Mayıs ayı itibariyle severek takip ettiğimiz dizilerimiz sonbaharda geri dönmek üzere birer birer ekranlara veda ettiler. Ama zannetmeyin ki ekranlar boş kalacak, izleyici zor durumda bırakılacak. Haziran ayı “Yaz Dizileri”mizin dönüş ayı. Bölüm sayısı olarak normal sezon dizilerinden daha kısa olan yaz dizileri, bunaltıcı günlere keyif katıyor. Bakalım hangi yaz dizisi, ne zaman dönüyor; hangi yeni seri görücüye çıkıyor?

The Killing (3.Sezon, AMC)

Ne zaman? 2 Haziran Pazar

İptal oldu mu, iptal olmadı mı derken The Killing 3.Sezon’uyla ekranlara geri dönüyor. Sevdiğimiz ikili Linden ve Holder rollerinde Mireille Enos ve Joel Kinnaman’ın yine başrollerde yer alacağı yeni sezonda Peter Sarsgaard (Jarhead, An Education, Orphan) , Elias Koteas ve Amy Seimetz ise kadroya yeni eklenen isimler. Rosie Larsen cinayetinten tam bir yıl sonrasında başlayacak bu sezonda 17 cinayet işlemiş bir seri katilin peşine düşeceğiz ve yapımcıların söz verdiği üzere dava 10 bölümde çözülecek.

 

Teen Wolf (3.Sezon, MTV)

Ne zaman? 3 Haziran Pazartesi

MTV’nin 80’li yılların kült filmi “Teen Wolf”tan (Michael J. Fox) esinlenerek yarattığı dizi bu sezon diğer sezonlardan farklı olarak 24 bölüm olarak yayınlanacak. 2.Sezon finaliyle birlikte dizinin önemli isimlerinden Colton Haynes “Arrow” dizisine transfer oldu ama yapımcılar bu boşluğu yeni isimlerle doldurmakta gecikmediler. Desperate Housewives’dan tanıdığımız ikizler Charlie ve Max Carver, Adelaide Kaine ve Felisha Terrell Teen Wolf’un yeni sezon transferleri. İlk iki sezon arasında büyük yol kat eden dizinin yeni sezon için yayınlanan fragmanları iştah kabartıcı ve sanıyoruz bu sezon bizi çok daha karanlık bir atmosfer bekliyor.

 

True Blood (6.Sezon, HBO)

Ne Zaman? 16 Haziran Pazar

True Blood’da 5.Sezon itibariyle maalesef işlerin pek yolunda gitmediğini söyleyebiliriz; dizinin en büyük kozlarından ve yapımın “show runner”lığını yürüten Alan Ball’un ayrılışından sonra bu görev önce Mark Hudis’e ardından ise Brian Buckner’a verildi. Hem bunların hem de Anna Paquin’in hamileliğinin de etkisiyle dizi 6.Sezon’da 12 değil 10 bölüm olarak yayınlanacak.

Gelelim 6.Sezon’da True Blood kadrosuna katılan isimlere. Luke Grimes bunlardan ilki. Brothers & Sisters dizisinden hatırlayabileceğiniz Grimes, 5 bölümde yer alacak ve kendisi Wes isimli bir vampiri canlandıracak. Yeni sezona katılan diğer üç isim ise Amelia Rose Blaire (90210), Jurnee Smollett (Friday Night Lights,The Defenders) ve “Ben” isimli seksi bir periyi canlandıracak olan İngiliz Aktör Rob Kazinsky.

Bu sezon önemli ve sevilen bir ismin kadrodan tamamiyle ayrılacağına dair bir istihbarat bulunduğunu ve dizinin büyük ihtimalle 7.sezon onayı almayacağını da belirtmeden geçmeyelim.

Under the Dome (1.Sezon, CBS)

Ne Zaman? 24 Haziran Pazartesi

Stephen King’in aynı isimli romanından uyarlanan “Under the Dome” bu ay CBS kanalında prömiyer yapacak. 13 bölüm olarak yayınlanacak dizi bilinmeyen bir sebeple bir güç kalkanı ile dış dünya ile arasındaki bağ kopan küçük bir kasabanın başına gelenleri anlatacak; bazıları dışarıda kalan yakınları ile iletişim kurmak için elinden geleni yaparken bazıları ise bu durumu kendi çıkarlarına çevirmeye çalışacak. Yazarın en farklı işlerinden olan Under the Dome’un Lost’un yapımcılarından Brian K. Vaughan tarafından TV’ye ne denli sadık kalınarak uyarlandığı merak konusu.

Yeni dizinin kadrosunda yer alan isimler ise şu şekilde; Mike Vogel (Pan Am), Britt Robertson (Life Unexpected), Rachelle Lefevre (A Gifted Man), Dean Norris (Breaking Bad) ve Natalie Martinez (CSI: NY).

Dexter (8.Sezon, Showtime)

Ne zaman? 30 Haziran Pazar

Ailemizin seri katili Dexter Morgan, son sezonuyla ekranlarda! Bu sezon diğerlerine göre daha erken başlayacak olan Dexter’ın 8.Sezonu serinin final sezonu olacak maalesef. Final sezonda pek çok konuk oyuncu yer alacak dizide; Nick Gomez (The Walking Dead), Sean Patrick Flanery (Boondock Saints), Dexter’a kapı komşusu olacak One Tree Hill dizisindeki “Haley” rolüyle tanıdığımız Bethany Joy Lenz ve bir psikiyatrı canlandıracak olan emektar sinema oyuncusu Charlotte Rampling bu isimlerden bazıları. Ayrıca geçen sezon Dexter’ın gönlünü kaptırdığı Hannah rolündeki Yvonne Strahovski’yi (Chuck) bu sezonda da göreceğiz. Bakalım dizinin finali, Dexter Morgan’ın hayatının da finali mi olacak?

Diğer geri dönecek yaz dizilerimiz ise şu şekilde; Continuum 2.Sezon (7 Haziran Cuma, SyFy), Falling Skies 3.Sezon (9 Haziran Pazar, TNT), Pretty Little Liars 4.Sezon (11 Haziran Salı, ABC Family) ve Wilfred 3.Sezon (20 Haziran Perşembe, FX)

Ayrıca Sonbahar sezonunda yayınlanıp iptal edilen şu dizilerin de kalan bölümleri Haziran ayında yayınlanacak; Zero Hour 15 Haziran’dan itibaren ABC’de, 666 Park Avenue 22 Haziran’dan itibaren ABC’de ve Do No Harm 22 Haziran Cumartesi’den itibaren NBC’de.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.