Tardis, Sonik Tornavida, Dalekler, Cybermen, Gallifrey, Fantastic!, Allons-y!, Geronimo! Doctor Who kendine has evreninin önemli kavramları.

BBC kanalı 1989 yılında Doctor Who’ya verdiği arayı 2005 yılında sonlandırdı ve herkesin favorisi Zaman Lordu Doctor’u yeniden ekranlara taşıdı. Bu geri dönüşün 7.yılında; dünyanın en uzun soluklu bilim kurgu dizisi “Doctor Who”nun 50.yılını kutlamaktayız. Biz de bunu fırsat bilerek, yenilenişinin ardından diziye konuk olan yıldızlara şöyle bir göz attık ve ilginizi çekeceğini düşündüklerimizi listeledik. İşte son 7 sezonda diziye uğrayan ünlü oyuncular;

 Carey Mulligan

Doctor Who’da: Sadece Doctor Who’nun değil, tüm zamanların en iyi dizi bölümlerinden birisi olan “Blink”te, Weeping Angel’lara karşı mücadele veren Sally Sparrow karakterini canlandırdı. Doctor ve yoldaşı Martha’nın çok az göründüğü bu bölüm, zamanda yolculuk kavramının işlendiği en başarılı işlerden biri.

Nereden Tanıyoruz? İngiliz aktirist asıl çıkışını 2009 yılının Oscar adaylığı da bulunan filmi “An Education” ile yaptı. Mulligan ayrıca The Great Gatsby, Never Let Me Go, Drive gibi filmlerde de yer aldı.

Colin Morgan

Doctor Who’da: Serinin en iyi bölümlerinden “Midnight”ta, asi ergen Jethro Cane’i canlandırdı. “Midnight”, otobüs yolculuğu yapan bir grup insanın (aralarında 10.Doctor’da bulunuyor) içlerine yerleşen küçücük bir şüphe ile nasıl linçe etmeye meyilli hale gelebileceklerinin hikayesini anlatıyordu. Morgan’ın ilk televizyon deneyimi olan Midnight, 10.Doctor rolündeki David Tennant’ın da şahane oyunculuğuyla hatırlanacak bir bölüm.

Nereden Tanıyoruz? Genç oyuncuyu bu yıl final yapan Merlin dizisinde efsanelerde ismi geçen büyücü Merlin rolü ile hatırlıyoruz.

Mark Sheppard

Doctor Who’da: Amerika’da geçen Day of the Moon ve The Impossible Astronaut bölümlerinde ilk önce hain olduğunu sansak ta aslında 11.Doctor’a yardım eden Canton Delaware isimli işinden uzaklaştırılmış eski bir FBI ajanını canlandırdı. “Silence” ile ilk karşılaştığımız bu bölümlerde Doctor’un ve Doctor Who’nun hem geçmişine hem de geleceğine dair pek çok yeni bilgiye ulaştık.

Nereden Tanıyoruz? Mark Sheppard’ın inanılmaz bir kariyeri var, günümüz dizilerinde konuk olmadığı dizi yok desek abartmış olmayız hatta. Kendisi Supernatural, Leverage, Warehouse 13, Battlestar Galactica, Chuck, CSI, Dollhouse, Firefly, 24 gibi öncelikle bilim-kurgu olmak üzere her türden diziye konuk oldu şimdiye kadar.

Kylie Minogue

Doctor Who’da: 2007 yılının Christmas Özel Bölüm’ü “Voyage of the Damned”de uzay aracı Titanic’te çalışan garson Astrid Peth (ve de Doctor’un bu bölümdeki yoldaşı )karakterini canlandırdı. Evet o sarışın kadın Kylie Minogue ve evet kendisi 10.Doctor ile öpüşme şansı yakalayan nadide kadınlardan birisi…

Nereden Tanıyoruz? Eh, kendisi kariyerine her ne kadar çocuk oyuncu olarak başlamış olsa da son 15 yılın en bilinen kadın şarkıcılarından birisi. Avustralya’lı yıldız Doctor Who’dan önce Baz Luhrmann’ın Oscar ödüllü filmi Moulin Rouge!’da da küçük bir rol almıştı.

 Timothy Dalton

Doctor Who’da: Serinin en kalp kıran bölümlerinden The End of Time’da Doctor’un doğduğu (ve yok ettiği) gezegen Gallifrey’in hükümdarı nı canlandırdı. Ayrıca aynı bölümlerde anlatıcıydı da.

Nereden Tanıyoruz? Dalton, The Living Daylights ve Licence to Kill filmlerinde en ünlü ajan 007 James Bond’u canlandırdı. Uzun yıllardır oyunculuk yapan emektar aktörü mini dizi “Scarlett”ten ve konuk oyuncu olduğu “Chuck”tan da hatırlıyor olabilirsiniz.

 Andrew Garfield

Doctor Who’da: Evolution of the Daleks ve Daleks in Manhattan bölümlerinde Büyük Bunalım dönemi New York’unda hayatta kalmaya çalışan “Frank” karakterini canlandırdı.

