Thor: Karanlık Dünya

Yönetmen: Alan Taylor

Senaryo: Stan Lee, Jack Kirby

Oyuncular: Natalie Portman, Anthony Hopkins, Chris Hemsworth, Zachary Levi, Jaimie Alexander

Konu: Ölümsüz Thor, Buz Devleriyle işbirliği yapan ve hükümdarlığı ele geçirmeye çalışan kardeşi Loki’den sonra şimdi de antik Dark Elves güçleriyle çarpışacak. Kudretli Malekith tarafından yönetilen bu güçler evreni tekrar karanlığa gömmeye çalışacak.Dünyayı ve 9 Diyarlar’ı, Odin ve Asgard’ın bile karşı koyamadığı bir düşmandan kurtarmaya çalışan Thor bu yolculukta, dünyalı Jane Foster ile yeniden biraraya gelecek ama dünyalı dostları kurtarması için hayatındaki bazı şeyleri de feda etmesi gerekecek.

Last Vegas

Yönetmen: Jon Turteltaub

Senaryo: Adam Brooks, Dan Fogelman

Oyuncular: Morgan Freeman, Robert De Niro, Michael Douglas, Mary Steenburgen, Kevin Kline

Konu: Billy, Paddy, Archie ve Sam çocukluklarından beri çok iyi dost olan üç adamdır. Ekibin yeminli bekarı Billy 30 yılı aşkındır sevgilisi olan kadına evlenme teklif ettiğinde, bu çılgın dörtlü bekarlığa veda için Las Vegas’ın yolunu tutar. Yaşları umurlarında bile değildir, onlar yaşamlarının altın çağlarındadır. Fakat “günahlar şehrine” adım attıklarında, pek çok şeyin değiştiğini göreceklerdir. Ve dostlukları hayal bile edemeyecekleri testlerden geçecektir.

 

All is Lost

 

Yönetmen: J.c. Chandor

Senaryo: J.c. Chandor

Oyuncular: Robert Redford

 

Konu: Hint Okyanusu’nda tek başına gezinti yapan bir adam, yatının bir gemi konteynırına çarpması üzerine bilincini kaybeder. Uyandığında bilinci yerinde değildir ve kazayı yavaş yavaş hatırlamaya başlar. Telsiz, radyo ve navigasyon ekipmanını kaybetmiştir ve vahşi bir fırtınanın tam ortasında kalmıştır. Teknik donanımları olmadan bir hiç olan adam direnişi ve tecrübeli denizcilik geçmişi sayesinde hayatta kalacağına inanmaktadır.

 

Carrie: Günah Tohumu

 

Yönetmen: Kimberly Peirce

Senaryo: Stephen King, Roberto Aguirre

Oyuncular: Julianne Moore, Chloë Grace Moretz, Portia Doubleday, Gabriella Wilde, Alex Russell

 

Konu: Carrie White okulda arkadaşlarının sürekli dalga geçip kötü davrandığı, evdeyse aşırı dindar annesinden zulüm gören bir kızdır. Ama Carrie’nin herkesten sakladığı bir sırrı vardır; çok yoğun psişik güçlere sahiptir. Okul balosunda arkadaşları yine onu sıkıştırmaya kalkınca “ateşle oynanmayacağını” öğreneceklerdir!

 

Mavi En Sıcak Renktir

 

Yönetmen: Abdellatif Kechiche

Senaryo: Abdellatif Kechiche

Oyuncular: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Catherine Salée

 

Konu: 15 yaşındaki Adele’in emin olduğu iki şey vardır; o bir kızdır ve kızlar erkeklerle çıkar. Bir gün büyük meydanda Emma’nın mavi saçlarını farkediverir ve işte o an hayatının değişeceğini anlar. Kendi ergenlik sorularıyla yapayalnız, bakışlarını kendine ve başkalarının bakışlarını kendine çevirir. Emma’yla yaşadığı aşkı bir kadın olarak, bir yetişkin olarak yaşamaktadır. Fakat Adele ne kendisiyle ne ailesiyle ne de bu absürd dünyayla barış yapmayı becerememektedir.

 

Uzay Oyunları

 

Yönetmen: Gavin Hood

Senaryo: Gavin Hood

Oyuncular: Abigail Breslin, Harrison Ford, Ben Kingsley, Asa Butterfield, Hailee Steinfeld

 

Konu: Dünyaya yapılan bir ‘alien’ saldırısı sonrasında hayatta kalmak için savaşmaya başlayan insanlık, gezegenlerini ele geçirmeye çalışan ‘Buggers’ isimli yaratıklara karşı büyük bir mücadeleye girişirler. Görevinde başarılı olmaya çalışan insanoğlu, bu dünyadışı yaratıkları yok etmek için özel olarak çalışacak olan IF isimli seçkin bir ordu kurar. Hikayemizin başkarakteri Andrew Ender Wiggin ise özel yeteneklere sahip bir çocuktur ve bazı çocuklar gibi o da gelecekte bugger’lara karşı savaşması için özel olarak eğitilir.

 

Açlık Oyunları 2: Ateşi Yakalamak

 

Yönetmen: Francis Lawrence

Senaryo: Simon Beaufoy, Michael Arndt

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Liam Hemsworth, Woody Harrelson

 

Konu: Katniss Everdeen’in Peeta Mellark ile birlikte 74. Geleneksel Açlık Oyunları’nı kazanmalarıyla birlikte güvenli bir şekilde eve dönmeleriyle başlıyor. Kazanmak, geriye dönüp ailelerini ve yakın arkadaşlarını bırakmaları ve Zafer Turu’nu gerçekleştirmeleri anlamına geliyor. Katniss’in bir isyanın patlamak üzere olduğunu hissetmesinin yanısıra; Capitol, Başkan Snow 75. Geleneksel Açlık Oyunları’nı hazırlarken halen kontrolü elde tutuyor fakat bu oyun, Panem’i sonsuza dek değiştirecek.

 

Danışman

 

Yönetmen: Ridley Scott

Senaryo: Cormac Mccarthy

Oyuncular: Brad Pitt, Cameron Diaz, Penélope Cruz, Javier Bardem, Michael Fassbender

 

Konu: Uyuşturucu batağına batan bir avukat, işlerin sarpa sardığını görünce geri çekilmek ister, fakat artık çok geçtir. Olaylar onun boyunu çok aşmıştır… No Country for Old Men, Child of God gibi romanların yazarı Cormac McCarthy’nin senaryosundan Ridley Scott tarafından hayatıa geçirilen film, Hollywood üç önemli Brad Pitt, Michael Fassbender ve Javier Bardem2i bir araya getiriyor. Gerilim türündeki filmin kadrosunda ayrıca Penélope Cruz, Cameron Diaz ve Dean Norris de yer alıyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.