Sevimli Canavarlar

Toy Story’nin yaratıcılarından bomba gibi bir animasyon daha: CGI teknolojisi ile ve Disney ortaklığıyla gerçekleştirilen dördüncü Pixar filmi Monsters Inc., Canavarlar Dünyası adlı kendilerine has bir diyarda yaşayan ve enerji toplamak için arada bir insanların bulunduğu ortamlara gelmek zorunda kalan canavarların öyküsünü anlatıyor.

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Monsters, Inc. 3D

Yönetmen: Pete Docter, David Silverman

Senaryo: Pete Docter

Oyuncular: Steve Buscemi, John Goodman, Jennifer Tilly, Billy Crystal, Bonnie Hunt

Gösterim tarihi: 1 Mart

 

 

Timothy Green’in Sıradışı Yaşamı

 

Bir aile kurmak için sabırsızlanan Green çifti, çocuklarının nasıl olacağını hayal etmektedir. Küçük Timothy fırtınalı bir gecede kapılarında belirdiğinde Green çifti ve yaşadıkları ufak Stanleyville kasabası umulmadık şeylerin bazen hayattaki en büyük hediyeleri getirdiğini öğrenirler.

 

FİLMİN KÜNYESİ
Filmin orijinal adı: The Odd Life Of Timothy Green
Yönetmen: Peter Hedges

Senaryo: Peter Hedges
Oyuncular: Jennifer Garner, Joel Edgerton, Ron Livingston, Dianne Wiest
Gösterim tarihi: 1 Mart

 

Hoca

 

Film, Azerbeycan’ın Hocalı kasabasında yaşanan katliamı bir aşk hikâyesi bünyesinde anlatıyor. Bir gecede bir kasabanın tamamen yok olduğu Hocalı katliamı, İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından Dağlık Karabağ bölgesi işgâl edildikten sonra en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirildi. Azerbaycan’ın savunma kuvvetlerinin direnişi sinema izleyicisini derinden etkileyecek.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Xoca

Yönetmen: Vahid Mustafa Yev

Senaryo: Vahid Nakış

Oyuncular: İlgar Musayev, Nigar Bahadır Kızı, Azer Aydemir, Telman Aliyev

Gösterim tarihi: 1 Mart

 

Muhteşem Yaratıklar

 

Ethan’ın yaşadığı yer küçük ve 21. yüzyıla ayak uyduramamış, tutucu bir kasabadır. Burada hiçbir şey asla değişmez ve hiçbir şey olmaz. Annesinin ani ölümünün ardından tamamıyla içine kapanan babasıyla eve tıkılan Ethan, kitaplarda okuyabildiği hayatlara hasret duyar. Fakat Ethan’ın sıradan hayatı, Lena adlı güzel ve gizemli kızın gelmesiyle sarsılır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Beautiful Creatures

Yönetmen: Richard LaGravenese

Senaryo: Richard LaGravenese

Oyuncular: Alden Ehrenreic, Alice Englert, Jeremy Irons, Viola Davis, Emma Thompson

Gösterim tarihi: 1 Mart

 

Hititya: Madalyonun Sırrı

 

Anadolu topraklarında geçen Hititya mitolojisinden yola çıkılarak anlatılan hikâyede arkeolog bir babanın ve özel güçlere sahip bir annenin çocukları olan Alaz, Yaman ve Nehir’in, paralel bir evren olan Hititya ülkesine geçerek özel güçlere sahip olmaları ve annelerine kavuşmak için kötülükler dünyasının efendisiyle savaşmaları anlatılıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: A. Cengiz Deveci, Ulaş Cihan Şimşek

Senaryo: Thomas Brückner

Oyuncular: Emir Berke Zincidi, Egemen Zincidi, Nehir Çağla, Gürkan Uygun

Gösterim tarihi: 1 Mart

 

Sefiller

 

  1. yüzyıl Fransa’sında geçen film, karşılıksız aşk, tutku, fedakârlık ve kefaret hikâyesi. Jackman, şartlı tahliye kurallarını ihlâl etmesinin ardından acımasız polis Javert tarafından onlarca yıldır aranan eski hükümlü Jean Valjean karakterini canlandırıyor. Valjean, fabrika işçisi Fantine’in küçük kızıyla ilgilenmeyi kabul edince hayatları sonsuza dek değişiyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Les Miserables

Yönetmen: Tom Hooper

Senaryo: William Nicholson

Oyuncular: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Eddie Redmayne

Gösterim tarihi: 1 Mart

 

