga Şen dizi izlemeyen benim gibi sinema yazarlarını kalemine sarmış. Tabii yazdıklarına katıldığımı söyleyemeyeceğim. Bu yazıdan sonra ilk tartışmasını benle yapacak J. Fırat Sayıcı ise sonunda bize geri döndü ve hem kritiği hem de Uzun Filmin Kısası köşesiyle dergimizdeki yerini aldı. CineDizi bölümümüz ise güçlenerek devam ediyor. Buket Kahraman Zengin Kız Fakir Oğlan oyuncularını, Gizem Merve Kaboğlu ise Aşkın Bedeli dizisi ni sayfalarına konuk ediyorlar. Gizem’in dizi severlerin büyük merakla takip ettiği köşesinde ise Medcezir dizisinin büyüsünün temellerine göz atıyoruz. İşportacı gibi oldum “Daha bitmediii” vizyondakiler, pekyakında ve birçok bölüm okunmak için sizi bekliyor. Önümüzdeki ay görüşmek üzere…

 

1967 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nü bitirdi. Erol Simavi Vakfı Gazetecilik Bursu'nu kazanıp iki yıllık eğitimden sonra Hürriyet Gazetesi'nde istihbarat muhabiri olarak mesleğe başladı. 1992 yılında Hürriyet Yazıişleri'ne geçti. 1993'te Spor Gazetesi'ni kuran grupta yer aldı. 1996'da Hürriyet Yazıişleri'ne döndü. 1999'da Star Gazetesi kuruluşunda bulunmak için Hürriyet'ten ayrıldı. 2000-2001 yıllarında Almanya'da Star Gazetesi'ni çıkaran grupta Yazıişleri Müdürlüğü yaptı. 2002'de Türkiye'ye dönüp Star Grubu'na bağlı olan ve yeniden yayımlanan Hayat Dergisi'nde görev aldı. Hayat Dergisi'nde ve Star Gazetesi'nde sinema eleştirmenliği yaptı. 2004 yılında Star Gazetesi Yazıişleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Halen Star Gazetesi İnternet Yayın Müdürlüğü ve sinema eleştirmenliğini sürdürmektedir. Star Gazetesi, Kral Müzik Dergisi ve internette çıkardığı Cinedergi'de sinema yazıları yayımlanmaktadır. 2007 yılında "Türk Sineması'nı Yönetenler" adlı yönetmenlerle yaptığı röportajları kapsayan bir kitap çıkardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.