Dünya: Yeni Bir Başlangıç

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Senaryo: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Will Smith, Jaden Smith, Isabelle Fuhrman, Zoe Kravitz

 

Konu: Hikaye günümüzden uzak bir gelecekte, kurgusal bir dünyada geçer. Dünya içerisinde yaşayanlar tarafından terk edilmiş, insanlar artık yaşamlarını başka gezegenlerde sürdürmeye başlamıştır. Dünyaya yaptıkları bir yolculuk sırasında uzay gemileri arızalanan küçük Kitai ve babası Jack burada tuhaf yaratıklar ve korku dolu tehlikeli olaylarla mücadele etmek zorunda kalır. ‘Altıncı His’ ile gerilim türüne yeni ve öncül bir yorum getiren ve ardından çektiği yapıtlarla kendi ekolünü oluşturan M. Night Shyamalan imzalı filmin başrollerinde Will Smith ve oğlu Jaden Smith yer alıyor.

 

Man of Steel

 

Yönetmen: Zack Snyder

Senaryo: David S. Goyer

Oyuncular: Henry Cavill, Amy Adams, Laurence Fishburne, Diane Lane

 

Konu: DC Comics’in en meşhur süper kahramanı olan Superman’in köklerine, geçmişine dönerek kahramana farklı bir bakış açısı getiren filmin yönetmenliğini Zack Snyder üstlenirken, bu zorlu senaryo David S. Goyer’e ait. Filmde Clark Kent’i Henry Cavill, kötü adamı General Zod’u Michael Shannon canlandırırken kadrodaki diğer isimler arasında Lois Lane rolünde Amy Adams, Martha Kent rolünde Diane Lane, Jonathan Kent rolünde Kevin Costner ve Jor-El rolünde de Russell Crowe yer alıyor.

 

Dünya Savaşı Z

 

Yönetmen: Marc Forster

Senaryo: Matthew Michael Carnahan

Oyuncular: Brad Pitt, Eric West, Matthew Fox, Mireille Enos

 

Konu: Gerry Lane iki kızı ve sevgili eşiyle mutlu bir hayat sürdüren bir aile babasıdır. Bir gün arabaları trafikte sıkıştığında her zamankinden farklı olarak yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunu fark ederler. Tehlike hızla yaklaşmaktadır… Ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Gerry, ikiye ayrılan dünyayı kurtarmak için zamana karşı yarışacaktır.

 

Başvuru: Kabul

 

Yönetmen: Paul Weitz

Senaryo: Karen Croner

Oyuncular: Tina Fey, Paul Rudd, Michael Sheen, Wallace Shawn

 

Konu: Kabul ofisinde çalışan Portia, Üniversite’ye seçilecek öğrencileri toplamak üzere yola çıkar. Üniversiteden arkadaşı John’un öğrencisi Jeremiah, Princeton Üniversitesi’ne kabul edilmek üzeredir. Jeremiah’nın, Portia’nın evlâtlık vermek zorunda olduğu oğlu olmasından şüphelenilmektedir. Bu durum, Portia’nın birçok şeyi keşfetmesini sağlayacaktır.

 

 

Bilinmeze Doğru: Star Trek

 

Yönetmen: J. J. Abrams

Senaryo: Roberto Orci

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana

 

Konu: Atılgan’ın mürettebatı eve geri çağrıldığında, durdurulamaz bir terör gücünün dünyamızı bir kriz içinde bıraktığını görürler. Kaptan Kirk, tek kişilik kitle imha silâhını yakalamak için savaş alanına doğru özel bir arayış başlatır. Kahramanlarımız yaşamla ölüm arasında bir oyuna sürüklenirken, Kirk’ün geride bıraktığı tek ailesi olan müretebatı için fedakârlıklar yapması gerekecektir.

 

Muhbir

 

Yönetmen: Ric Roman Waughn

Senaryo: Ric Roman Waughn

Oyuncular: Dwayne Johnson, Susan Sarandon, Nadine Velazquez, Jon Bernthal

 

Konu: İnşaat işiyle uğraşan bir baba, oğlunun uyuşturucu bulundurmak suçundan tutuklandığı haberiyle şoka uğrar. Oğlu üniversiteyi kazanmış başarılı bir gençtir ve uyuşturucuya bulaşacak biri hiç değildir. Genç çocuk 20 yıl yer. Baba, savcıyla gizli bir anlaşma yapar. Uyuşturucu ticareti yapan organizasyonun yakalanmasına yardım ederse oğlu serbest kalacaktır.

 

Ferahfeza

 

Yönetmen: Elif Refiğ

Senaryo: Elif Refiğ

Oyuncular: Uğur Uzunel, Sitare Akbaş, Hüseyin Sevimli ile Mert Asutay

 

Baskıcı babası Raif ve acar arkadaşı Kısmet’le Tuzla tersane bölgesinde tedarikçi olarak çalışan Ali, 20 yaşında hayalci bir gençtir. Denize açılan gemileri seyrederken kendisi için daha güzel bir hayat olduğuna inanır. Bir gece Kısmet’le şehri başka bir açıdan görmek için bir kulenin tepesine tırmanır. Çevreye bakınırken karşıdaki duvarda yarım yapılmış bir gemi grafitisi gören Ali bunun bir işaret olduğuna inanır.

 

Maskeli Süvari

 

Yönetmen: Gore Verbinski

Senaryo: Justin Haythe

Oyuncular: Johnny Depp, Armie Hammer, Michael Clayton, Tom Wilkinson

 

Lone Ranger, ünlü maskeli kahramanın yepyeni bir anlayışla hayata döndüğü, aksiyon ve mizah yüklü olduğu kadar heyecanlı bir serüven. Film, Amerikan Yerlisi Tonto’nun, John Reid’i bir kanun adamından adalet efsanesine dönüştüren, daha önce anlatılmamış öyküleri aktarırken, seyirciyi birlikte çalışmayı öğrenmek zorunda kalan zoraki kahramanların arasındaki komik çatışmalarla dolu bir kaçış yolculuğuna davet ediyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.