Suç Çetesi

 

Los Angeles, 1949. Acımasız mafya babası Mickey Cohen, uyuşturucu, silâhlar, fuhuş ve Chicago’da yapılan tüm büyük bahislerden kirli kazanç elde etmektedir. Tüm bunları sadece kendi adamlarının değil, polisler ve politikacıların korumasıyla yapmaktadır. Ancak Polis teşkilâtının, Çavuş John O’Mara ve Jerry Wooters’ın idaresindeki küçük bir grubu Cohen’in dünyasını yerle bir etmeye kararlıdır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Gangster Squad

Yönetmen: Ruben Fleischer

Senaryo: Will Beall

Oyuncular: Josh Brolin, Ryan Gosling, Sean Penn, Nick Nolte, Giovanni Ribisi

Gösterim tarihi: 1 Mart

 

Aşkın İzleri

 

Neil, Paris’te tanıştığı Marina ile tutkulu bir aşk yaşamaya başlar, yeni bir hayat kurmak üzere Amerika’ya yerleşirler. Fakat bir süre sonra Neil, çocukluk aşkı Jane ile karşılaşınca Marina’yı yüzüstü bırakır. Aşk ve ihanet gibi kavramları sorgulayan Marina da inanç hakkında şüpheleri olan Rahip Quintana ile görüşerek hayatındaki soru işaretlerini çözmeye çalışacaktır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: To The Wonder

Yönetmen: Terrence Malick

Senaryo: Terrence Malick

Oyuncular: Ben Affleck, Olga Kurylenko, Javier Bardem, Rachel McAdams

Gösterim tarihi: 8 Mart

 

Gelmeyen Bahar

 

Masum bir sevda insanların hayatlarını nasıl ve neden karartır? sorusuna cevap arayan film, kadına karşı zulme daha çok dikkat çekmek için özellikle dünya kadınlar Günü olan 8 Mart’ta seyircisiyle buluşacak. Ülkemizde gündemden düşmeyen töre ve töre cinayetleri, kadına karşı baskı ve şiddet gibi konuları işleyen Gelmeyen Bahar filmi, imkansız bir aşk yüzünden savrulan insanları beyazperdeye taşıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Emrah Erdoğan

Senaryo: Emrah Erdoğan

Oyuncular: Orhan Alkaya, Ayten Uncuoğlu, Hasan Küçükçetin, Beyza Şekerci

Gösterim tarihi: 8 Mart

 

Muhteşem ve Kudretli Oz

 

Oscar Diggs, küçük çaplı bir sirk sihirbazıdır fakat pek de ahlâklı biri değildir. Toz toprak içindeki Kansas’tayken kendini bir anda canlı Oz diyarında bulan Oscar Diggs, turnayı gözünden vurduğunu düşünür. Şöhret ve servet kazanması çok kolay olacaktır. Oscar, kendini büyük Oz Büyücüsü’ne dönüştürmekle kalmaz, daha iyi bir adam haline de getirir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Oz: The Great and Powerful

Yönetmen: Sam Raimi

Senaryo: L. Frank Baum

Oyuncular: Mila Kunis, Rachel Weisz, James Franco, Michelle Williams

Gösterim tarihi: 8 Mart

 

Eve Dönüş: Sarıkamış 1915

 

Film, binlerce askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekâtı’nın hemen ardından yaşanan karmaşa ve savaş fonunda, toplumun değişik sınıflarından bir grup insanın, ıssızlığın ortasında, vahşi doğa ile çevrili, korkunç kış koşullarının sürdüğü terk edilmiş bir köydeki gerilim dolu hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Alphan Eşeli

Senaryo: Serdar Tantekin

Oyuncular: Uğur Polat, Nergis Öztürk, Serdar Orçin, Muharrem Bayrak

Gösterim tarihi: 8 Mart

 

Uzun Boylu Esmer Adam

 

Film iki evli çift, Alfie, Helena ve kızları Sally ile kocası Roy arasında geçiyor. İki çiftin evlilikle çatırdamaktadır. Alfie karısı Helena’yı bir telekız olan Charmine için terkettikten sonra, Helena şarlatan bir falcının dediklerini uygulamaya başlar. Sally, yakışıklı patronu Greg’e aşık olur, yazar Roy ise Dia adında gizemli bir kadına vurulur.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: You’ll Meet A Tall Dark Stranger

Yönetmen: Woody Allen

Senaryo: Woody Allen

Oyuncular: Antonio Banderas, Josh Brolin, Anthony Hopkins, Gemma Jones

Gösterim tarihi: 8 Mart

 