Nereden Tanıyoruz? Doctor Who’ya konuk olmuş isimlerden bir diğeri carey Mulligan ile never let me Go’da birlikte rol alan Garfield ardından Oscar ödüllü The Social Network filminde yer aldı. Oyuncu asıl ününü ise The Amazing Spider-Man’de Örümcek Adamı canlandırarak ulaştı.

 Harry Lloyd

Doctor Who’da: “The Family of Blood” & “Human Nature” bölümlerinde kendilerine “The Family of Blood” diyen ve Doctor’u ele geçirmeyi görev edinmiş uzaylı yaratıklardan biri tarafından ele geçirilip, kukla haline gelen Jeremy Baines karakterine hayat verdi. Bu iki bölümlük hikayede bir Zaman Lordu’nun hiddetinin ne boyutlara ulaşabileceğine tanık olduk.

Nereden Tanıyoruz? Doctor Who’da esmer olduğundan kendisini gözünüz bir yerden ısırıyor olsa da nereden tanıdığını hatırlamanız biraz zor olabilir. Zira Game of Thrones’ta canlandırdığı karakter sarışın. Harry Lloyd son yılların en büyük prodüksiyonlarından Game of Thrones’ta hırslı prens Viserys Targaryen karakterini canlandırdı.

Richard Wilson

Doctor Who’da: “The Empty Child” & “The Doctor Dances” bölümlerinde “Dr. Constantine” isimli Doctor’a yardım etmeye çalışan gerçek bir doktor olarak izledik kendisini. İkinci Dünya savaşı zamanı Londra’sında geçen bu iki bölümlük hikaye; hem çok başarılı, hem çok korkunç, hem de daha sonra kendi dizisine sahip olacak Jack Harkness (John Barrowman) karakteri ile ilk karşılaştığımız zaman olma özelliğini taşıyor.

Nereden Tanıyoruz? Emektar oyuncu Richard Wilson uzun yıllardır hem televizyon hem de sinemada farklı projelerde yer alıyor. Ancak kendisini yakın zamanlarda Merlin dizisinde canlandırdığı büyücü Merlin’in ustası “Gaius” karakteriyle anımsıyor olabilirsiniz.

Joe Dempsie

Doctor Who’da: “The Doctor’s Daughter”, bölümünde Cline isimli ne için savaştığından çok emin olmayan genç bir askeri canlandırdı.

Nereden Tanıyoruz? En başarılı gençlik dizilerinden “Skins”in ilk iki sezonunda “Chris” karakterine hayat veren Dempsie, The Fades isimli bir fantastik dizide de rol aldı. Daha sonra ise Harry Lloyd gibi o da Game of Thrones’ta bir rol kaparak –ki uzun soluklu bir rol- kariyeri için oldukça önemli bir adım attı.

 David Morrissey

Doctor Who’da: 2008 yılı Christmas özel bölümü olan “The Next Doctor”da kendini bir akıl karışıklığı sonrası “Doctor” olarak görmeye başlayan Jackson Lake karakterini canlandırdı.

Nereden Tanıyoruz? David Morrissey uzun yıllardır hem televizyonda hem de sinemada pek çok farklı projede yer almış olsa da biz kendisini The Walking Dead’in 3.sezonunda canlandırdığı acımasız hatta psikopat lider “The Governor” (Vali) karakteriyle tanıdık.

 Russell Tovey & Sinead Keenan

Doctor Who’da: Russell Tovey ve Sinead Keenan; David Tennant’ı son kez “Doctor” olarak izlediğimiz The End of Time’da rol aldılar. Russell Tovey ‘i 2007yılının Christmas özel bölümü “Voyage of the Damned”de canlandırdığı yardımcı kaptan “Alonso” rolüyle izledik bu bölümde. Sinead Keenan ise “Addams” isimli Vinvocci ırkından bir yaratığı canlandırıyordu “The End of Time”da.

Nereden Tanıyoruz? Bu iki ismi özellikle birlikte ele aldık zira ikisini de Being Human UK dizisinden hatırlıyoruz. Tovey Being Human UK’de kurtadam George’u, Keenan ise George’un aşık olduğu hemşire (ve daha sonra kurt kadın olacak) Nina’yı canlandırıyordu. İkili üçüncü sezon itibariyle Being Human’dan tamamen ayrılarak farklı projelerde yer almaya başladılar.

Doctor Who 7.Sezonun ikinci yarısı 30 Mart’ta yayınlanacak “Phantom of the Hex” isimli bölümle başlayacak. 50.yıl özel bölümü ise bir TV filmi olarak ve de 3D şekilde çekilecek ancak hangi tarihte yayınlanacağı henüz belli değil. Sabırsızlıkla bekliyoruz…

 Burcu Mercan

26.02.2013

1 Yorum

  1. 2013’ten beri güncellenmediğine göre ben de eklemeler yapıyım;
    – Felicity Jones
    – Sir Ian McKellen
    – Daniel Kaluuya
    – Michael Gambon
    – James Corden
    – Simon Pegg
    – Nick Frost
    – Bill Nighy

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.