Malum, “Anneler Günü” sebebiyle Mayıs ayı annelere adanmış bir aydır. Biz de bunu fırsta bildik ve size hem Anneler Günü’ne hem de Televizyon dünyasına dair bir liste hazırlamak istedik. Ancak beklenenin aksine bizim listemizde “En Sevilen” ya da “En Fedakar” anneler bulunmuyor. İşte karşınızda televizyon dünyasının en “Kötü” 8 annesi;

8- Evelyn Harper (Holland Taylor) – Two And A Half Men

Charlie ve Alan’ın aslında kendisinin iyi bir anne olduğunu düşünen anneleri Evelyn, oğullarına ne kadar az değer verdiğini, özellikle Alan’a, her fırsatta belirtmekten geri kalmıyor. Evelyn’i oğulları için kötü bir anne haline getiren önemli özelliklerinden birisi paraya olan düşkünlüğü iken, diğeri ise sekse olan düşkünlüğü. Eh, kimse annesinin yatak odası sırlarını açık açık anlatmasını dinlemek istemez değil mi? Evelyn maalesef oğullarından çok kendi özel hayatına düşkün bir kadın ve bencilliğinin sınırları yok.

 

7- Lily van der Woodsen (Kelly Rutherford) – Gossip Girl

Defalarca yaptığı evlilikleri (ve boşanma) ile çocuklarının hayatını yeterince karmaşık hale getirmek yetmiyor, Lily bir de onları “korumak” adına türlü dolaplar çevirmekten geri kalmıyor. Ki bunların arasında onu ev hapsine sürükleyen, Serena’nın öğretmenini yıllarca suçsuz yere hapiste tutan bir “evrakta sahtecilik” suçu da bulunuyor. Lily, çocuklarını kendi bildiği yöntemle korumaya çalışıyor aslında, statüsünü ve parasını sabit tutmaya çalışarak.

 

6- Sarah Linden (Mireille Enos) ve Mitch Larsen (Michelle Forbes) – The Killing

Sarah Linden oğlu için doğru olanı yapmaya çalışıyor olsa da her yaptığı ile oğlunun hayatını biraz daha mahvediyor. Listemizdeki diğer isimlerden farklı olarak Linden’ın takıntısı alkol ya da uyuşturucu değil; iş. Cinayeti kimin işlediğini bulmayı öyle takıntı haline getiriyor ki bu sırada bırakın oğlu ile ilgilenmeyi kendisiyle ilgilenmeyi bile unutup hastanelik oluyor. Bu sırada motel odalarında ya da bir tanıdığın evinde tek başına yaşamaya çalışan bir oğlu olduğunu ise tamamen unutuyor.

Mitch larsen’ı ise anlamak daha zor. Elbette bir çocuğunuzu kaybetmenin ne kadar acı bir tecrübe olduğu tartışılmaz. Ama hayatta ve size ihtiyacı olan iki çocuğunuz daha varsa, yalnız kalmak adına apar topar evi terk etmekten neden? Ve tanımadığınız başka çocuklarla ilgilenmek? Hem Mitch’e samimiyetle sormak istiyoruz, sence kocanı tek gecelik bir ilişki ile aldatmak için uygun bir zaman mı?

 

5- Gemma Teller (Katey Sagal) – Sons of Anarchy

Gemma’nın hemen her cümlenin içine dahil etmekten hoşlandığı bir kelime var; “aile”. Her ne kadar ailesine çok düşkün olduğunu ve onları korumak için yapamayacağı şey olmadığını sık sık belirtse de Gemma’nın asıl derdi her zaman kontrolü elinde tutabilmek. Bunun için kendi oğlu dahil herkese yalan söyleyebilir, eski gelinine intihar etmesini tembihleyip ona uyuşturucu verebilir, gelinini polise ihbar edip hapse girmesine sebep olabilir ve hatta kocasını öldürmek için bir komploya ortak olabilir. Ve son sezon başlayan uyuşturucu problemi sebebiyle birlikte daha fazla zaman geçirebilmek için yapmadığını bırakmadığı torunlarını bir araba kazasına sürüklediğini de belirtmek isteriz. Gemma ne söylerse söylesin, bize herkesten daha çok kendisine düşkün bir insanmış gibi geliyor. (Ayrıca Katey Sagal’ın zamanında Married with Children dizisinde anne Peggy Bundy’i de canlandırdığını hatırlatmak isteriz)