Hazine Avcısının Maceraları

 

Tad, Şikago’da çalışan bir inşaat işçisidir. Çocukluğundan beri en büyük hayali hazine peşinde koşan bir kahraman olmaktır. Nihayet bir gün şans ona güler ve bir dizi yanlış anlaşılmalar sonucunda, Tad kendini Peru’daki Kayıp Şehir’i bulmak için yola çıkacak olan bir profesörün yerine geçmiş olarak bulur. Profesörün güzel kızı Sara da ona eşlik edecektir.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Tad The Lost Explorer

Yönetmen: Enrique Gato

Senaryo: Verónica Fernández

Seslendiren: Buğra Gülsoy

Gösterim tarihi: 15 Mart

 

Jin

 

Jîn, bir nedenle, dağdaki silâhlı örgütten kaçmaktadır. Dağlarda yapayalnız günler ve geceler geçirir. Amacı bir büyük şehre ulaşmaktır. Ona en büyük gücü hayvanlar verir. Bir ayıyla bir ini paylaşır, yaralı bir eşeği tedavi eder, sonunda dağdan iner. Ancak ova dağdan daha tehlikelidir. Büyük bir hayal kırıklığıyla dağlara, yalnızlığına geri döner. Ağaçlar ve hayvanlardan başka kimsesi yoktur.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Reha Erdem

Senaryo: Reha Erdem

Oyuncular: Deniz Hasgüler, Onur Ünsal, Sabahattin Yakut, Yıldırım Şimşek

Gösterim tarihi: 15 Mart

 

Hayat Avcısı

 

Hikâye, 13 yaşındaki Teksaslı Nicholas’ın hiçbir iz bırakmadan kaybolmasıyla başlıyor. Kaybolmasından üç buçuk yıl sonra, memleketinden binlerce kilometre uzakta, İspanya’da bulunur. Kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldığını, iddia etmektedir. Ailesi büyük mutluluk duymaktadır fakat Nicholas Teksas’a dönünce işler daha da tuhaflaşır

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: The Imposter

Yönetmen: Bart Layton

Oynayanlar: Adam O’Brian, Frederic Bourdin, Carey Gibson, Anna Ruben

Gösterim tarihi: 15 Mart

 

Aşk Kırmızı

 

Hüzünlü, sarsıcı ve tutku dolu aşk filmi Aşk Kırmızı, Nazlıgül, Zeynep ve Ferhat’ın, iç içe geçen aşk hikâyesini, aşk ve sadakat kavramlarını baştan sorgulatan bir yaklaşımla anlatıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Osman Sınav

Senaryo: Osman Sınav

Oyuncular: Nurgül Yeşilçay, Tayanç Ayaydın, Ezgi Asaroğlu, Teoman Kumbaracıbaşı

Gösterim tarihi: 15 Mart

 

Çanakkale: Yolun Sonu

 

25 Nisan 1915. Osmanlı İmparatorluğu’nun direniş kapısı olan Çanakkale, gemi yoluyla geçilememiş ve işgâlciler, çaresiz bir manevrayla Gelibolu kıyılarına çıkartma yapmaya başlamışlardır. İşgâl kuvvetlerinin belki de en büyük direnişi gördükleri koy, o andan sonra mağlup bir ordunun adıyla anılacaktır: Anzak Koyu.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Kemal Uzun

Senaryo: Kemal Uzun

Oyuncular: Berrak Tüzünataç, Gürkan Uygun, Mahir Günşıray

Gösterim tarihi: 15 Mart

 

Aşk Oyunu

 

Ünlü bir spor yıldızı olan George, ekonomik sıkıntıları nedeni ile zor zamanlar geçirmektedir. Bu durumdan nasıl çıkılacağını düşünürken karşısına beklemediği bir şans çıkar. George oğlunun futbol takımında koçluk yapmaya başlar…

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Playing for Keeps

Yönetmen: Gabriele Muccino

Senaryo: Robbie Fox

Oyuncular: Gerard Butler, Uma Thurman, Jessica Biel, Catherine Zeta-Jones, Dennis Quaid

Gösterim tarihi: 15 Mart

 

Yalnız Gezegen

 

Birbirine âşık nişanlı çift Alex ve Nina Kafkas dağlarına yapacakları gezide bölgeyi iyi bilen Dato’yu rehber olarak tutarlar. Başta her şey yolunda görünse de üçünün yaşadığı bir olay sonrası gezinin seyri tamamen değişecek, huzur dolu saatler yerini gerilime ve kestirilemeyen olaylara bırakacak ve hiçbirinin hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: The Loneliest Planet

