Yerçekimi

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Senaryo: Alfonso Cuarón

Oyuncular: Sandra Bullock, George Clooney, Eric Michels

Konu: Dr. Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky’nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Herşey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur. İki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız kalırlar. Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopmuştur ve sonsuz karanlıkla baş başadırlar. Şimdi korkunun yerini panik alır, üstelik var olan sınırlı oksijenleri de git gide tükenmektedir.

Escape Plan

Yönetmen: Mikael Hafstrom

Senaryo: Miles Chapman

Oyuncular: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jim Caviezel, Vincent D’Onofrio, Vinnie Jones, Sam Neill

Konu: Dünyanın en önemli güvenlik uzmanlarından biri olan Ray Breslin, işinde son derece tanınan bir güvenlik tasarımcısıdır. Kendi tasarlayıp inşa ettiği üst düzey korumalı hapishanenin konuklarından biri ise kendisi olur. Kendi tasarladığı hapishanede şimdilerde mahkum olarak yer alan Ray, yüksek güvenlik engellerini bir bir aşarak firar etmeyi planlamaktadır. Bu yolda hapishanenin en saygı duyulan mahkumlarından olan gizemli Emil ile anlaşır.

 

Machete Kills

 

Yönetmen: Robert Rodriguez

Senaryo: Stephen Jeffreys

Oyuncular: Charlie Sheen, Edward James Olmos, William Sadler, Vanessa Hudgens, Cuba Gooding Jr., Antonio Banderas

 

Konu: Amerika Birleşik Devletleri hükümeti tarafından görevlendirilen eski ajan Machete Cortez, yeni görevi için Meksika’ya gitmek zorundadır. Ölümcül bir silahla gezegeni yok etmek gibi son derece tehlikeli planlar kurmakta olan bir silah tüccarını bulmak ve etkisiz hale getirmek zorunda olan Machete’i bekleyen görev oldukça zorludur…

 

Paranoia

 

Yönetmen: Robert Luketic

Senaryo: Jason Dean Hall

Oyuncular: Liam Hemsworth, Gary Oldman, Harrison Ford, Amber Heard

 

Konu: Adam Cassidy uzun zamandır bir parçası olduğu Wyatt isimli önemli bir telekomünikasyon şirketinde iyi bir kariyere sahip olmak için var gücüyle ve büyük bir hırsla çalışmaktadır. Ancak anlık bir dikkatsizliğinden kaynaklanan ufacık bir hataya sebep olması şirketin önemli miktarda para kaybetmesine neden olur. Bu nedenle de patronu Nicholas Wyatt’ı bir hayli zor bir durumda bırakır. Bu hatayı telafi etmesi ise ilginç bir görevle mümkün olacaktır. Jack Goddard’ın yönettiği rahip firmaya transfer olup, Wyatt için muhbirlik yapması gerekecektir.

 

All Is Lost

 

Yönetmen: J.C. Chandor

Senaryo: J.C. Chandor

Oyuncular: Robert Redford

 

Konu: Hint Okyanusu’nda tek başına gezinti yapan bir adam, yatının bir gemi konteynırına çarpması üzerine bilincini kaybeder. Uyandığında bilinci yerinde değildir ve kazayı yavaş yavaş hatırlamaya başlar. Telsiz, radyo ve navigasyon ekipmanını kaybetmiştir ve vahşi bir fırtınanın tam ortasında kalmıştır. Teknik donanımları olmadan bir hiç olan adam direnişi ve tecrübeli denizcilik geçmişi sayesinde hayatta kalacağına inanmaktadır. Okyanusun ve dalgalarının sesine kulak verir ve planlarını bu dalgalara göre yaparak yakınlarından bir geminin geçmesini dilemeye başlar.

 

The Fifth Estate

 

Yönetmen: Bill Condon

Senaryo: Daniel Domscheit-Berg

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl, Carice Van Houten

 

Konu: Wikileaks’in ilk kurulduğu dönemi ve kurucuları Julian Assange ile Daniel Domscheit-Berg arasındaki ilişkiyi anlatan yapım, bir dönem tüm dünyayı sarsan bu önemli olayı tekrar gündeme taşıyor… Yolun başında Assange’ın destekçisi ve çalışma arkadaşı olan Daniel Domscheit-Berg’in bakış açısıyla Wikileaks’in ilk günlerine dönüyoruz. Bir gecede sessizce açığa vurduğu kimi gizli belgelerle tüm dünyayı yerinden oynatan Wikileaks, kendisini yaratan mimarları da aynı ölçüde meşhur etmişti. Tarihin karanlık sayfaları açığa çıktıkça ve her seferinde daha sert yankılar buldukça Berg ve Assange arasındaki anlaşmazlıklar da çığ gibi büyümektedir.

 

Kaptan Phillips

 

Yönetmen: Paul Greengrass

Senaryo: Billy Ray

Oyuncular: Tom Hanks, Catherine Keener, Michael Chernus

 

2009 Nisan’ında yaşanan gerçek bir olaydan hikayesini alan film Maersk Alabama isimli bir geminin kaptanı olan Richard Phillips’in Somalili korsanlar tarafından rehin alınması öyküsünü beyaz perdeye yansıtıyor. Bourne serisinin son iki filmini çeken yönetmen Paul Greengrass’in bu seriyi bırakıp odaklandığı projesi olan ‘Captain Phillips’in başrollerinde Tom Hanks, Catherine Keener ve Michael Chernus bulunuyor.

 

Riddick

 

Yönetmen: David Twohy

Senaryo: David Twohy

Oyuncular: Vin Diesel, Karl Urban, Dave Bautista, Katee Sackhoff

 

Konu: Güneşin kavurduğu bir gezegende yaşayan Riddick, ölüme terk edilmiş bu gezegende kendisini oldukça ilginç bir uzaylı türüyle aynı yerde bulur. Hayatını kurtarmak için uğraşırken bir yardım alarmını aktive eder ve bu alarmın aktive olmasıyla birlikte iki gemi harekete geçer. Gemilerden birinde paralı askerler çalışmaktayken, diğer gemiye Riddick’in geçmişinden gelen önemli biri kaptanlık etmektedir.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.