 

4- Norma Bates (Vera Farmiga)- Bates Motel

Eğer hikayenin sonunda oğlunuz bir seri katile dönüşüyorsa ne kadar iyi bir anne olduğunuzu sorgulamak gerekir. Norma Bates oğluna “Norman” ismini verebilecek kadar ona düşkün. Aslında ikisi için de iyi olduğuna inandığı şeyi yapıyor ama oğlunuzu işlediğiniz cinayete ortak eder bir de üstüne ona oğlunuz değil de lisedeki gençlik aşkınız gibi davranmaya devam ederseniz sağlıklı bir birey yetiştiremeyeceğiniz kesin.

3- Cersei Lannister (Lena Headey) – Game of Thrones

Gücü elinde tutabilmek için herşeyi yapabilecek bir kadın olan Cersei Lannister’ın mottosu “Bizden olmayan, bizim düşmanımızdır” Sanıyoruz Kral olan eşini aldatıp kendi ikiz erkek kardeşinden 3 çocuk yapmasının radında da bu sebep yatıyor. Cersei yalancı, düzenbaz ve güç söz konusu olduğunda öz çocuklarını tehlikeye atmaktan çekinmeyecek bir “anne”. Öyle ki kendisi 13 yaşındaki bir erkek çocuğu olan Joffrey’den “psikopat” bir kral yaratmayı başardı.

2- Betty Draper (January Jones) – Mad Men

Zeka/duygusal yaş olarak kendisi çocuk olan bir kadın genç yaşta 3 çocuk sahibi olursa maalesef Betty Draper kadar kötü bir anne olur. Hem hamilelik döneminde hem de çocukları küçük yaştayken onların yanında sürekli içki ve sigara kullanmaktan vazgeçmeyen Betty çocuklarını tokatlamakta, ağızlarına yemek tıkıştırmakta ya da onlara oldukça yaralayıcı sertlikte sözler söylemekte hiç sakınca görmüyor. Ayrıca çocuk yetiştirmekten anladığı tek şey onları dolaba kilitlemek,bakıcıya emanet etmek ya da televizyonun karşısında hiptonize etmek. Hem bahçede silahla kuş avlamak çocuklar için çok iyi bir örnek değil, değil mi? Ayrıca 6.Sezon prömiyerinde kocasına Sally’nin arkadaşını kaçırıp nasıl tecavüz edebileceği ile ilgili hikaye şaka bile olsa hala tüylerimizi ürpertmekte.

 

1- Karen Jackson (Laura Wiggins) ve Monica Gallagher (Chloe Webb) – Shameless

Gallagher ailesinde çocukları ile hiç ilgilenmeyen, bencil, onlardan para çalan, her fırsatta onlara yalan söyleyen (hatta kendi oğlunu kanser olduğuna inandıran) ve alkolik bir babadan daha kötü kim olabilir diye soracak olursanız; bu soruya “Onları bu adamla yalnız bırakakan anne Monica Gallagher” diye cevap veririz. Bipolar hastası, lezbiyen olduğuna inanan ve kendinden başkasını düşünmeyen Monica’nın Gallagher çocuklarının hayatlarında babalarından daha büyük travmalara sebebiyet verdiği kesin.

Çocuğunun babasının kim olduğu konusunda yalan söyledi. Hamileliği boyunca içki içip uyuşturucu kullanmaya devam etti. Çocuğunu en çok para veren aileye satabilmek için kapı kapı dolaştı. En sonunda Down sendromlu bir bebek dünyaya getirdiğinde annesi bebeğe sahip çıkmak istediğinde “Ben o şeyle aynı evde yaşayamam” diyerek evi terk etti. Karen Jackson, kesinlikle TV dünyasının gördüğü en kötü anneler arasında bir numarasın!

 

Burcu Mercan

21 Nisan 2013

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.