Yönetmen: Julia Loktev

Senaryo: Tom Bissell

Oyuncular: Gerard Butler, Uma Thurman, Jessica Biel, Catherine Zeta-Jones, Dennis Quaid

Gösterim tarihi: 15 Mart

 

Muhbir

 

İnşaat işiyle uğraşan bir baba, oğlunun uyuşturucu bulundurmak suçundan tutuklandığı haberiyle şoka uğrar. Oğlu üniversiteyi kazanmış başarılı bir gençtir ve uyuşturucuya bulaşacak biri hiç değildir. Genç çocuk 20 yıl yer. Baba, savcıyla gizli bir anlaşma yapar. Uyuşturucu ticareti yapan organizasyonun yakalanmasına yardım ederse oğlu serbest kalacaktır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Snitch

Yönetmen: Ric Roman Waughn

Senaryo: Justin Haythe

Oyuncular: Dwayne Johnson, Susan Sarandon, Nadine Velazquez, Jon Bernthal

Gösterim tarihi: 22 Mart

 

Dev Avcısı Jack

 

Genç bir çiftçinin farkında olmadan dünyamız ve korkunç dev ırkının dünyası arasında açtığı kapı, eski bir savaşın tekrar alevlenmesine neden olur. Asırlar sonra tekrar yeryüzüne çıkan devler, bir zamanlar kaybettikleri toprakları geri kazanmak isterler. Jack adlı genç adam devleri durdurmak için hayatının savaşına girişmek zorunda kalır.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Jack The Giant Slayer

Yönetmen: Bryan Singer

Senaryo: Darren Lemke

Oyuncular: Nicholas Hoult, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Bill Nighy

Gösterim tarihi: 22 Mart

 

Sabit Kanca

 

Kısa sürede fenomen olan, herkesin konuştuğu ve repliklerini ezbere bildiği Sabit Kanca’nın maceraları beyazperdede. Hayat, Sabit Kanca için çok farklı şeyler ifade ediyor. Haksızlığı bilgisiyle dövüyor, 100 bilim adamı kadar bilgili fakat mahalle kültürüyle yoğrulmuş beyninde hâlâ çocukça çözümler peşinde. Her soruna basit bir çözümü, ağır bir lâfı var.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Alper Mestçi

Senaryo: Alper Mestçi

Oyuncular: İsmail Baki Tuncer, Volkan Kantoğlu, Rabia Yıldırım, Orhan Aydın, Levent Aykul

Gösterim tarihi: 22 Mart

 

Umut Üzümleri

 

Fransa’dan genç bir ikinci kuşak Türk, Romanya’nın doğusundaki küçük bir Kırım Tatar azınlık köyüne öğretmen olarak gönderilir. Köylülere ipotek karşılığı borç vermiş olan Rumen toptancı, köyün bulunduğu bölgeye, büyük bir yerleşim yeri kurmak istemektedir. Köylülerin bu plânı bozmak için tek umudu, köyün toprakları üzerinde bir bağ kurmaktır. Bu projenin başını çeken köyün yaşlı muhtarına öğretmen ve de onun genç gelini destek olur.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Tunç Okan

Senaryo: Tunç Okan

Oyuncular: Yetkin Dikinciler, Ahmet Mekin, Saadet Işıl Aksoy, Barış Koçak

Gösterim tarihi: 22 Mart

 

Mahmut ile Meryem

 

Film, hükümdar Ziyad Han’ın Müslüman oğlu Mahmut ve Hristiyan Keşiş kızı Meryem’in imkânsız aşkını ele alıyor. Çaldıran Savaşı’nın yakıcı etkileriyle karşılaşan Mahmut, hayatın gerçeğiyle yüzleşiyor. Film, insan, neyi, kimi severse sevsin, bu sevginin aslında gerçek varlığa yöneldiğini ve sevginin insanı benlikten kurtaracak tek yol olduğunu gösteriyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

Senaryo: Yerkan Kahraman

Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Eva Dedova, Fahreddin Manafov, Melahat Abbasova

Gösterim tarihi: 22 Mart

 

The Host

 

Dünya görünmeyen bir düşman tarafından istilâ edilmiştir. İnsan bedenleri bir değişikliğe uğramamış gibi görünse de, zihinler ele geçirilmiştir. Neredeyse herkes teslim olmuştur. Geriye kalan birkaç insandan biri olan Melanie’nin de bedenini alan ruh, yetkililer tarafından zorluklar hakkında uyarılmış olsa da bedeninin sahibi zihninden vazgeçmeyi reddeder.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Andrew Niccol

Senaryo: Andrew Niccol

Oyuncular: Saoirse Ronan, Diane Kruger, Jake Abel, William Hurt

Gösterim tarihi: 29 Mart

 

Selam

 

Gittikleri ülkeleri vatanları, karşılarına çıkan farklı renk ve dildeki insanları ise kardeşleri bilen Zehra, Harun ve Adem öğretmenin İstanbul’dan yola çıkışıyla başlıyor film. Haritada yerini dahi bilmedikleri ülkelere giden fedakâr öğretmenlere destek olmak için vatanlarından ayrılan üç öğretmenin öyküsü tamamen yaşanmış hikâyelerden yola çıkılarak beyazperdeye yansıtılıyor. Türkiye’den dünyaya uzanan barış köprüsü kurmak üzere yola çıkan fedakâr öğretmenlerin tek bir gayeleri vardı: Gittikleri ülkelere sıcacık bir Selâm götürmek.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Levent Demirkale

Senaryo: Necati Şahin

Oyuncular: Burçin Abdullah, Yunus Emre Yıldırımer, Hasan Nihat Kürkçü, Emre Karakoç

Gösterim tarihi: 29 Mart

 

  1. I. Joe: Misilleme

 

Filmde, G. I. Joe’lar sadece ölümcül düşmanları Kobra’ya karşı mücadele etmekle kalmıyor, aynı zamanda devletin içinden kendi varlıklarını tehlikeye atan tehditlere karşı da mücadele vermek zorunda kalıyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: G. I. Joe: Retaliation

Yönetmen: Jon M. Chu

Senaryo: Rhett Reese

Oyuncular: Bruce Willis, Dwayne Johnson, Channing Tatum, D. J. Cotrona, Byung Hun Lee

Gösterim tarihi: 29 Mart

 

Bir Hikayem Var

 

Mert’in (Kadir Doğulu) bir hayali vardır. Kendi filmini çekmek ? İşte bunu gerçekleştirebilmek için en yakın arkadaşları Okay (Bülent Çolak) ve Aras ile (Emre Sungur) yola koyulurlar. Filmi çekebilmek için aldıkları borç paralar ve söylemek zorunda kaldıkları yalanlar, bir süre sonra başlarına bela olur. Çıktıkları bu yolda, işler planladıkları gibi gitmeyince, kendilerini macera dolu, birbirinden komik olayların içinde bulurlar.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Talip Karamahmutoğlu

Senaryo: Talip Karamahmutoğlu

Oyuncular: Bülent Çolak, Nuri Alço, Haldun Boysan, Müge Boz, Coşkun Göğen

Gösterim tarihi: 29 Mart

 

Three Meters Above The Sky

 

İlk tanıştıkları birbirlerinden nefret eden ikili, zamanla karşı koyamadıkları bir çekimle birbirlerine tutulurlar. Her ikisi de hayatta ilk kez gerçek aşkı ve bağlanmayı yaşarlar. Ailelerinin ve çevrelerinin tüm karşı koymalarına rağmen…

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Fernando González Molina

Senaryo: Ramón Salazar

Oyuncular: Álex Pina, Daniel Écija, Mercedes Gamero, Francisco Ramos

Gösterim tarihi: 29 Mart

 

Hitchcock

 

Film tarihinin en etkileyici isimlerinden Alfred Hitchcock ile karısı ve ortağı olan Alma Reville’in aşklarını anlatıyor. Film, Hitchcock’un çığır açan filmi PSYCHO’nun yapım sürecinde geçiyor.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Sacha Gervasi

Senaryo: Stephen Rebello

Oyuncular: Scarlett Johansson, Anthony Hopkins, Jessica Biel, Helen Mirren, Toni Collette

Gösterim tarihi: 29 Mart

 

The Barrens

 

Efsaneye göre Jersey şeytanı ,şeytanın kendisi tarafından 400 yıl önce yumurtlanmıştır .Bazıları hala New Jersey’nin doğusunda yaşadığına inanmaktadır.Barrens denilen yerde yaşam ve ölümle ilgili bir korku filmi.

 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Darren Lynn Bousman

Senaryo: Darren Lynn Bousman

Oyuncular: Shawn Ashmore, Stephen Moyer, Mia Kirshner, Erik Knudsen, Athena Karkanis

Gösterim tarihi: 29 Mart

 

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.